Jautā speciālistam visu, kas interesē par vistu audzēšanu!

Jautā speciālistam visu, kas interesē par vistu audzēšanu!

06. Sep 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijas veikalos nopērkamās dažādu ražotāju vistas gaļas kvalitāte nav vienāda. “Ķekava” ir pirmais un šobrīd vienīgais  ražotājs, kas ir saņēmis atļauju gaļas marķēšanai ar papildu norādi “Audzēts bez antibiotikām”. Šis marķējums nozīmē – gaļa ir augstākas paaugstinātas  kvalitātes, jo vista ir audzēta pēc paaugstinātiem standartiem: veselīgāk, labākā vidē un pastiprinātā uzraudzībā.

 20170905154252-76280.jpg

20170905154307-35576.jpg

Šajā piektdienā Māmiņu Kluba komanda dosies uz Ķekavas vistu fabriku, lai noskaidrotu atbildes uz jautājumiem par vistu audzēšanu. 

Sev interesējošos jautājumus uzdod tepat komentāros!

Uz jautājumiem atbildēs:

  • Putnu fabrikas “Ķekava ” mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Maija Avota un;
  • Putnu fabrikas "Ķekava" galvenā veterinārste Tatjana Lisakovska

Domājot par veselīgu un drošu pārtiku, pasaulē aizvien vairāk gaļas ražotāju samazina vai tiecas pilnībā atteikties no antibiotiku izmantošanas nepieciešamības. To var panākt, radot putniem tādus dzīves apstākļus, lai tie neslimotu. Šādu ceļu izvēlējusies arī “Ķekava”. Uzņēmums ir noteicis paaugtinātus standartus visos galvenajos putnkopības procesos un nodrošina nepieciešamos apstākļus lai putni izaugtu veseli, bez antibiotiku izmantošanas. Eiropas Savienībā gaļas ražotāja produkcijai ir jāatbilst vienotajām Eiropas Kopienas regulējuma prasībām, bet tas nenozīmē, ka ražotājs nevar ražot produktu pēc paaugstinātiem kvalitātes kritērijiem.

Izaudzēt veselīgu vistu, kas neslimo, IR IESPĒJAMS! Lai arī likumdošana pieļauj ārstēšanu, “Ķekava” izvēlās dot pircējiem iespēju pirkt augstākas kvalitātes vistas gaļu. Lai to paveiktu, tika investēti 3 miljonus eiro un pārkārtoti uzņēmuma iekšējie procesi. Visa gaļa nav vienāda! Uzņēmums nodrošinājis Latvijas tirgum paaugstinātas kvalitātes putnu gaļu, proti, tādas pašas kvalitātes gaļu ko piegādājam patērētājiem Zviedrijā, kur spēkā ir paaugstinātas prasības.

Skaties atbildes ONLINE TV 13.septembrī plkst. 12.15!