Cena vs. kvalitāte: kam pievērs uzmanību vairāk?

Cena vs. kvalitāte: kam pievērs uzmanību vairāk?

27. Oct 2014, 16:15 Druxis Druxis

Šis būs stāsts par kvalitātes un cenas attiecību. Un tieši attiecību nevis cenu kā tādu!

Nedēļas nogalē mēs ar vīru devāmies īsā sirojumā pa veikaliem, un, atbilstoši sezonai, pastiprinātu uzmanību pievērsām ziemas jakām / kombinezoniem.

Atkāpei: mēs neesam nedz lepnu zīmolu cienītāji, nedz kapeiku skaitītāji. Mēs novērtējam kvalitāti, un tad nav svarīgi, kāds vārds ir rakstīts uz birkas, bet gan sastāvs, vīles, aizdares utt. (kaut kādas robežas mums, protams, ir). Mūsu skapī var atrast visādus brīnumus. :)

Tā nu staigājām pa Spici, līdz pilnīgi apstulbām… Kvalitatīvus, dabīgus pildījumus bērnu ziemas virsdrēbēm jāmeklē ar uguni, savukārt lielākai daļai tā saucamo brendu sastāvā ir tikai poliesters. Vai tiešām tas ir tikpat labs kā dūnas? Toties cenas šiem poliestera piepildītajiem izstrādājumiem ir tādas pašas un pat vēl augstākas nekā manai dūnu ziemas jakai! No vīles izmukušus diegus var atrast gan dārgajā, gan lētajā galā. Nē, nedomājiet sliktu, es saprotu, ka par Vārdu ir jāmaksā, bet vai tad šim Vārdam nebija jānozīmē arī kvalitāti, siltumu, ērtību? Smuki sašūtu sintētiku es varu atrast jebkurā bodītē…

Tām, kas metīsies aizstāvēt zīmolus, vēlos piebilst, ka es nekritizēju, tikai izpaužu sašutumu par to, ko vakar redzēju, un nesaprotu, ar ko poliesters ir tik labs. Kā jau minēju, esmu gatava maksāt par kvalitāti, nevis par logo uz birkas… Būsim pozitīvas! :)

Druxis Druxis 28. Oct 2014, 10:31 dalabi

Mazajiem arī nav jēgas ikdienas drēbītes pirkt dārgas. Vismaz maniem bērniem ne! 😃 Viņiem labāk daudz un pa lēto, lai var katru dienu mainīt. Cita lieta ir ar izejamām drēbītēm, tur gribas ko labāku, bet, tā kā tas visticamāk derēs tikai vienai reizei, jo bērni dīvainā kārtā izaug tieši no tā, ko esi paredzējis ilgstošai lietošanai, tad arī tur man nav iebildumu pret mazlietotu.
Bet āra drēbītes un apavi gan man liekas svarīgi, tam kaut kā vairāk pievēršu uzmanību. 😀

Druxis Druxis 27. Oct 2014, 19:52 Edlel

Precīzi manas domas!!! 😉

Druxis Druxis 27. Oct 2014, 19:51 zefiri

H&M ir daudz foršu drēbīšu, mums bērnu skapis arī pilns ar tādām, bet attiecīgi no krekliņa par 3 eur es neko daudz nesagaidu, savukārt, ja analogs krekliņš ir par 33 eur, sāku jau gaidīt ko īpašu - vai nu lai krāsa neizbalo, vai lai neveļas, vai lai kalpo vēl nākamajam bērnam utt. Viss ir atkarīgs no tās attiecības - cena pret kvalitāti 😀

Druxis Druxis 27. Oct 2014, 19:48

Meitenes, nav īsti runa par kādu konkrētu zīmolu, bet par to, ka ne vienmēr dārgs nozīmē arī kvalitatīvs. Ja es maksāju trīsciparu cenu par ziemas jaku, es sagaidu, ka tā būs silta un kalpos vairāk kā vienu sezonu, nevis ieraugu, ka pildījums ir 100% poliesters! Tad jau labāk es par to pašu naudas summu nopirkšu to aitas vilnas kombīti un vēl 3 bikšu pārus.

cecii cecii 27. Oct 2014, 12:11

Esmu no zīmolu cienītājām, bet ir vairākas nianses. Mūsu mājās nepastāv lupatu kults, respektīvi, bērniem ir katram pāris labas apģērbu kārtas + izejamais apģērbs, kas papildināts ar kvalitatīviem aksesuāriem. Turklāt, jaunu apģērbu pērku tikai vecākajam bērnam (apavus pērku jaunus visiem). Mazākie to manto no lielajiem. Tātad, pret apģērbu man ir augstas prasības, lai pēc 100x mazgāšanas tas izskatītos labi. Vairumā gadījumu tieši augsta cena nozīmē kvalitāti (un otrādi) un dārgie zīmoli to nodrošina. Bet atkal BET. Manā izpratnē par drēbēm nevajag tērēt kaudzi naudas, tādēļ es to dārgo zīmolu funkcionālo membrānu kombi, kas pilnā cenā maksā trīsciparu skaitli, pērku vasarā ar 50-70% atlaidi. Vasarā sapirku kolosālas bikses, jakas, šallītes no dabīgās merino vilnas ar 50% atlaidi. Un man nešķiet, ka ģērbties kvalitatīvi un zìmolos ir dārgi. Vnk jādomā līdzi kad ko pirkt.
P.s. šobrīd medīju visai ģimenei vasaras sandalītes ar milzu atlaidēm.

27. Oct 2014, 12:09

Taču sen jau skaidrs, ka LV ir nez kāds tur uzcenojums, un bērnu preces vsp ir uzskrūvētas tādās cenas, ka ,ieejot veikalĀ, sāc justies kā nabags...

Druxis Druxis 27. Oct 2014, 11:49 Robīšamamma

Vai tam 60 eur kombītim bija super-visiem-zināms nosaukums?