Biezpiena pīrāgs

Biezpiena pīrāgs

08. Aug 2016, 23:28 IlvaV IlvaV

Biezpienu ēdam ļoti bieži-gan svaigu, gan pagatavotu kā sāļo vai saldo ēdienu. Tā kā, ja nepaslinkošu, receptes atspoguļošu arī šeit. Šodien jau trešo vakaru tapa šī biezpiena kūka. Laikam jau tas izsaka daudzko! Man vispār patīk gatavošanā iesaistīt bērnus-tad zinu, ka visi ir pie vietas, plus tam ir arī pievienotā vērtība-bērni apgūst kaut ko jaunu, ko vēlāk prot pielietot dzīvē (allaž esmu brīnījusies par pieaugušajiem, kas neprot gatavot ēst. Kur viņi ir auguši?:))

Renāts šo kūku prot no sākuma līdz beigām pagatavot pilnīgi viens, bet šodien gatavošanā iesaistījās arī Terēze. 

Mīklai nepieciešams:

100 g mīksta sviesta

50 g cukura

mazliet sāls

1 ola

Kviešu milti-ap 250 g

Pildījums:

200 g biezpiens (es ņemu 0,5%)

2 olas

100 g cukurs

vaniļas cukurs

sauja vai drusku vairāk ogu (mellenes vai mēs likām upenes un jāņogas (tās mazliet mazāk kā upenes).

Pagatavošana:

Sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno sāli, piejauc olu un tad palēnām ber klāt izsijātus miltus. Kad mīkla vairs nelīp pie rokām, klājam to  iekšā kūkas pamatnē, uzspiežot mīklu arī uz malām. Man ir 26 cm diametra panna. Pirms tam gan panna jāiesmērē ar sviestu.20160808232113-38849.jpg

Tikmēr var gatavot pildījumu. Biezpienu samaisa ar cukuru. Te gan jāpielūko, lai liela daļa saldā maisījuma neieslīd mazā palīga mutē:) Tad sit klāt olas, kārtīgi samaisa. Pieber vaniļas cukuru. 20160808232236-43742.jpg

Kad mīkla uz pannas izklāta, pa virsu lej biezpiena maisījumu, kam pāri ar mazajām rociņām ber ogas.20160808232324-19454.jpg

Mamma liek 180 grādu karstā krāsnī un cep apmēram minūtes 15-20.

Kūka ir patiesi garda! No rīta mīkla nav ne cietāka, ne negaršīgāka kļuvusi, bet pildījums ir baudījums garšas kārpiņām. Visiem viesiem arī garšoja, arī maziņiem. Pat mūsu suņuks būtu labprāt to nogaršojis:)20160808232607-28004.jpg