Bernam mazs svars

Bernam mazs svars

30. Dec 2014, 20:58 Liene Krúza Liene Krúza

Vakar ar delinu bijam pie arsta uz sversanos, merisanos..... Jau 8menesos man likas, ka vina svars 8menesos - 7.400 ir par maz. Necelu trauksmi. Bet vakar ieraugot, ka dels uz 10menesiem sver tikai 7.680 apstulbu. Garums labs - 78cm. Un vins tika sverts ar bikselem,bodiju,zekubiksem,zekem,kreklinu.... tur varetu reikinat vel k.ko nost. Es dakterei prasiju, vai tas ir normali, vina atbildeja normali. Ka tapat tagad vins nemaz tik daudz nenemsies svara, jo norapo utt. Bet man ka mammai ta neliekas ok, gribetu, lai sver vairak. Jo meita uz 10meneiem svera 9kg.
Darzenus vins ipsi need, bet ed gandriz visu ko mes- blenderetu. Kartupeli,galu,zupinu,putras, pacienajam ar jogurtinu,ceuminu,auglisiem.... Ed piena maisijumu, protasm maisijmu vins neeizd tik cik varbut gribetu, 150 ml vins ized retu reizi. Tagad kadu laiku naktis nogul nepamostoties, lidz ar to pudeli neuzbazam..... Puika celas,velas,rapo,gultina turdamies lenam staiga. Ari arpus gultinas viscaur keras un celas augsa,tik del slidigas gridas vinam vel ir bail k.kur turedamies staigat.

MILAS MAMMAS,JA KADAI IR PIEREDZE AR MAZU SVARU MAZULIM,KA JUS TIKAT AR TO GALA?  VAI TIESAM TAS IR NORMALI?

Paldies jums visam.

Liene Krúza Liene Krúza 01. Jan 2015, 20:56 Gagiite

Eh,tavejais lies maisijuma edajs. Es ar gribet,ka mans tik daudz estu maisijumu😀 Es vairs ta nesatraucos😍

Liene Krúza Liene Krúza 01. Jan 2015, 17:11 Zemeniic

Es jau nemekleju iemselu,lai domatu k.ko. Wnk pasai likas,ka puikam svars par mazu un uz tiem 10menesiem. Ja jau te ir pieredze,ka viss ok,tad jau ari manejam ar svaru ir ok. Paskatoties cik svera masa 10menesos,tie bija 9kg. Uz 10menesiem vins ari nav tik stabils uz kajinam. Bet tad jau sanak bebji kajau bebji......

Liene Krúza Liene Krúza 01. Jan 2015, 10:26

Ta jau ir,kuram berni ar diezgan mazu svaru zskata ka tas ir normali un pienemami. Bet tam mammam,kuri mazuli ir ap 10kg liekas,vai kadi mazi,slimigi utt.
BET NU ARI ES RIMSOS UN UZSKATISU,PIENEMSU PAR NORMU☺

01. Jan 2015, 02:12

Uz 1 gada vecumu mans berns svera nepilnus 9 kg, tapec no mana skatupunkta neko traku nesaskatu

Liene Krúza Liene Krúza 31. Dec 2014, 21:05 Salamandraa

Jus domajat,ka 10menesu vecam bernam 7.680 sis svars ir par lielu??

Liene Krúza Liene Krúza 31. Dec 2014, 21:04 rimcimcim

pasaik ir ta,ka nevemj no pirmajam karotem, bet ka iedod mazliet vairak par pus mazo karotiti,bet ne tejkaroti,ir vel mazakas. Pec vina varetus spriest,ka gruti norit. ari ja kads mazs gabalins trapijies,ristas. Bet ta visuma si problema ir mazinajusies un ipasi neuztrauc. Zinu,ka jabaro loti lenu un ar loti mazinam devam karotite

31. Dec 2014, 20:34 Liene Krúza

varbūt tapēc svars ar ir zemāks, ka bieži slimo. Ari mēs paši, kad slimojam, neesam pārāk izsalkuši.

31. Dec 2014, 20:27

Man tieši otrādi-likās, ka svars ir pa lielu. Bet katrs bērns jau individuāls.

31. Dec 2014, 19:39

Atceros, ka pirms kāda laika biji šeit ielikusi tēmu, ka mazais vemj. Vai viņš vēl joprojām tā dara? Varbūt tas mazais svara pieaugums ir no tā?
Parasti skatās tā, ka uz pusgadu jābūt divkāršam dzimšanas svaram un uz gadu trīskāršam. Ja mazais ir omulīgs, možs, tad var jau būt, ka vienkārši būs smalks..

Liene Krúza Liene Krúza 31. Dec 2014, 13:42 zacc

Es pilnigi jums piekritu, bet ja vins viena reize loti reti kad ized 120ml,pa 150 ml tas ir dzas reizes kad ir izedis......

zacc zacc 31. Dec 2014, 12:23

Es domāju, ka labāk būtu tomēr dot vairāk maisījumu un mazāk citu pārtiku - līdz gadam tomēr visas citas lietas ir PIEbarojums, nevis PAbarojums, pamatbarībai būtu jābūt mātes pienam/maisījumam. Tā ir veselīgāk, "cieto pārtiku" tik mazi vēl mēdz nepilnīgi pārstrādāt, līdz ar to barības vielas neuzsūcas.
tomēr, nu nav tas svars tik mazs, lai būtu pamats lielam uztraukumam, manuprāt 😀 Puika brašāk izstiepies garumā, tas arī viss.

Mans dēls gada un 9 mēn. vecumā arī ir vieglāks par vidējo, bišķi virs 10 kg. Viņš gan ēd arī diezgan maz, dažreiz par to satraucos, bet piekrītu tam, ko teica daktere - ka vesels bērns pie pilna galda badā nemirs, atliek tikai pieskatīt, vai ir vesels (pagaidām nav pazīmju, ka nebūtu).

Liene Krúza Liene Krúza 31. Dec 2014, 12:13 Zemeniic

Puika nogulot visu nakti pieceloties neizedis vairak par 150ml piena maisijumu. es tur varu rekinat cik grib,labprat dotu kaut visu lielo pudeli,ja vins izestu.... Laikam tiesam jamaina ta edienkarte,vairak jadod galas un piena produktus. Bet kas gan ietilpst piena produkos 10menesu vecam mazulim???

Liene Krúza Liene Krúza 31. Dec 2014, 12:10 INGAAM

Mes gimens esam normali tetis gandriz 1m80 cm pati 1m70cm. nu svara neesam masivi, normali - pati 58 tetis 74.
Ja godogo berns ir loti slimigs un arsts to zina. Kops 6menesu vecuma man puika praktiski visu laiku klepo,ir iesnains.Biezi augsta t. Tagad vairak ka 2nedelas puika tikpat ka dzivojas pa klepi,nekas neinteree- rauduligs,cikstigs. Nu labi,to es varetu rauduligumu,nemiergumu norakstit uz zobinu naksanu..... Lai ka butu ,es gribu ka viss ir labi, ar so es negribu meklet pati k.kadas puikam problemas, ja reiz sakat ir normali tad es to ari pienemsu. Bet jeb kura mamma nesamierinatos,ka puika ed normali ,bet menesi napi 100 gr pienemas.
pec tas tabulas puikas svars pec tagadeja vecuma 10 menesos ir ZEMS bet augumst ir AUGSTS

Liene Krúza Liene Krúza 31. Dec 2014, 12:04 zacc

Es gribetu ticet arstiem un censos to ari darit. Te tikai gribeju smelties pieredze,vai tiesam tas ir normali. man personigi neliekas normali,tapec ta satraucos. Tad pec tas tabulas puika svars vina vecumam ir ZEMS un augums AUGSTS

zacc zacc 30. Dec 2014, 22:01

ja netici savam ārstam, varbūt ticēsi Pasaules veselības organizācijai? http://lv.kkm.lv/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=450