Bērnu Ballīšu Klubiņa ONLINE konference - ŠEIT!

Bērnu Ballīšu Klubiņa ONLINE konference - ŠEIT!

18. Mar 2013, 10:58 aab aab

Labrīt mīļās!

Sveiciens pirmdienā!

Šī diena ir īpaša ne tikai ar to, ka ārā spīd lieliska saulīte, ir darba nedēļas sākums, pavasaris tuvojas, bet arī ar to, ka šodien notiek pirmā Bērnu Ballīšu Klubiņa online konference!

 

Dzimšanas dienas, vārda dienas... Svētki, kuros ir jāiet ciemos, mēs arī dāvinām kādas dāvaniņas. Pieaugušajiem šajā ziņā ir samērā viegli – var dāvināt simboliskas, dekoratīvas, praktiskas dāvanas, sliktākajā gadījumā vienmēr var uzdāvināt dāvanu karti, lai gaviļnieks izvēlas sev tīkamāko dāvanu.

Bet ar bērniem ir savādāk. Nezinu vai bērns būs priecīgs, ja viņam tiks uzdāvināta dāvanu karte, kuru tāpat saņems vecāki (diemžēl zinu arī gadījumus, kad bērnam sadāvinātās naudiņas vecāki iztērē sev). Kamēr bērns ir pavisam maziņš, viņš vēl nesaprot, kas ir dāvana, kas nauda.

Arvien populārāk kļūst radiniekiem vai draugiem samesties naudiņu un uzdāvināt, ko lielāku. Kā saka, kopā var daudz vairāk.

 

Taču ir arī spoguļa otra puse – ir vecāki, kas viesiem jau iepriekš nosauc konkrētu lietu, kuru gaida no viņiem dāvanā. Mūsu ģimenē tas nav pieņemami, jo bērnu precēm (īpaši rotaļlietām) cenas ir augstas un ne katram pa kabatai. Kādam varbūt 10ls rotaļlietai, ko uzdāvināt, nav žēl, bet kādam ir tikai pāris latidāvanai. Ir gadījies šādā situācijā nokļūt un visu rūgtāku padarīja tas, ka vēlāk tika tā, starp citu, pateikts, ka tā ir tā lētā versija dāvanai. Kaut gan tā jau dāvana izmaksāja krietnu naudas summu.

 

Meitas pirmajā jubilejā mēs lūdzām dāvināt naudiņu. Bijām jau izdomājuši, kuras ir tās lietas, kuras meitai būtu nepieciešamas. Tā kā cenas ir samērā augstas un mums nav pieņemams fakts pasūtīt dāvanu, tad lūdzām naudiņu. Naudas lielumi, kas tika dāvināti, bija dažādi, taču kopā sanāca pietiekami liela naudas summa, lai sapirktu visu noskatīto un vēl šo to klāt. Visu naudu arī tērējām bērnam, jo tā ir viņas naudiņa.

 

Šodien vēlos ar jums runāt par šo dāvanu tēmu!

 

Kādi ir jūsu ģimenes uzskati, tradīcijas attiecībā uz dāvanām (ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem)?

Kādas naudas summas esat gatavi tērēt dāvanām priekš citiem?

Kā jūs izvēlaties dāvanas citiem un ko jūs dāvināt?

Vai jums ir pieņemama naudas dāvināšana?

 

 

Aab

 

Supersausins Supersausins 18. Mar 2013, 16:01

Mums gimene ir pienemts ka davinam jubilariem kadu mazu davaninu..
Berniem parasti tiek davinata kada manta vai kada cita lieta kas noder un ir vajadziga😀
Pieaugusajiem parasti tiek uzdavinata nauda vai kads interesants niecins ar nozimi😀 Bet ari mes medzam samesties vairaki cilveki kopa kadai lielakai davanai😀
Parast berniem tie ir 5-10ls pieaugusajiem tpt bet tas ir loti retos gadijumoos kad nau nekadu ideju😀

maijbite maijbite 18. Mar 2013, 15:08

Mūsu ģimenē jau 3. gadu nedāvinām dāvanas saviem tuvākajiem radiem (radu ir daudz un iziet liela summa dāvanām), ja vien tā nav apaļa/pusapaļa jubileja, kas tiek svinēta viesu namā vai kur citur. Tad gan dāvinām atkarībā no jubilāra vēlmēm. Visbiežāk jau naudu (sametamies ar radiem un iznāk laba summiņa, lai jubilārs patiešām ko sev vajadzīgu un noderīgu iegādājas, nevis nopērkam lietu, ko viņš nekad nelietos)...
Bērniem dāvanu dāvināšana nav atcelta. Ja arī dāvinu naudu vai dāvanu karti, tad mazākiem bērniem vēl obligāti kādu dāvaniņu, kas uz to brīdi ir taustāma, lai viņam prieks. 😀 Laba dāvana, manuprāt, gan lielajiem, gan mazajiem ir attiecīgā vecuma un interešu lasāmvielas abonēšana (avīze, žurnāls).

aab aab 18. Mar 2013, 13:13 lauvinja

mēs parasti cenšamies izsprukt no naudas dāvināšanas, jo tas ir tāds muļķīgs variants no tās puses, kad 5ls gluži nedāvināsi, bet baigi daudz arī nevari atļauties. drīzāk skatamies pēc saņēmēja, pēc situācijas.

lauvinja lauvinja 18. Mar 2013, 13:07 aab

Ar to naudu tā ir, ka 5 par īsu, bet 10 un vairāk ne vienmēr var atļauties, tāpēc priekšroku dodu dāvanai, jo var atrast kaut ko saprāta robežās.

Jaunkundzei kādus pāris gadus topā ir dāvanu karte no Rozes grāmatnīcas, jo tad var iegādād visādus blociņas un pildspalvas pa savai modei..... pat ja tas nav manā prātā saprātīgi 😉

aab aab 18. Mar 2013, 13:01

bet kā ir ar uzdāvinātās naudas daudzumu? kādas summas dāvināt?

jautāju tāpēc, ka kādam 5ls uzdāvināt liekas ļoti maza nauda, bet kādam 20ls liksies maz.

aab aab 18. Mar 2013, 12:12 lauvinja

tā ir ļoti laba ideja! ir kultūra bērnam, kopā pavadīts laiks ar cilvēkiem un mammai atpūta 😀

lauvinja lauvinja 18. Mar 2013, 12:10 INGA_HARTIKA

Ojāaa, tāpat man patīk, kad maniem bērniem sadāvina biļetes uz teātri/kino - kā pasākumu kopā ar dāvinātājiem. 😉

aab aab 18. Mar 2013, 12:06 lauvinja

es piekritīšu Ingai, ka tā ir arī atpūta tev un meitai lieliska izklaide 😀

lauvinja lauvinja 18. Mar 2013, 11:48

Man jaunkundzei krustmāte mēdz dāvināt šopingu, kad abas iet ieprikt jaunkundzei drēbes un aksesuārus.

lauvinja lauvinja 18. Mar 2013, 11:47

Kādi ir jūsu ģimenes uzskati, tradīcijas attiecībā uz dāvanām (ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem)?
Dažādi, atkarībā no situācijas un katra vēlmēm - mēdz samesties visi radi/draugi , lai iedāvinātu ko lielāku, vai arī liek lietā izdomu.

Kādas naudas summas esat gatavi tērēt dāvanām priekš citiem?
Nav vienota standarta, saviem ģimenes locekļiem tērējam vairāk, tālākiem mazāk.

Kā jūs izvēlaties dāvanas citiem un ko jūs dāvināt?
Mēdzam apjautāties par jubilāra vēlmēm. Ja izdodas kādu vēlmi piepildīt - labi. Ja jūtu, ka nevaru to realizēt, pērku pa savam.
Citiem bērniem apjautājos vacēkiem ko dāvināt, bet neatbalstu naudiņas dāvināšanu maziem bērniem, ar domu, ka vecāki nopirks to ko vajag. Ne jau tāpēc, ka neuzticos, bet tāpēc, ka bērnam ir prieks saņemt jubilejā dāvanu, ko negribas liegt.

Vai jums ir pieņemama naudas dāvināšana?
Pa lielam nepatīk naudas dāvināšana/saņemšana, ja vein nav zināms, ka to noteikti vajag kāda mērķa sasniegšanai, bet arī tad, labāk uzdāvinu ko praktiski pielietojamu, lai var pats atlicināt. Naudas dāvināšana man šķiet kā atšūšanās - ai negribēju.nemācēju izdomāt ko dāvināt, tad nu ņem (savu esmu izdarījis). Citādāk ir ar mērķētām dāvanu kartēm.

Ja kāds pamanās bērnam uzdāvināt naudu, tad ļauju viņiem pašiem tērēt un piepildīt savas iegribas, ja zidodas iztērēt mērķiecīgi - labi, ja ne, arī labi!

aab aab 18. Mar 2013, 11:45 mamma27

man meitai krusmāte nespēj turēties pretī drēbēm. mēs taču visas zinām cik skaistas meiteņu drēbītes ir meitenēm 😃 bet man ļoti patīk, ka viņa vienmēr piezvana un pajautā izmērus. ir gadījies, ka ir no ārzemēm zvanījus 😃 bet vienalga nopērk par izmēru lielākas drēbītes! tas ir super! es vienmēr smejos, ja gribat dāvināt drēbes - jautājiet izmērus! ir gadījies, ka uzdāvina drēbes, kas nu tā īsti jau vairs neder (piem., kleita pārtapa par tūniku) vai arī gandrīz neder.

mamma27 mamma27 18. Mar 2013, 11:42

Un jā ,ja nauda tiek uzdāvināta bērniem,tad tā tiek iztērēta tikaiviņiem. Es pat pārdodot ratus, nopirku bērnam riteni- jo uzskatīju,ka tā ir viņa nauda ,tāpēc arī viņa vajadzībām tika iztērēta.

aab aab 18. Mar 2013, 11:42 INGA_HARTIKA

mjā, ir visādi cilvēki. cilvēkiem ir dažādi uzskati. gadās visādi 😃

mamma27 mamma27 18. Mar 2013, 11:41

Mums parasti draugi paprasa ko mazajiem vajag,tad es arī pasaku un viņi var izvēlēties no visa ko vajag ,un nopērk.
Krustēvs puikam vienmēr dāvinā kādu drēbes gabalu, viņam labi sanāk izvēlēties ,jo jubilārs vienmēr apmierināts.
šogad pirmo reiz tuvākajiem prasījām naudu😀 jo zinājām,ka gribam kaut ko kārtīgāku uzdāvināt,jo to mantu pilna māja. tad nu cik kurš varēja atļauties iedeva-omītes ,krustvecāki- nopirkām skrituļslidas, un naudiņa vēl palika aizsargiem. Tos gan dosimies izvēlēties kopā ar skrituļotāju,un ja kas paliks pāri varēs ielikt savā naudas maisiņā vai nopirkt ko pats kāro.
(rīt būs jubileja,tad manīs vai patiks😀)
Man pašai draudzenes vienmēr prasa kas vajadzīgs. Mums pat tāda kā tradīcija- uzrakst'ti sarakstu ar 20 lietām ko gribētu sev- un tur jau parasti visādās cenās tās lietas,tad nu var izvēlēties ko dāvināt.

aab aab 18. Mar 2013, 11:36

man ir gadījies iet ciemos, kad vecāki ir iepriekš pateikuši, kas ir jādāvina. dāvana bija gana dārga, uzskatu, ka pilnīgs štrunts, bet ne jau man spriest par to, kas bērniem aktuāls 😃 vēlāk tika pateikts, ka šī dāvana esot bijusi tās mantas lētā versija! ☹ bāc, es te cenšos, bez maz pēdējo naudu atstāju, un man vēl šitā pasaka!
vai jums, kas tāds ir gadījies?

aab aab 18. Mar 2013, 11:30 Wuda

nu re, man arī patīk, kad iesaiņojums ir tads, ka pat izsaiņot ir žēl 😀

aab aab 18. Mar 2013, 11:16 sinate

man arī patīk pagatavot pašai kaut ko interesantu. diemžēl ne vienmēr sanāk. pārsvarā ir tā, ka dāvana tiek pirkta, bet iesaiņojums un apsveikuma kartiņa ir manas radošās lietas.

aab aab 18. Mar 2013, 11:15 Wuda

o jā! kāzās nauda ir labākā dāvana 😃 mēs arī tā lūdzām darīt. ne jau tāpēc, lai atpelnītu izmaksas, bet lai iegādātos nepieciešamās lietas. tā arī izdarījām. tāpat smējāmies, ka tās aploksnītes bija ļoti labs variants, jo visas dāvanas varējām salikt vienā dāvanu maisiņā 😃 ļoti kompakti 😃

aab aab 18. Mar 2013, 11:10 sandija

jā, tas jau ir tas vecums, kad parādās bērniem "mammu, nenāc uz skolu", "mammu, gribu viens" utt
labi, ka to visu var labi sakombinēt, lai visi ir apmierināti.

mēs meitai dzimšanas dienu arī svinējām divās daļās - vienā dienā nāca mūsu draugi, radi ciemos (bija bez bērnu ballīte) un nākošajā dienā nāca meitas mazie draugi! protams, ka ar vecākiem, bet uzsvars bija uz bērniem. sanāca prieks gan mums, gan bērnam 😀

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 18. Mar 2013, 11:07

Man tūlīt ir priekšā 10 gadu jubileja. Nāksies svinēt 2 daļās - 1.bērnu daļa boulingā 2. pieaugušo radu daļa mājās. Kopā vairs jubilārs negrib

1 2