Čau, mošķi!

Čau, mošķi!

21. Jun 2019, 16:05 Madaras mamma Madaras mamma

Tieši tā man gribas teikt! Tā drosmīgi, bezbailīgi un skaļi, jo šis ir pirmais gads, kad esmu pamatīgi gatavojusies visu vasaras mošķu uzbrukumiem! Ne savai, bet gan Madariņas aizsardzībai. 

 

Pirmais “mošķis” noteikti ir saule. Šī košā, tik ļoti sildošā un prieku nesošā, bet patiesībā arī diezgan kaitīgā saulīte. Madariņas aizsardzībai esmu izvēlējusies Bioderma aizsargkrēmu ar SPF 50. Aizsargkrēmu izvēle ir gana pietiekama un laba, bet esmu izvēlējusies Bioderma, jo šis aizsargkrēms ir zilā krāsā, kas ļauj man pārliecināties par to, ka esmu ieziedusi visu Madariņas ādu ar to. Krēms ātri iesūcas un zilā krāsa nemaz nav manāma. 

Otrs mošķis ir ods. Tuvojoties Līgo svinībām, vasarai laukos šis jautājums mani ļoti satrauca, jo pagājušajā gadā, kad Madariņa bija pavisam maziņa, odu kodumu vietas bija lielas un sarkanas, ilgu laiku turējās sarkans pleķis. Šogad esmu iegādājusi pretodu līdzekli “Odiņš”, kas paredzēts odu, knišļu, dunduru, mušu un pat ērču atbaidīšanai. Tas nesatur sintētiskas vielas, līdz ar to ir ieteicams bērniem. “Odiņš” sastāv no dabiskajām ēteriskajām eļļām. Un starpcitu tas nav nemaz tik dārgs, pirku par EUR 2,50. 

Sargā, sargā, bet ne vienmēr sanāk nosargāt! Diemžēl tāda ir dzīve. Tāpēc, ja kāds ods būs ticis klāt manai meitiņai, tad palīgā ņemšu Xarasan pēc insektu kodumu plāksterus bērniem, kas mazina niezi un novērš ādas sakasīšanu. Pirku par EUR 3,00. Iepakojumā 30 uzlīmītes ar dzīvnieciņiem. 

Trešais mošķis, kas ir pats briesmīgākais, noteikti ir ērce. Madariņai ir veiktas ērču potes, bet, kā jau zināms, potes pasargā no encefalīta, bet ne no laima slimības. Pavisam nesen atklāju Antick ērču sasaldētājs. Komplektā ir aerosols, kurš sasaldē ērci un ļauj to droši izvilkt, nodrošinot, ka ērce nesāks izvemt savu indi. Komplektā ir arī ērču izvilkšanas āķi un dezinfekcijas līdzeklis.

Sargāsim savus mazuļus! Lai jauka atpūta brīvā dabā!