Biezpiens mūsu mājās ir bieži atrodams ledusskapja plauktiņā,jo tas ir viens no puiku iecienītākajiem piena produktiem.
Bieži biezpienu izmantojam ne tikai taisot ar krējumu un lokiem, bet arī dažādos saldajos un sāļaj0s ēdienos.
Un viens no puišu iecienītākajiem gardumiem ir „BIEZPIENA CEPUMI”.
Lūk arī RECEPTE!
Lai uztaisītu biezpiena cepumusn būs vajadzīgas šāds sastāvdaļās:
- 200 grami biezpiena
- 1 glāze kviešu milti
- 100 grami sviesta vai margarīna
- 100 grami cukura
- 1 olas dzeltenums
- Citrona miziņa
- 1 naža gals dzeramās sodas
- cepampapīrs
Darba gaita:
Taukvielas istabas temperatūrā sajauc ar olas dzeltenumu, biezpienu un cukuru.Šis darbiņš tiek paveikts kopā.Viens otru papildina ar produktiem ,ko iedalijusi mamma.
Maisa masu, kamēr tā ir ieguvusi gandrīz viendabīgu konsistenci. Ar maisīšanu sāk mamma un tad jau ļauj arī palīdzēt mazajiem palīgiem.Kad samaisīta masa pievieno smalki rīvēta citrona miziņu un samaisa atkal. Beigās pievieno miltus kuriem pievienota dzeramā soda.Visu kārtīgi samīca.
Mīkla gatava!Sasilda cepeškrāsni līdz 140 grādiem. Tad sagatavo pannu ar cepamo papīru.
Mēs sākumā viedojam bumbiņas un tad saspiežam uz pannas vidēja biezuma.(Jo plānākas būs ,jo kraukšķīgāki būs).
Kad visas ir plakanas saspiestas liek cepties uz 15-20 minūtēm līdz kļūst zeltaini.
Viņus var ēst gan siltus,gan atdzisušus kopā ar pienu.
Puikām ļoti garšo!
Labu apetīti