Bērna veselība rudens - ziemas periodā

Bērna veselība rudens - ziemas periodā

08. Sep 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tavs bērniņš ar nepacietību ir gaidījis, kad tad beidzot būs iespēja papikoties un izveidot sniegavīru. Un te nu šī iespēja beidzot ir, klāt ir ziema! Un kopā ar to atnācis ir arī aukstums. Bez tam, vienlaikus ar ziemu sākas arī saaukstēšanās saslimšanu un gripas sezona. Praktiski katrs otrais bērns šajā sezonā tiek pie kādas no saaukstēšanās slimības. Kā palīdzēt bērna organismam tikt galā ar slimībām? Ir vairāki profilakses pasākumi, kas var palīdzēt celt bērna organisma aizsargspējas, kā arī - nostiprināt viņa imunitāti.

Jāievēro ir daži vienkārši nosacījumi:

1. Tīrība ir veselības ķīla, biežāk jāatgādina saviem bērniem, ka rokas jāmazgā katru reizi pēc pastaigas, pirms ēšanas un pēc tualetes.

2. Nevajag aiztikt lieki actiņas un berzēt tās, jo tieši acu gļotāda ir lieliska vide, kur vairoties mikrobiem.

3. Seko līdzi tam, lai bērna kabatā vienmēr būtu tīrs kabatlakatiņš. Ja viņš gribēs šķaudīt, bet kabatlakatiņu nevarēs izvilkt ātri no kabatas, labāk, lai to dara apģērba piedurknē, nevis saujā. Tas palīdzēs izvairīties no baktēriju pārnešanas uz citām ķermeņa daļām.

4. Lai samazinātu sava bērna saslimšanas iespējas, iemāci viņam izvairīties no produktu un dzērienu kopīgas lietošanas ar citiem bērniem. Bērni ir ļoti jauki un bieži dalās cits ar citu, dodot nokosties kādu gabaliņu, ļaujot padzerties no tās pašas pudeles. Bet jāpaskaidro bērnam, ka tas var būt bīstami.

5. Svarīgu lomu veselības uzturēšanā spēlē pareizs un sabalansēts uzturs. Produkti, kas ir vitamīniem bagāti, sevišķi tādi, kuros ir C vitamīns, stiprina veselību un paātrina atveseļošanos. Ja augļi un dārzeņi tiek lietoti katru dienu, tiek paaugstinātas bērna organisma pretošanās spējas cīņā ar vīrusiem.

6. Fiziskie vingrinājumi katru dienu uzlabo pašsajūtu un spēcina bērna imūnsistēmu. Regulāri vingrinājumu palīdzēs augt stipram, veselam un vienmēr būt možam.

7. Ja bērniņš tomēr apslimis, seko līdzi tam, lai viņš pēc iespējas vairāk atpūstos. Miegs ir brīnišķīgas zāles. Bez tam, bērniņš miegā mazāk kontaktēsies ar citiem ģimenes cilvēkiem, tātad - tas pasargās arī viņus no saslimšanas. Ziemā ir liela iespējamība, ka kāds no dārziņa vai skolas draugiem saslimst, tāpēc imunitāte jāstiprina savlaicīgi, sākot no rudens, pavisam noteikti. Šajā laikā ir iespējams tikt pie sezonālajiem augļiem un dārzeņiem, kas pilni ar vitamīniem, un, ja profilaktiski tie lietoti arī pretvīrusu preparāti, tiek sasniegts maksimālais efekts.

Sargiet bērnu veselību!

Māmiņu Klubs

foto: pexels.com