Garnadžu saldā dzīve

Garnadžu saldā dzīve

22. Nov 2014, 12:27 Cielavinna Cielavinna

Var būt tas ir dēļ darba, vai citu iemeslu pēc, bet es vienmēr pamanu tādas situācijas, kur mantu īpašnieks pret savu īpašumu attiecas nevērīgi.

Gandrīz puse no manas darba vietas darba sastāv no šādas situācijas- 5-10 cilvēki nāk ar tādu sūdzību, ka ir nozaudējuši maku, dokumentus. Viss jau būtu labi, bet redzot šādu skatu, kas iemūžināts bildē, nākas secināt, ka cilvēki paši kabatu zagļiem paver netraucētu iespēju viņus apzagt.

Situācija sekojoša. Vilciens no rīta  piestāj stacijā Rīga, pirms manis ārā kāpj sieviete, kurai pamanu soma vaļā un maks skaisti stāv pašā augšā. Labi, neko nesaku, domāju izskāpjot no vilciena aiztaisīs, bet nekā. Kāpjam lejā pa kāpnēm, cilvēku daudz, soma vaļā. Nogājām lejā un viņa pagiezās uz to pusi, kur gāju es un man vienkārši nervi neizturēja un es piegāju pie viņas un vienkārši pateicu- Atvainojiet, bet vai Jūs esat pamanījusi, ka Jūsu soma vaļā un ka šādā veidā Jūs no maka vaļā tiksiet sekundes laikā Centrāltirgū? Viņa paskatījās uz mani, nosarka un somu aiztaisīja. Man prieks un ceru, nākamreiz viņa būs vērīgāka.

Rezumējot šo situāciju, vienīgais ko varu pateikt, ja Jums patīk staigāt ar somu vaļā, tad maku vēlams likt pašā somas apakšā, nevis pašā augšā, tādā veidā pievilinot pie sevis kabatu zagļus, kas Rīgā, īpaši Rīgas centrā ir ļoti daudz.

Lielos cilvēku pūļos rokas somu vēlams nēsāt tā, ka raifera ļipiņa būs Jūsu priekšā, nevis aizmugurē, tādā veidā pasargāsiet savu somu no nejaušas tās atvēršanu ar cita cilvēka palīdzību.

Kas attiecas uz pasēm'- nenēsājiet tās bez liekas vajadzības līdzi un ja tā ir līdzi tad liekat tā, ka neviens viņu nevarētu nočiept, jo mūsdienās pases pazaudē ļoti daudzi un tik pat daudz ir pēc tam iesniegumu par to, ka tiek noformēti ātrie kredīti uz pazaudēto pasu īpašniekiem.

Sargam savas mantas un esam vērīgi!