FOTO: Rīgā atvērts jauna ģimeņu atrakciju vieta - "Pik Nik parks"

FOTO: Rīgā atvērts jauna ģimeņu atrakciju vieta - "Pik Nik parks"

13. Jul 2013, 11:58 Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs

12.jūlijā Māmiņu Klubs bija ielūgts uz jauna, tieši ģimenēm ar bērniem, paredzēta atpūtas parka atklāšanu. "Pik Nik parks" atrodas Imantā, blakus Volvo hallei, Jūrmalas gatvē 78D.

Ieskaties fotoreportāžā, ko redzējām un piedzīvojām!

Pirmkārt, ļoti apsveicami, ka pilsētā parādās arvien jaunas atpūtas vietas, kas paredzētas tieši ģimenēm ar bērniem. Labiekārtotajai Lucavsalas pludmales zonai nu ir pievienojusies arī Imanta. Vienai vasarai tiešām daudz jaunu vietu un tas, manuprāt, tikai padara pilsētu draudzīgāku bērniem. Vismaz ir ko darīt!

"Pik Nik" parka atrašanās vieta ir pieejama gan vietējo mikrorajonu iedzīvotājiem, gan tālākiem viesiem (blakus ir dzelzceļa stacija). Kā stāstīja parka īpašnieki - agrāk Volvo hallei vienkārši bijusi neapdzīvota, tukša pļava - to nolēmuši labiekārtot. "Pik Nik" parka īpašniekiem ir sasaiste arī ar uzņēmumu "Lec un minies", kas  nozīmē arī pieredzi atrakciju veidošanā.

Bet nu par visu pēc kārtas. Uz atklāšanas pasākumu ierados ar saviem diviem  bērniem - četri un desmit gadi. Īstais vecums, kad varētu patikt atrakciju parki. Lai gan pats atklāšanas pasākums varēja būt jautrāks, labāk organizēts un apmeklētāju ziņā kuplāks, tomēr mūs sagaidīja silti. Radās gan spēcīga sajūta, ka parks vēl nav līdz galam labiekārtots, bet sezona spiež to vērt vaļā.

"Pik Nik" parka koncepcijas pamatā ir vienkārša lieta - ģimenes brauc ar savām kompānijām uz piknikiem, rīko ģimenes ballītes brīvdabā, bet bērniem pa to laiku ir ko darīt - lēkāt pa batutiem, braukāt ar dažādiem minamiem, ripojošiem elementiem, šļūkt no kalniņa, rāpelēties pa slidkalniņiem vai vienkārši brīvā nodabā skraidelēt apkārt, jo parka teritorija patiešām ir pietiekami plaša visdažādākajām aktivitātēm.

Liels pluss ir mini zoo, kas arī ir parka teritorijā - no biznesa viedokļa labs gājiens, jo dzīvnieciņi vienmēr piesaista apmeklētājus. Man gan radās šaubas par dzīvnieku turēšanas apstākļiem, tomēr, droši vien arī tie tiks iekārtoti un veidota viņiem labāka iedzīve. Nezinu gan, kā dzīvnieki jutīsies, ja ap viņiem vislaik skraidelēs bērni vai trokšņos svinēt gribošas pikniku kompānijas ar degošiem ugunskuriem un mūziku, bet nu gan jau īpašnieki arī to ir pārdomājuši..

"Pik Nik" parka teritorijā varēsiet sastapt gan putnus, gan kazas, aitas, mīļdzīvnieciņus trušus un citas dzīvas radības. Bērni atklāšanas pasākumā varēja izdomāt dzīvnieciņiem vārdus. Aitiņas, piemēram, tika nosauktas par Pupu un Zirni:)

Iespējams, nākotnē paredzēts vēl lielāks dzīvnieku skaits. Izskatījās, ka parka teritorija pieļauj vēl dažādākas atrakcijas un padarīšanas.

"Pik Nik parks" patiešām ir paredzēts piknikiem - parka teritorijā darbosies pārtikas kioski, kuros varēs iegādāties visu piknikam nepieciešamo uz vietas - grilējamos, dzērienus un citas ēdmaņas. Tas, manuprāt, ir ļoti ērti. Cenas sola tādas pašas kā lielveikalos. Labi ir arī tas, ka parka teritorijā drīkst ienest savu pārtiku un dzērienus. Kioski darbosies tikai ērtības dēļ - ja nu gadījumā izdomājat pikniku sarīkot spontāni un līdz veikalam slinkums braukt.

Piknikiem ir iekārtotas speciālas vietas - norobežotas svinību vietas ar galdiņiem, aizslietņiem, lai viena kompānija netraucētu citai. Ir arī vienkāršāki galdi ar saulessargiem. Ir arī īpašākas svinību vietas, piemēram, štābiņš ar slidkalniņu, kas varētu īpaši patikt kā bērnu ballīšu vieta. Speciālās svinību vietas gan ir par papildus maksu, iespējams arī iznomāt lielākas teltis svinībām. Taču, kas priecē, parastās piknika vietas ir iekļautas parka apmeklējuma cenā. Par galdiņiem nav jāmaksā.


Parka teritorijā iespējams iznomāt visu - gan teltis, gan grilu, gan bērnu ballīšu rīkotājus un animatorus.

Organizatori sola, ka dažādi multeņu tēli pastaigāšoties pa parka teritoriju regulāri. Mēs satikām Bārtu Simpsonu, par ko manējiem mazajiem bija liels prieks - taču pats animators laikam vēl nebija iejuties savā tēlā un bija gaužām nerunīgs:) 

Plusi un mīnusi:

Par vietu nevar spriest pēc tās pirmās atvēršanas dienas, un daudz kas noteikti uzlabosies. 

Plusi:

- Laba atrašanās vieta, tuvu Rīgas centram, kas nozīmē arī lētākas nokļūšanas izmaksas (var nebraukt ar auto)

- Laba koncepcija - ģimeņu svinību vieta brīvā dabā ar akcentu uz bērnu atrakcijām

- Daudzveidīgs atrakciju klāsts - ir kur lēkt, mīties, skriet un spēlēties. Pieaugušajiem patiks mini golfs.

- Ieejas maksā iekļauts maksimāli viss- neierobežots apmeklējuma laiks (kaut visu dienu!), piknika vieta ar galdiņu un saulessargu, par atrakcijām nav nekas papildus jāmaksā, mini-zoo

- Dzīvnieciņi. Bērniem noteikti patiks!

- Parks plāno darboties visas sezonas - arī ziemā paredzētas dažādas atrakcijas ar kalniņu, slēpošanu un ziemas priekiem.

- Vietai ir potenciāls arī uzrunāt lielākus, korporatīvos pasākumus

Mīnusi:

- Vieta vēl nav "gatava". Daudz kas prasījās uzlabojams vai pieslīpējams. 

- Atrakcijas varēja būt plašākam bērnu vecumam. Ja četrgadīgam patika gandrīz visas atrakcijas,desmitgadīgu īsti uzrunāja tikai dažas. Desmitgadīgais teica, ka vairāk nebraukšot, bet mazais prasījās gan atpakaļ:) Mazuļiem arī pagaidām tur īsti nav ko darīt, jo zemes segums pašlaik ir sausa zāle un melnas smiltis. 

- Zeme un smiltis. Es to pieskaitītu pie mīnusiem, ka parks nav pietiekami apzaļumots. Tas nozīmēja, ka bērni jau pirmajās minūtēs bija ar netīrām drēbēm un kājām. Mājās braucām melnām mutēm:) Neredzēju, kur varētu nomazgāt rokas vai aiziet uz tualeti, bet gan jau arī tas ar laiku būs vai ir vismaz paredzēts.

Atrašanās vieta un cenas:

Rīga, Jūrmalas gatve 78D, blakus Volvo hallei.

Bērniem līdz 2 gadiem - ieeja bez maksas; bērniem no 2-17 gadi - 3 - 3.50 (brīvdienās); pieaugušajiem - 4 - 4,50. Pieejamas arī dažādas grupu un ģimenes biļetes.

Uzzini vairāk: www.piknikparks.lv

 

 

lauvinja lauvinja 14. Jul 2013, 22:39

Bijām pie šiem pagājušo gadu - atrakciju klāsts bija mazāks, bet toties par ieeju vajadzēja maksāt tikai bērniem (tiem, kuri izmanto atrakcijas). Cena šobrīd 13 Ls uz ģimeni ir grūti izvērēt tur neesot, jo tas būtu atkarīgs no atrakciju daudzuma. Un jā, ceru, ka piknika grozu ar ēdamo un dzeramo varu ņemt līdzi un sēdēt uz soliņa un to notiesāt, ja tā - tad jau es teiktu ir gana ok. Jo aizbraukt uz kādu ezeru jau arī kaut ko maksā vismaz rīdziniekam.

Vispār patīk skaidri saprotami cenrāži - mazāk pārpratumu un saprotamāk, tomēr rīkotājam tak gribas daudz naudiņas un neaizbaidīt pirms laika, piem. piknika vietu mērīt uz ļaužu skaitu ik pa vienam, nu nez.... tāpat gribētos saprast, ko ietver piknika vieta - es ņemu savu grilu, ogles, restes un iesmus , samaksāju par piknika vietu un viss notiek, vai man ir jāīrē grils, iesmi, restes, jāpērk viņu bodē ogles?

Bet tik un tā priecājos par katru sakoptu stūrīti!

Par piknika vietu ir jāmaksā, cik sapratu, ja organizē ballīti un izvēlas speciālās vietas, bet vai tad par vietu pie galdiņa arī bija jāmaksā?
Tur tā viltīgi viss sarakstīts - it kā viss iekļauts cenā, bet tomēr ir vēl par dažām lietām jāpiemaksā - lats tur vai šur.

Tu domā Lucavsalu?

Es domaju, ka ogles var, bet vai grilu? Nezinu.