Lai dzīvo remonts! Bērnistaba

Lai dzīvo remonts! Bērnistaba

10. Nov 2015, 23:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tad nu tā, ir pagājuši gandrīz 3 mēneši, kopš dzīvojam jaunā vietā. Tā nu ir sanācis, ka pārcelšanās sakrita gandrīz ar izrakstīšanos no dzemdību iestādes. Ko lai saka?Vīram patīk visu darīt uz priekšu. Un lai arī, godīgi sakot, es baidījos no tā, ka sākumā mazgāsimies virtuvē, un ēdīsim, sēžot uz grīdas un dzīvosim bez durvīm, tā tomēr nebija. Ienākot mūsu mājā jaunajā sastāvā mani gaidīja sajūsma par mūsu un meistaru darbu. Tik daudz vakaru nostrādāts, tik daudz žurnālu Salons izšķirstīts, kaudze noskatīta TV raidījumu Remonta skola, apmeklētas izstādes un dažādi saloni, un te nu ir mans mazais. Dzīvoklis, kāds jau bija manā prātā. Viss tieši tā, kā es iedomājos. Atsevišķs paldies mūsu meistaram Andrejam, kas visu realizēja. Jā, nebija ātri, un noteikti arī ne pārāk lēti, bet darbs ir godam paveikts. Vīrs, paldies tev par to, ka nestrīdējies ar mani un uzticējies manai gaumei. Tagad man ar tevi nav bail pat ienaidniekiem pretim stāties.

Man daudzi prasa, vai es gribētu remontu veikt no jauna. Ar diviem bērniem - protams, ka nē. Es ņemtu dzīvojamo platību jau ar remontu. Bet tad man bija laiks. Laiks izprast, ko vēlamies, kur dabūt materiālus un materiāliem naudu, tāpat bija arī laiks atrast cilvēku, kas visu patiešām realizētu, un uz to visu aizgāja ne daudz, ne maz - 3 gadi. Zinu cilvēkus, kas uzsākot remontu to vispār turpina visas dzīves garumā. Sākot remontēt ir ļoti grūti saprast, beigās cik tad iztērēsi. Saprotams, ka iespēju robežās sev gribas visu to labāko. Ar visu to, labāk izplānotais budžets tomēr dubultojas :) Jā, protams, tagad man nav žēl ne iztērētā laika, ne līdzekļu. Viss pārdomāts līdz pat sīkumiem un izdarīts tieši tā, kā patīk un ir ērti mums. Neviens dizainers mani tā nesajustu, kā es pati. Es ar lepnumu varu teikt, ka esam izgājuši cauri remonta izaicinājumam.

Protams, vēl kaut kas nav izdarīts, piepirkts klāt, bet centīsimies nākošā gada laikā to visu izdarīt, un ķersimies klāt mūsu terasei. Pagaidām padalīšos ar jums padarītajā darbā.

Bērnistaba 1

Tā kā pirms paša remonta sākuma zinājām, ka būs divi bērni, bet nebija skaidrs, kāda dzimuma, tad izlēmām, ka sākumā abus bērnus izmitināsim vienā istabā, bet tad, kad būs jāmaina gultiņa uz lielāku, vienu pārcelsim uz kabinetu. Dizainam jābūt bija universālam. Ne pārāk meitenīgam, un ne pārāk priekš zēniem, tai pat laikā - košam. Tā kā rozā un zils atkrīt, tad par košumu atbild zaļais un dzeltenais. Un ar ko šīs krāsas jums saistās? Viss pareizi! AR DŽUNGĻIEM!

IMG_3268

Vienu sienu izlēmām rotāt ar košām tapetēm, uz kurām redzami džungļi. Tapetes pārspēja visas mūsu cerības. Ļoti kvalitatīvs papīrs, zīmēts kā ar akvareļu krāsām. Ļoti grūti pateikt, ka tās vispār ir tapetes, jo izskatās kā zīmējums uz sienas. Bērniem tās ļoti patika. Tiek uzskatīts, ka košas kontrastainas krāsas vislabāk rada vajadzīgo noskaņu bērnistabā un attīsta bērnu redzi. Bērnistabas iekārtojumā no sarežģītām krāsām jāizvairās. Koraļļu krāsa, ziloņkaula krāsa, baklažānu utt. Lai gan, daudzi vecāki tomēr priekšroku dod pasteļtoņiem, gaišiem, bāliem toņiem. Es jau nemaz nerunāju par saules simboliku. Pašā vidū mums ir lustra, kam ir zaļas krāsas auduma abažūrs. Lai nevajadzētu skatīties uz baltiem griestiem, nolēmām izkrāsot dzeltenas svītras, kas arī simbolizē sauli.  Uz grīdas dabīga ozola vinils. Vinils telpā, kā linolejs, tikai reljefains un reālistiskāks. Godīgi sakot, izskatās ne sliktāk par parketu. Smērē, aplej, cik vēlies, viegli iztīrīt. Uz grīdas ir arī zaļš paklājs, kas piešķir tādu kā mauriņa efektu. No nevēlamas saules pasargā aizkari zaļā krāsā. Tagad pat saulainākajā laikā, aizvelkot aizkarus, istabā neieslīd neviens saules stariņš un nakts var sākties. Tas ir ļoti labi, sevišķi, ja bērni guļ diendusā, bet aiz loga ir spoža saule.

IMG_3289

Bildē ir variants, kurā redzams, kā bērni gulēja vienā gultiņā. Tagad tās stāv rindiņā, blakus viena otrai.

IMG_3290

Visas mēbeles, durvis, plaukti - baltā krāsā.

6467

Tālāk no gultiņām, pie sienas izvietots mans dīvāns-gulta ar 18cm lateksa matraci. Uz tā mēs rotaļājamies, pārģērbjamies, ēdam, vārtamies un dažkārt ar kādu no bērniem apskāvušies pat iemiegam.

Ja ir idejas, iesakiet, ko iesākt ar šo balto sienu. It kā kaut kas trūkst. Fotogrāfijas vai moderni, apjomīgi vārdi?

Ko un kur pirkām:

Tapetes

Mr Perswall Jungle Dudes

www.mrperswall.com

Krāsa

Caparol: Indeco White, Curcuma 95

www.kurshi.lv

Durvis

Pol-Skone, Sempre 2015

www.akbbuve.lv

Grīda

Quick-step Livyn Essential V4 ESV002

www.parketaveikals.lv

Lustra

Cylinder D:42 cm H:15 cm Fixing 6648 green

www.4ROOM.lv

Aizkari

Domo Design

www.domodesign.lv

Paklājs

IKEA HAMPEN green 133*195

www.furni.lv

Bērnu gultas

Troll Nina Lux white

www.elkor.lv

Gulta-sofa

HEMNES 3 white

www.furni.lv

Kumode

Troll Loft White

www.elkor.lv

Matracis

Ossov comfort 80*200

www.ossov.lv

Alina Mur