Ceļvedis bērnu cepuru izvēlē

Ceļvedis bērnu cepuru izvēlē

17. Nov 2017, 00:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vienalga, cik maz vai liels būtu Tavs bērns, svarīgi, lai ziemai papildus cakainām un stilīgām cepurēm būtu arī viena kārtīga un kvalitatīva ziemas cepure. Izvēles izdarīšana- tā ir grūtākā daļa šajā procesā, jo dažādi ražotāji parūpējušies, lai komfort sun funkcionalitāte tiktu apvienota ar lielisku cepures dizainu.

Dizains, piegriezums un izskats mēdz atšķirties, tomēr svarīgi piezīmēt, ka bērni aug un mainās arī viņu gaume. Kamēr sasienama cepure būs piemērota bēbīšiem un mazuļiem, vecāki bērni vēlēsies cepures ar dzīvnieku tematiku vai iemīļotajiem animācijas filmu varoņiem.

Tomēr ir pāris praktiski ieteikumi, kas var noderēt. 

Labu ziemas cepuri raksturo:

•           Pietiekami liela cepure. Cepurei jāapsedz galva un arī ausis līdz skausta daļai.

•           Drošība. Sasienama cepure ar striķīšiem būs piemērota bērniem, kuri mēdz raut cepuri.

•           Materiāls :  Ziemas cepure pilda, pirmkārt, aizsargājošu funkciju, tādējādi tieši to, cik elpojošs un kvalitatīvs ir cepures materiāls, vajadzētu likt pirmajā vietā. Ja esi par dabīgiem materiāliem, Tev patiks mīksta vilna, flīss, kašmirs un organiskā kokvilna. Šie materiāli ir ne vien patīkami taustei, bet sniegs arī siltumu.   

•           Izmantošanas iespējas:  Mūsu laikapstākļi ir mainīgi- te līst, te ir slapjš sniegs, te jau puteņo, tieši tāpēc, iegādājoties cepuri, noteikti jāapsver arī iespējamā izmantošana- vai cepurei jāpilda tikai aizsargājošā funkcija un jāsniedz siltums, kamēr bērns dodas no automašīnas līdz bērnudārzam vai skolai vai cepure tiks valkāta arī aktīvas atpūtas laikā, kad papildus aukstam gaisam jāaizsargā no dažādiem nokrišņiem.

•           Mazgāšana: Tieši tāpat kā, iegādājoties citus apģērbus, jāapsver, kā tie tiks mazgāti, arī cepurei šis ir būtisks aspekts. Ja cepures kopšana un mazgāšana sagādās vairāk galvassāpju nekā prieka, piemēram, vilnas cepurēm ir īpaša kopšana, lai tās nesaveļas un nesaraujas, tad, iespējams, intensīvai lietošanai nāksies meklēt citas alternatīvas.

•           Krāsa: No vienas puses krāsas izvēle nav prioritāte, bet reizēs, kad dodaties uz sabiedriskām vietām, pamanāma cepures krāsa vai izteiksmīgs zīmējums var būt pavediens bērna meklēšanā.

Ziemas cepuru veidi 

Lūk, arī neliels ceļvedis bērnu cepuru veidos, sākot no pavisam maziem līdz lielākiem bērniem.

1.         Klasiska cepure. Šis joprojām ir viens no populārākajiem cepuru veidiem, jo īpaši lielākiem bērniem, kuri prot kombinēt cepuri ar šalli.

2.         Cepure ar striķīšiem vai atlokiem. Klasiska cepure ar striķīšiem  galā vai pagarinājumu, lai aizsargātu bērnu ausis. Šo cepuru veidu ar striķīšiem parasti izvēlas mazākiem bērniem, lai cepure netiktu rauta nost.

3.         Ķivercepure. Lielisks izgudrojums mazākiem bērniem bērnudārzniekiem, kuri paši mācās apģērbties. Pasargājot gan kaklu, gan ausis, gan galvu.

Kādi ir Tavi knifiņi, iegādājoties ziemas cepures bērniem?  Lai silti!

 ZIEMAS KOLEKCIJA WWW.LIBERI.LV

20171114154252-90215.jpg