Bērnu slimnīcā atzīmē Starptautisko bērnu aizsardzības dienu

Bērnu slimnīcā atzīmē Starptautisko bērnu aizsardzības dienu

01. Jun 2015, 15:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien, 1.jūnijā, Bērnu slimnīcas teritorijā notika dārza svētki par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai. Šāds pasākums, lai priecētu mazos pacientus, viņu vecākus un slimnīcas personālu, norisinājās pirmo reizi un tika rīkots Bērnu slimnīcas Vecāku mājas 5 gadu jubilejas ietvaros.

Dārza svētkos par sirsnīgu atmosfēru rūpējās pasākuma vadītāji Baiba Sipeniece-Gavare un Jānis Romanovskis, kā arī mazajiem pacientiem un to vecākiem bija sarūpēti interesanti priekšnesumi un atrakcijas – milzu spēles, radošās darbnīcas, garkājis, galda hokeja sacensības kopā ar „Dinamo Rīga” hokejistiem un Dr.Klauniem. Dārza svētkos piedalījās arī Valsts prezidenta kundze Dace Seisuma, kura A.Bērziņa prezidentūras laikā ir bijusi aktīva Bērnu slimnīcas fonda projektu atbalstītāja.

20150601152043-51466.jpg 

„Esam ļoti priecīgi, ka ir īstenojusies mūsu iecere par svētkiem, kuros satiekas mazie pacienti, viņu vecāki un slimnīcas personāls. Vecāku māja pirms 5 gadiem tika radīta, lai sniegtu atbalstu bērnu vecākiem, viņu ģimenēm un arī slimnīcas personālam, jo bērna atveseļošanās procesā ļoti svarīgs ir komandas darbs. Arī Vecāku mājai šobrīd ir izveidojusies lieliska un stipra komanda, kurā ir gan mājas darbinieki, gan brīvprātīgie, gan arī uzticami atbalstītāji - „Maxima Latvija" - pateicoties viņiem, varam nodrošināt Vecāku mājas darbu un svētku organizēšanu. Sirsnīgs paldies visiem pavāriem, restorāniem un kafejnīcām, kuri bija atsaucīgi un šodien cienāja mazos un lielos ar garšīgām un veselīgām pusdienām, kā arī „Dinamo Rīga" hokejistiem par aizraujošajām galda hokeja spēlēm! Ļoti ceram, ka svētkos gūtais prieks un veselīgais uzturs palīdzēs bērniem veseļoties," norāda Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

 20150601152052-63298.jpg

Dārza svētku līdzautore Krista Baumane parūpējusies, lai veselīgo pusdienu piedāvājums būtu interesants un dažāds. Pasākumu atbalstīja un ar garšīgām pusdienām cienāja „Neiburgs", „Ostas Skati", „32. augusts", mobilā virtuve „SprīdEats", bistro „Stock Pot", bezglutēna maiznīca „Tīrā Maize", „Gogelmogels", Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija, savukārt Elmārs Tannis gatavoja veselīgus kokteiļus, kuriem sastāvdaļas sarūpējuši ekoveikali „UNCE" un „Zaļā govs", bet Signe Meirāne cienāja ar īpašām, bērniem pagatavotām uzkodām. Pusdienas tika pasniegtas atraktīvā veidā, lai mazie un lielie varētu ne tikai degustēt, bet arī apgūt gatavošanas prasmes.

Par veselīgu uztura nozīmi stāsta Bērnu slimnīcas Dietoloģijas un ēdināšanas dienesta vadītāja Diāna Lagzdiņa: „Tāpat kā benzīns nodrošina iespēju auto tikt uz priekšu, ēdiens nodrošina cilvēka iespēju dzīvot.  Ir pilnvērtīgs ēdiens, kas satur visu mūsu organismam nepieciešamo – olbaltumvielas, ogļhidrātus, taukus, vitamīnus, šķiedrvielas, un ir arī tāds ēdiens, kurš, iespējams, izskatās krāsains un pievilcīgs, bet nesatur neko no tā, lai mūsu ķermeņa motors darbotos labi! Tāpat kā mēs esam ļoti rūpīgi pret savu auto un izvēlamies to pildīt tikai ar pašu labāko degvielu, mums vajadzētu būt tikpat rūpīgiem arī pret savu ķermeni, un lutināt to tikai ar noderīgu un veselīgu pārtiku, kas pavisam noteikti vienlaikus var būt arī garšīga. Tas ir katra cilvēka atbildība un lēmums – kādus ēdiens un cik daudz viņš uzņem."

Dārza svētkus organizēja Bērnu slimnīcas fonds sadarbībā ar Vecāku mājas patronu SIA „Maxima Latvija”, kas par tādu kļuvis tieši šogad, jubilejas gadā, un apņēmies ilgtermiņā sniegt nepieciešamo atbalstu Vecāku mājas uzturēšanai un apsaimniekošai, sedzot Vecāku mājas ikmēneša izdevumus.

Par uzsākto sadarbību stāsta SIA Maxima Latvija” vadītāja Jeļena Kondrašova: „Ģimene un Latvija kā sakārtota, labvēlīga vide ģimenei ar bērniem ir tas, par ko mēs kā uzņēmums iestājamies un rūpējamies ik dienu - pagājušā gada nogalē uzsākta arī ģimeņu atbalsta programmu „Augošai Latvijai” (augosai.lv), kas apkopo dažādas uzņēmuma iniciatīvas un sadarbības projektus šajā jomā. Tāpēc esam gandarīti par iespēju atbalstīt Bērnu slimnīcas fondu un Vecāku māju, kas nodrošina tik ļoti nepieciešamo atbalstu vecākiem grūtajā brīdī. Priecājamies, ka varam būt kopā arī šādos pasākumus, kas vairo pozitīvas emocijas mazajiem pacientiem, viņu vecākiem un atbalsta personālam."

Vecāku māja tika atklāta 2010.gadā. Tā tika renovēta un izveidota, pateicoties sabiedrības ziedojumiem, mājas rekonstrukcijā un iekārtošanā ieguldot vairāk nekā 550 000 eiro. Piecu gadu laikā Vecāku mājā nakšņojuši un atbalstu saņēmuši vairāk nekā 2000 bērnu tuvinieki. Jubilejas gadā plānota arī konference par atbalsta personāla lomu veselības aprūpē ar pasaules mēroga lektoru dalību, par ko plašāka informācija vēl sekos.