Food Union laiž klajā pirmo Latvijā ražoto jogurtu bērniem

Food Union laiž klajā pirmo Latvijā ražoto jogurtu bērniem

22. Oct 2015, 12:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union ir paplašinājis bērnu iecienītā piena dzērienu zīmola Rasēns produktu klāstu ar pavisam jaunu kategoriju – Rasēns jogurtiem bērniem, kas pieejami ar zemeņu un persiku garšu. Tie tiek gatavoti no augstākās kvalitātes piena ar pilnībā dabīgām augļu piedevām un vitamīniem. Rasēns jogurtu līnija ir pirmais Latvijā ražotais jogurtu piedāvājums, kas radīts īpaši bērniem.

Jaunie Rasēns jogurti ir bagātināti ar tādiem bērnu veselībai nepieciešamajiem vitamīniem kā A, D, B6, B12 un folijskābi. Jogurti tiek ražoti no augstākās kvalitātes piena no Latvijas, kas ir lielisks kalcija avots. Vienlaikus jogurti ir piemēroti visplašākajam bērnu lokam, jo nesatur konservantus, saldinātājus un glutēnu. Tie pieejami īpaši bērniem piemērotā nelielā iepakojumā – tikai 110g.

Tā ir lieliska ziņa visiem vecākiem, kuri savu bērnu uzturā grib iekļaut kvalitatīvus un veselīgus vietējā ražojuma produktus. Jaunie Rasēns jogurti ir ne tikai garšīgi, bet arī “dzīvi” – tie nav termiski apstrādāti pie augstām temperatūrām, tādējādi tajos ir saglabātas labās pienskābās baktērijas, kas veicina gremošanas sistēmas darbību”, saka Inese Žēpere, Food Union Kvalitātes departamenta vadītāja.

Pētījums: Latvijā vecāki visbiežāk bērnu ēdienkartē iekļauj speciālos piena produktus

Līdz ar jauno Rasēns jogurtu palaišanu tirgū Food Union sadarbībā ar Omnicom Media Group Snapshots ir veicis arī iedzīvotāju aptauju[1] par bērnu pārtikas lietošanas paradumiem Latvijā. Kā rāda tās rezultāti, katra otrā Latvijas ģimene bērnu ēdienkartē iekļauj speciāli bērniem domātus pārtikas produktus. Pirmajā vietā jeb visiecienītākie bērniem domāto produktu kategorijā ir piena produkti – tos savām atvasēm galdā ceļ izteikts vairākums (70%), t.i., divas trešdaļas vecāku. Vidēji bieži izvēle krīt par labu bērniem paredzētiem gaļas produktiem (56%) un saldumiem (53%). Bet visretāk bērniem domātā pārtika tiek meklēta plauktos ar putrām un musliem (38%), kā arī ar augļu-ogu biezeņiem (26%).

Galvenais iemesls, kāpēc vecāki izvēlas specifiskus bērniem domātus pārtikas produktiem, ir to garšas un kvalitātes īpašības. Teju puse (45%) aptaujāto vecāku norāda, ka viņu bērniem šie produkti garšo labāk, bet 38% ir pārliecināti, ka šo produktu sastāvs ir daudz veselīgāks. Trešdaļa uzskata, ka bērnu pārtika tiek labāk kontrolēta un viņiem ir svarīgi, lai produkts būtu ražots Latvijā. Tā, piemēram, gandrīz 40% vecāku ir atzinuši, ka labprāt savu bērnu uzturā iekļautu Latvijā ražotus jogurtus bērniem.

Jau ziņots, ka oktobra sākumā Food Union saņēmis Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) pasniegto Veselības gada balvu 2015 par nozīmīgu ieguldījumu sabiedrības veselībā, atsakoties no transtauku lietošanas piena produktu ražošanā. Vienlaikus jāatzīmē, ka visi Food Union produkti, tajā skaitā, visa zīmola Rasēns produkcija – jaunie jogurti un jau iecienītie piena dzērieni, tiek ražoti Latvijā pēc augstākajiem drošības un kvalitātes standartiem.



[1] Aptauja veikta 2015.gada oktobrī, aptaujājot 305 vecākus, kuriem ir bērni vecumā no 4 līdz 18 gadiem, Rīgā, reģionālajās pilsētās un lauku teritorijās.

Ezis2009 Ezis2009 22. Oct 2015, 20:04

Līdz šim lietojām "Kārums" produktus,kas domāti arī bērniem. Tagad , pēkšņi, "Rasēns" ir pirmais LV ražotais bērnu jogurts. Reklāmas triks.
Protams ,pamēģināsim!

cecii cecii 22. Oct 2015, 14:51

Nu un tagad ražotājs varētu pateikt, cik tējkarotes cukura satur šis mazais jogurta iepakojums...

Cielavinna Cielavinna 22. Oct 2015, 14:37

Manam bērnam patīk visa produkcija no Rasēna😀 Jogurtu jau ar paspējām nogaršot.👍

lauvinja lauvinja 22. Oct 2015, 13:39

Bērniem jau tie ķiņķēziņi uz turzām patīk, cerams, ka sastāvs vismaz būs normāls.