Fizioterapeite: Podiņmācība sākas jau no piedzimšanas brīža

Fizioterapeite: Podiņmācība sākas jau no piedzimšanas brīža

15. Feb 2013, 14:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nē, nē, tas nenozīmē, ka jau atbraucot mājās no dzemdību nodaļas, jāķeras klāt iepazīstināšanai ar podiņu. Nebūt nē. Tas nozīmē, ka brīdī,kad bērns pirmo reizi nokārtojas autiņbiksītēs, vecāki var sākt izprast bērna reakcijas un izturēšanos. Konsultē fizioterapeite Līga Barone – Tamoviča.

„Vērojot bērnu, vecāki var iemācīties izprast, kad bērns pačurā, kad bērns pakakā, kā arī to,kā bērns konkrētā brīdi jūtas- ir izsalcis, noguris vai priecīgs,” par podiņmācības pirmsākumiem stāsta fizioterapeite. „Ja šos signālus vecāki redz un ievēro, arī bērns tos sāk saprast un sajust.”

Tātad jau no pirmajām dienām bērnam jāskaidro vairākas reizes dienā viss, kas ar viņu notiek. Jo agrāk vecāki stāstīs, kas ar bērnu notiek un nosauks vārdos darbības, piemēram, pačurāt, pakakāt, nomainīt autiņbiksītes, pārģērbties, bērnam divos gados nebūs pārsteigums, kas ar viņu notiek, kad viņš pačurās biksēs.

„Citos gadījumos, ja bērnam nekas netiek skaidrots, viņš var pat sabīties no tā, kas ar viņu notiek,” atklāj Līga Barone- Tamoviča. „ Bieži vien bērnam gala produkts ir jāapskatās, viņš vēlas to redzēt un uzzināt par to vairāk. Vecākiem jāpastāsta, kas tas tāds ir, un kā bērnam tas ir izdevies.”

Procesus no bērna nevajag slēpt, pretējā gadījumā var rasties liekas problēmas!

Novēlam: Atrodiet piemērotus vārdus,kā saukt  šīs dabiskās vajadzības!

Māmiņu Klubs

Huggies® Pull-Ups® aicina: raksti podiņmācības dienasgrāmatu un laimē katru nedēļu!

Huggies® Pull-Ups® autiņbiksītes- biksītes ir ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

20130124191527-59457.jpg

Eksperts

Līga Barone – Tamoviča, Mg.sc.sal.

fizioterapeite, Pikler pedagoģijas speciāliste, biedrības “Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem” valdes locekle
Līga Barone – Tamoviča, Mg.sc.sal. Vecāku skolā