Atklāts SOS bērnu ciematu labdarības kartīšu projekts “Ziemassvētku brīnumu gaidot…”

Atklāts SOS bērnu ciematu labdarības kartīšu projekts “Ziemassvētku brīnumu gaidot…”

30. Nov 2018, 18:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Trešdien, 28. novembrī, t/k Spice sirsnīgā atmosfērā tika atklāts SOS bērnu ciematu labdarības kartīšu projekts “Ziemassvētku brīnumu gaidot…”. Projekta gaitā radītie mākslas darbi pārtaps labdarības Ziemassvētku kartītēs, lai atbalstītu SOS ģimenes, kurās aug savu vecāku gādību zaudējušie bērni. Kartītes no decembra sākuma varēs iegādāties Labdarības veikalā SOS bērnu ciematu mājas lapā www.sosbernuciemati.lv un Jāņa Rozes grāmatnīcās visā Latvijā.

Projektā iesaistījušies SOS bērnu ciematu draugi - SOS bērnu ciematu patronese Iveta Vējone, t/k Spice direktore Iveta Lāce, mūziķe Ance Krauze, mūziķis no ekoloģiskās mūzikas orķestra “Ducele” Arnis Veisbārdis, mākslinieks Artūrs Blušs, māksliniece Elga Grīnvalde, māksliniece Elita Patmalniece, māksliniece Evija Timma – Novika, Saeimas deputāte Evita Zālīte – Grosa, aktieris Ģirts Liuziniks ar dēlu Evertu Liuziniku, māksliniece Ieva Bondare, māksliniece Līga Ķempe, “Paulig Coffee Latvia” valdes locekle Margarita Aļabjeva  - Vaišļa, mākslinieks Māris Upzars, aktieris Varis Vētra ar dzīvesbiedri Sanitu Vētru, māksliniece Vivjena Maria Staņislavska, māksliniece Zane Balode un grāmatu autore Zane Zusta.

“Ziemassvētki ir visjaukākie, vissirsnīgākie svētki, kuros varam apdāvināt un iepriecināt citus. Un dāvanas var būt ļoti dažādas. Mēs varam dāvināt lietas un saldumus. Mēs varam dāvināt arī savu laiku, uzmanību un rūpes. Bet mēs arī varam dāvināt iespēju bērniem augt ģimenē - mīlošā un drošā vidē. Mums dažreiz liekas, ja mēs nevaram uzņemt savā ģimenē grūtībās nonākušu bērnu, tad mēs neko nevaram darīt. Tomēr esmu pārliecināta – ikviens var palīdzēt bērniem nonākt ģimenē un drošās mājās, atbalstot SOS bērnu ciematu ģimenes” saka Latvijas SOS bērnu ciematu patronese Iveta Vējone.

„Jau pavisam drīz sāksies skaistais Ziemassvētku gaidīšanas laiks, kas kā allaž saistās ar kopā būšanu, labestību un jā – arī dāvanām. Vislabākā dāvana ir laiks, mīlestība un gādība, ko varam sniegt viens otram. Spicei ir patiess prieks līdzdarboties tik sirsnīgā projektā un atbalstīt Latvijas SOS Bērnu ciematu asociāciju. Lai mūsu radītie darbi silda, iedvesmo un stiprina gan dāvinātājus, gan saņēmējus!” novēl t/k Spice direktore Iveta Lāce.

Projekta gaitā tapušos darbus līdz 5. decembrim varēs aplūkot t/k Spice pie informācijas centra. Sirsnīgā labdarības projekta tapšanas līdzautors ir t/k Spice, to atbalsta arī Latvijas Pasts, Jānis Roze, Alandeko un Lido.

Par SOS bērnu ciematiem

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir nevalstiska labdarības organizācija, kas nodrošina ilgtermiņa ģimenisku aprūpi bez vecāku gādības palikušiem bērniem un uztur ģimeņu atbalsta centrus un ārpusģimenes aprūpes atbalsta centrus “Airi vecākiem” vairākās Latvijas pašvaldībās. Divu SOS bērnu ciematu audžuģimenēs (Īslīcē un Valmierā), divās integrētajās SOS ģimenēs, kā arī SOS jauniešu mājās Jelgavā– atbalstu, drošību un jaunas mājas raduši 150 bērni un jaunieši no visas Latvijas.