Ceļā uz pirmajiem solīšiem

Ceļā uz pirmajiem solīšiem

27. Jun 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katrs bēbītis attīstās savā tempā, tomēr ir pamata vadlīnijas, kas nosaka, kā mazulis no horizontālas pozas vertikalizējas un kļūst par brašu staigātāju. 

Jaundzimušais

Pirmo vizīšu laikā pie bērniņa ģimenes ārsta, ārsts pārbauda arī dažādus refleksus. Mazuļi, nolikti uz kājiņām, parāda staigāšanas refleksu, kas pēc laika pazūd, lai pirmā dzīves gada otrajā pusē palīdzētu apgūt pirmos solīšos. Atceries, ka šādi jaundzimušos uz kājiņām stutēt un staidzināt nedrīkst! To dara tikai ārsts medicīniskos nolūkos!

2 mēnešu vecumā

Arī šajā laikā ārsts pārbauda refleksus un bērniņš šajā vecumā spēj uz brīdi noturēt savu svāru.Atgādinām, ka šis ir ārstu pienākums, ne māmiņu izklaide!

8 mēnešu vecumā

Šajā laikā bērni apgūst līšanas un rāpošanas prasmes un jau 9-11 mēnešu vecumā mēģina celties kājās un pievarēt dažādus šķēršļus.

10- 16 mēnešu vecumā

Šajā laikā lielākā daļa mazuļu iemācās staigāt: vispirms tas notiek pieceļoties vertikālā pozīcijā un staigājot gar mēbelēm, liekot soli pie solīša sānis. Kad bērni iemācās spert pirmos solīšus, viņi parasti izpleš rokas un iet ar ieplestām kājām, lai kājām būtu lielāks atbalsts, nedaudz izvirzot pēdiņas uz ārpusi.

18 mēnešu vecumā

Šajā vecumā bērni jau lielākoties prot kāpt pa kāpnēm, kāpjot pakāpienu pa mazam solītim, turoties pie margām.

2 gadu vecumā

Bērni jau iemācījušies iet atmuguriski un tāpat bez grūtībām spēj skriet.

3 gadu vecumā

Šajā laikā pirmsskolas vecuma bērni spēj palekties gaisā, atraujot abas kājas no zemes, nostāvēt uz vienas kājas vairākas sekundes un patstāvīgi iet augšup un lejup kāpnēm.

Lai aizraujoša pasaules iepazīšana pašiem savām kājiņām!

Māmiņu Klubs

 

20150522094820-70447.jpg