Lieliska dāvana svētkos- FOTOgrāmata!

10. Dec 2015, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņas Daces un tēta Mārtiņa ģimenē aug trīs bērniņi, jaunākais dēlēns Mārcis ir tikko sācis staigāt, vecākie bērni iet bērnudārzā un ir sajūta, ka pēdējo gadu laikā ir noticis daudz, tāpēc māmiņa un tētis nolēma apkopot skaistākās atmiņas īpašā fotogrāmatā.

Dace un Mārtiņš saka, ka jaukā tradīcija visiem atšķirt ģimenes albumus un tos kopīgi skatīties kaut kur diemžēl pagaisusi, iespējams, šādu foto grāmatu veidošana varētu tai piešķirt jaunu nozīmi.

"Nav mums tādi bilžu albumi izveidoti un šis ir tas pirmais albums. Es atceros to tradīciju, kad atnāca ciemiņi un mums,bērniem,mamma izdalīja lielos bilžu albumus, visi varēja apskatīties, kur visi maziņi, visi smējās," atceras tētis Mārtiņš.

Tam piekrīt arī Dace, uzskatot, cik daudz bilžu tad liksi rāmīšos,bet fotogrāmata ir fantastisks veids,kā apkopot un ērti glabāt fotogrāfijas: "Agrāk, kad fotografēja ar filmiņām, pārdomāja katru bildi. Tagad bērnu safotografē, izmaiņas ikdienā mazas, apjoms tik liels, vairs nav reāli visas bildes izdrukāt,jo laikmets ir patiešām digitalizējies."

Māmiņa Dace savas ģimenes foto grāmatu veidoja interneta vietnē zoombook.lv, kurā ir iespējams izvēlēties vidažādākos grāmatu noformējumus: grāmata ir iesieta cietos vākos, to iespējams rotāt ar pašu izvēlētu bildi un tekstu, arī foto grāmatas lapaspusēs iespējams ievietot jautras aplikācija un tekstu. Māmiņa Dace ģimenes foto grāmatu radīja ar īpašu nodomu, tā būs sirsnīga Ziemassvētku dāvana tuvākajiem: "Noteikti omām būs liels prieks,jo viņas īpaši novērtē šādus albumus."  

20151207145123-93302.jpg

Patiesībā šis ir īstais laiks, lai domātu par Ziemassvētku dāvanām un tās sarupētu, jo mēs labi zinām, ka pēdējā brīdī izvēlēties dāvanas ir daudz grūtāk.

Lai nepiedzīvotu steigu, uztraukumu un apmulsumu, kas noteikti pavada mūs pēdējās dienās pierms Ziemassvētkiem, jo nav īsti ideju, kādas dāvanas sarūpēt, domāsim par tām jau tagad, kamēr vēl ir laiks un kas var būt labāks par tādu dāvanu, kuru esam veidojuši paši, kura ir personīga un ar nozīmi, piemēram, šāda foto grāmata vai varbūt mūsu ģimenes kalendārs nākamajam gadam, kaut kas tāds, kas mūsu mīļajiem sagādātu prieku.

20150921142719-93883.jpg

zoombook.lv