Attīstības dienasgrāmata. Alise tik aug un aug, un rada viesiem prieku.

Attīstības dienasgrāmata. Alise tik aug un aug, un rada viesiem prieku.

03. Feb 2013, 10:44 annijalise annijalise

Alise patreiz ir viens gads 3 mēneši un 2 nedēļas veca.

šajā nedēļā joprojām dzīvojamies pa mājām, un mājās taču ir tik ineresnti, un katru dienu var atrast ar ko nodarboties, kā arī, apgūt ko jaunu.

pirts apmeklēšana, tas nu ir pats jaukākais, jo tur ir ļoti silti, jauki un tajā var šļakstināties un šķaidīties ar ūdeni cik vien uziet, un pa to laiku viņu nomazgāt ar šampūnu un ziepēm ir nieks.

stipri tiek attīstītas kāpšanas prasmes, tik uz augšu, un uz augšu.

ja agrāk kā pakāpiens tikšanai uz galda bija ķeblis ar kāpslīti, tad nu tagad visparastākā taburete pirkta veikalā Depo pa 2,50 nesagādā problēmu uzsliet dupsi augšā un uz taburetes virsmas ir tikts.

tāpat arī ir iepaticies kāpt virs māsas vai mammas, un tad nu viņa jūtas kā īstam zirgam mugurā.

tad nu tagad virtuves durvju kliņķis jau ir nieks, ja vien dikti gribās ārā tikt.tas dabiski ir diezgan augsts, bet Alisei tas jau ir pa spēkam.

ak, jā jaukajam ķeblītim ir tapis tik pat jauks galdiņš, tad nu tagad viņai vēl jo vairāk ir sava vieta mājās, ēdienreižu laikā, kā arī rotaļājoties.

un podiņš, tas nu tagad ir liels draugs, un tajā dabīgās vajadzības tiek arvien vairāk nokārtotas.

TAS NU TĀ KĀ PAR ALISES ATTĪSTĪBU.

tagad pieci ieteikumi mazuļa attīstībai-

  • kad meitiņa piedzima, katru reizi viņai mainot autiņus ļāvu vingrināties un vingrināties, tā laikā maigi paijājot viņu, runājoties, lai mazā saprot ka nav viena šajā plašajā pasaulē.
  • kad mazā jau bija paaugusies, un miegs sāka aizņemt mazāk laika tad daudz ļāvu dzīvoties uz grīdas, virs biezas segas, līdz pamazām tā palika par mazu.arī vasarā mazā ļoti daudz laika pavadīja ārā- lapenē, kur varēja no sirds patika izvingroties, un pasnaust.
  • svarīgi ir bērniņam saprast ka viņš ir ģimenes loceklis, tas ka viņam ir mamma un tētis, māsa, vecmamma, tante. jo prasme viņiem uzticēties ir ļoti svarīga, tad bērniņš ir drošāks, izejot sabiedrībā arī ir drošs, nav raudulīgs.
  • mājās radīt vidi, kas ir droša un nav bīstama, piemēram tagad kad viņa visur kāpj, atstājam vietu kur to drīkst darīt, lai sāpju nav viņai un mums. arī tās paša virtuves taburetes cenšamies nolikt tā, lai nav iespējams uzkāpt augstāk, durvis cenšamies pieslēgt, lai neaizie tālēs zilajā viena pati.
  • ikdienā ar meitu kopā mēs klausamies mūziku, dziedam, dejojam, runājamies, un esam vienkārši laimīgi visi kopā.

Lūk, tā nu mums ir gājis un iet, un tā mēs attīstamies, un ar paveikto labprāt dalamies ar jums.

annijalise annijalise 03. Feb 2013, 11:37 maddara

👋

annijalise annijalise 03. Feb 2013, 10:47

Ak, nokļūdījos ar nosaukumu, protams tur ir domāts VISIEM, bet tas lai paliek, jautrībai.😀😀😀