Elis – pelis un citi zvēri.

Elis – pelis un citi zvēri.

14. Jul 2013, 10:24 meiva meiva

Esmu mamma jaukam, nepilnus 7 mēnešus jaunam puisēnam Eliasam.

Nemaz nezināju, ka mana dēliņam ir TIK daudz mantas pa šiem, nepilniem 7 mēnešiem saradušās. Tās nāk klāt pa vienai, tāpēc nepamanāmas. 

Speciāla mantu kaste mums nav. Pagaidām visas mantas satilpst vienā lielā somā. Protams, puikam augot mantu kļūs arvien vairāk, līdz ar to būs jāiegādājas arī speciāla kaste to uzglabāšanai.

Jauna manta, pirms došanas dēliņam, tik noskalota ar karstu ūdeni. Ik pa laikam tās tiek nomazgātas ar to pašu karsto ūdeni. Īpašus tīrīšanas līdzekļus neizmantoju.

Visvairāk manam dēliņam ir attīstošās rotaļlietas, jo tāda ir mana nostāja. Ļoti maz ir mīksto rotaļlietu, jo esmu pret tām. Tā ir tikai lieka putekļu krātuve, un šobrīd dēliņš vēl ir par mazu. Šis ir pasaules iepazīšanas laiks un mīkstā rotaļlieta nav tam piemērota. Tā nu ir sanācis, ka arī mašīnu mums vēl nav, bet gan jau uz gada jubileju tā būs.

Tā kā mana dēliņa rotaļlietu stāsts tikai, tikai sācies, tad visas rotaļlietas tiek ne tikai glabātas, bet intensīvi izmantotas. Bet, protams, pirmās rotaļlietas es noteikti saglabāšu. Jau šobrīd atmiņu kastītē ir vairākas pirmās lietas – lācītis, zeķītes, cepurīte.

Paskatoties uz mantām secinu, ka varētu būt 50/50. Pusi no tām esmu pirkusi vai gatavojusi es, savukārt otra puses ir sadāvināta. Protams, lielākie dāvinātāji ir mana ģimene – māsa jeb tante Ilze, mana mamma un viņas vīrs, kā arī mans tētis. Jo kam tad citam mans dēliņš būs mīļāks, ja ne tantei un vecvecākiem. Protams, ir pa dāvanai no maniem kolēģiem. Oi un mums taču ir vēl viens attīstības kubs no manas skolas dienu draudzenes. Tas ir īpašs, jo uz tā, pat ir īpašnieka vārds – Elis.

Balstoties uz savu pieredzi varu ieteikt neaizrauties ar dārgu mantu pirkšanu. Jo manta vienkāršāka, jo bērnam interesantāka. Katram, protams, savs, bet palūdziet saviem mīļajiem pirmajā gadā nedāvināt mīkstās rotaļlietas. Tās nav pašas labākās lietas pasaules izzināšanai. Mans dēliņš savu dzīvi uzsāka ar 3 grabuļiem, un jau iepazīstot viņu sapratu kādas mantas vēlos viņam pirkt. 

Kristīne