Bērnu pēdiņu masāžai izmanto arī dabas materiālus!

Bērnu pēdiņu masāžai izmanto arī dabas materiālus!

10. Aug 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēdas ir viena no jutīgākajām cilvēka ķermeņa daļām. Izņēmums nav arī bērni. Pēdā ir atrodami aptuveni 9000 nervu gali, tāpēc pēdu masāža spēj ne tikai palīdzēt izvairīties no plakanās pēdas, bet arī uzlabot bērna veselību un sniegt nomierinošu iedarbību.

Kamēr lielāki bērni jau paši spēj izstaigāt baskāju takas, kas lieliski palīdz aktivizēt pēdās esošos punktus, mazuļiem piemērota būs maiga pēdiņu masāža ar dabas veltēm mājas apstākļos. Kādas dabas veltes izmantot masāžai? Vadies pēc savas intuīcijas un sajūtām. Iesākumā izmanto liegus smilgu pieskārienus, vēro, kā Tavs bērniņš reaģē, ja pēdiņām pieskaries ar olīšiem vai jūras ūdens nogludinātiem kociņiem. Masāžai jābūt kā viegliem pieskārieniem.

Masāža gan mazākiem, gan jau lielākiem bērniem būs ne tikai patīkama, bet arī noderīga, jo palīdzēs nomierināt un attīstīt kāju cīpslas un muskuļus.

Kustīgus mazuļus, kuri jau paši rāpo vai sper pirmos solīšus, noteikti būs sarežģīti pierunāt mirklīti apsēsties un izbaudīt masāžu, tāpēc šo procesu vari droši pārvērst rotaļā un izveidot improvizētas baskāju takas jeb masāžas paklājiņus mājas apstākļos. Iedvesmu šādu paklājiņu izveidei smelies internetā, piemēram, meklējot pēc atslēgas vārdiem "массажные коврики".

Lai gan veikalos ir iespējams iegādāties jau gatavus masāžas paklājiņus, savas improvizētās sajūtu takas izveidošana mājās no dabas materiāliem būs daudzkārt noderīgāka. Dažādie dabas materiāli palīdzēs bērna kājiņām sajust dažādās formas un attīstīt līdzsvara izjūtu.

Šādu paklāijņu sev mājās izgatavot var ikviens, vajadzīga vien radošā fantāzija, vēlme darboties un dažādi dabas materiāli, kurus varat kopā ar bērnu salasīt kādā no pastaigām.

Savu masāžas paklāijņu varat pagatavot no akmens, koka, korķa, kastaņiem, zīlēm. Dažādos elementus kopā iespējams sastiprināt gan ar aukliņām, gan līmi. Savukārt par pamatni var izmantot gan koka dēlīšus, gan auduma paklājiņus.

Lūk, kāpēc lietderīgi izgatavot un mājās bērnam ļaut masēt pēdiņas ar šādiem paklājiņiem, kas izgatavoti no dabas materiāliem. Pēdu masāža:

  • veicina pareizu pēdas veidošanos un palīdz izvairīties no plakanās pēdas;
  • stimulē asinsriti un uzlabo vielmaiņas procesus;
  • uzlabo imūnsistēmu.

20170726072344-70546.jpg

20170726072400-14248.jpg

Interesanti bērniem šķitīs paklājiņi, kuros apvienoti dažādi elementi, kas mazajam dabas pētniekam ļaus sajust dabas daudzveidību.

20170726073809-22405.jpg