C vitamīns tavai un bērniņa veselībai! Atbrīvojies no ilgstošas noguruma sajūtas!

05. Oct 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pilnīgi pietiekamu C vitamīna devu iespējams uzņemt, ja katru dienu uzturā tiek lietoti svaigi augļi, ogas un dārzeņi. Tomēr, ņemot vērā, ka visi vairāk vai mazāk esam pakļauti dažādām kaitīgām ietekmēm – pārslodzei, stresam, sezonāliem vīrusiem, vēlā rudenī, ziemā un pavasarī nereti mums tomēr iesaka lietot C vitamīnu saturošus uztura bagātinātājus. Par Acerola Sweet C vitamīnu vairāk pastāstīja Loodustoode OŪ pārstāve – Evija Dīringa.

Kas ir C vitamīns un kāpēc tas ir nepieciešams?

Viens no lielākajiem vitamīna avotiem ir acerolas ķirsis. Tie aug Barbadosā, Dienvidamerikā un arī Āzijā un Indijā, kur tos audzē speciāli. C vitamīns ir viens no galvenajiem vitamīniem, kas ir nepieciešams cilvēka organismam. Jo sevišķi - saslimšanas laikā. Tas ir ūdenī šķīstošs vitamīns. Attiecīgi - organismā šis vitamīns neveidojas un arī neuzkrājas, tātad - tas jāuzņem katru dienu.

Ir speciālisti, kas iesaka uzņemt uztura bagātinātājus visu gadu. Problēmas var būt tad, ja vitamīnus ilgstoši lieto lielās devās un tad pāriet uz mazākām devām. Ikdienā vitamīnus var sākt no 10mg, ar ko pilnībā pietiek, bet normāli sievietēm būtu 70-75 mg, vīrietim - 90mg.

Kā var zināt, ka organismam ir nepieciešams C vitamīna papildinājums? Kā organisms par to mums ziņo? Vai signāli ir vienādi vai mēdz atšķirties?

C vitamīns pasargā organisma šūnas, izvada toksīnus, pasarā mūs arī no apkārtējās vides kaitīgās ietekmes, kā arī - stiprina imunitāti. Vitamīna C trūkums var izpausties kā ilgstošs nogurums, smaganu asiņošana, zobu un matu izkrišana, kas ir jau galējais stāvoklis.

Kādi vēl pozitīvi ieguvumi no C vitamīna lietošanas? Kā tas mums palīdz?

To var atrast gan dabas veltēs, gan arī aptieku plauktos. C vitamīns nodrošina trīs pamatlietas - pasargā cilvēku šūnas, audus, mazina organisma caurlaidību pret apkārtējās vides negatīvo ietekmi, kā arī - uzlabo imūnsistēmu.

Kāpēc būtu jāizvēlas Acerolas ķiršu vitamīni? Ar ko tie atšķiras?

Tie ir dabīgi uztura bagātinātāji. Te ir tikai dabīgās izvejvielas, nesatur saldinātājus, glikozi, laktozi un glutēnu. Lietot drīkst gan bērni, gan pieaugušie. Bērniem tas būs pat kā kārums. Maziem bērniem var smalcināt, var vienkārši iedot nosūkāt. Pie tam - ekonomiski izdevīgs iepakojums!

Kā tiek noteikta vitamīnu kvalitāte? Kas to ietekmē?

Jo dabīgāks sastāvs, jo labāk! Acerolas ķirsī ir C vitamīns salīdzinoši daudz vairāk. 100 gramos tie ir 1177mg. Uz pusi mazāk ir smiltsērkšķu ogās, upenēs 177mg, citronā ir tikai 57%. Rūpnīca, speciāla tehnoloģija, pētījumi arī ļauj nonākt Acerolas ķiršiem līdz bundžiņai, kuras redzam aptieku plauktos.

Cik bieži jālieto un kas to drīkst lietot? Visa ģimene? Arī bērni?

Tieši Acerola - 1 tablete dienā, uz katru vitamīnu iepakojuma ir norādes par lietošanas devām arī. Vitamīni ir saldenskābeni, un garšos visai ģimenei.

Ja tie ir dabīgie vitamīni, gadu var lietot droši. Ja tie ir sintētiskie vitamīni, var lietot 3 mēnešus un ieturēt mēnesi pārtraukumu.

Veselīgu ik dienu!

Māmiņu Klubs

20151019081353-80113.jpg

Acerolas ķirši ir viens no visbagātākajiem C vitamīna avotiem dabā

Vitamīns C stimulē audu reģenerāciju, tādēļ tā trūkums var izraisīt ādas sausumu un plaisāšanu, kā arī apgrūtināt brūču dzīšanas procesu. Tas nepieciešams kolagēna sintēzē. Kolagēns ir svarīga ādas, cīpslu, saišu, asinsvadu sieniņu sastāvdaļa, nodrošinot to elastību.

Vitamīns C ir viens no antioksidantiem. Antioksidanti bloķē brīvos radikāļus. Brīvie radikāļi paātrina novecošanās procesus, veicina audzēju rašanos, sirds slimību attīstību un tādu iekaisīgu problēmu rašanos kā, piemēram, artrīts. Vitamīns C veicina arī kaitīgu ķīmisku savienojumu izvadi no organisma, piemēram, smēķēšanas rezultātā radušās vielas.

Vitamīna C deficīts var izraisīt smaganu problēmas- iekaisumu, asiņošanu, zobu kustīgumu.

Vitamīns C paaugstina organisma aizsargspējas, saīsina infekcijas slimību ilgumu.

Lieto, lai palīdzētu:

  • Pie stresa
  • Pie vīrusa un bakteriālām infekcijām
  • Lai uzlabotu ādas veselību un elasticitāti.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu!