Arī mammām mēdz būst sliktas dienas.

Arī mammām mēdz būst sliktas dienas.

31. Jan 2018, 21:02 lauruxs87 lauruxs87

Jā, arī mammām mēdz būt sliktas dienas, arī mammas mēdz dusmoties. Jo mēs jau neesam supersievietes kurām viss vienmēr ir ideāli, bērni klausa , māja perfektā kārtībā, ārā spīd saulīte un viss ir super. Nu varbūt kādam tā ir.
Bet kā tad nonācu pie dienas kad viss bija slikti?

Jau visu nedēļu biju slikti gulējusi un no rītiem modos 5cos. Ikdienas darbi tāpēc neaptājās. Un plusā vēl saslimu ar laringītu.  Vēl meita uzsāka dārziņa dārziņa gaitas, tātad diena bija vairāk pakārtota meitai.

Un tad pienāca brīvdiena. Jau atkal miegs mani pievīla un piecēlos 5 cos. Arī bērni izdomāja ka ir jāceļas agri, neskatoties ka ir brīvdiena. Tātad kā pēc modinātāja 6.30 abi ir piecēlušies. Kamēr gatavoju brokastis meita pamanās uzkāpt uz palodzes un nogāzt un saplēst manu mīļo orhideju podiņā, kura beidzot bija izdzinusi pumpurus. Protams ka orhideja vairs nebija glābjama.
Protams vīrs paziņo ka dodas uz darbu, tātad viena dodos ar bērniem uz veikalu un pastaigā.
Kamēr taisamies pastaigā dēls jau paspējis atkal mani nokaitināt jo 10 reizes atgādinu ka jāģērbjas. Meitiņa jau paliek kašķīga, jo vēl neejam ārā.
Kad beidzot izejam ārā ievelku elpu, būs miers. Nē atkal tracis no dēla puses jo nejam uz to pusi uz kuru viņš ir izdomājis.
Veikalā dēls dusmīgs , jo neļauju nest rokā maizi par kuru jau samaksāju. Un tad vēl kāds aizrāda man ka nedodu bērnam ēst, lai iedodu viņa maizi paēst. Tobrīd biju gatava tam cilvēkam pateikt visu ko domāju, bet noturējos.

Kad meitiņa aizmieg diendusu, ceru ka dēls arī gulēs. Taču nē tā vietā lai gulētu neguļ pats un pieceļ māsu. Meitiņa vairs nav pierunājama iet gulēt, kas nozīmē ka abi līdz vakaram būs kašķīgi. Es jau atkal turos, lai nesāktu kliegt.

Dēls pieprasa cept maffinus. Negribīgi bet piekrītu. Kamēr dēls palīdz , meita pamanās uzkāpt uz galda un izgāž uz grīdas miltus. Tobrīd man likās ka sākšu raudāt. Viss bija slikti diena nebija izdevusies. Visa virtuve miltos, meitiņa sāk raudāt, jo nobīstas no skaļā trokšņa, dēls arī raud, jo milti vairs nav. Un tobrīd domāju, tiešām nu ko vēl. Un  jā tas nebija viss.  Kas bija tālāk, īsumā dēls izdomāja , ka vakarā grib iet vannā , kamēr es liku māsu gulēt. Pats sev uztaisīja vannu ar pus pudeli vannas putām. Rezultāts bija grandiozs.

mamma88 mamma88 01. Feb 2018, 16:33

Bus jau labi

lauruxs87 lauruxs87 01. Feb 2018, 09:52 lauvinja

Paldies par ieteikumu par ģērbšanos, tā mums izvēršas katru reizi par izaicinājumu. 👍

lauvinja lauvinja 01. Feb 2018, 09:10 lauruxs87

Tad, kad esi spējīga uz šo paskatīties mierīgi, izlasi vēlreiz un pamēģini saprast, kuras situācijas bija tās, kur varēji rīkoties savādāk (sev mierīgāk).

Piemēram, bērns gribēja nest maizīti - nu tak lai nes, pērc iepakotu, nekas sliks nenotiks, ja nokritīs zemē, bet bērns jutīsies palīdzējis, laimīgs un tev viens krenķis un kašķis mazāk.
Ģērbšanās sekmējas labāk, ja ir motivācija - izdomā ko vari vecākajam bērnam apsolīt, lai būtu stimuls iet laukā (piemēram uzteisīt trīs sniega pikas un sacensties, kurš uzmetīs tās augstāk).

Ideja tam ir padarīt savu dzīvi ērtāku, piekāpjoties bērniem lietās, kurām nav bīstamu seku.

lauruxs87 lauruxs87 01. Feb 2018, 07:11 lauvinja

Nu jā pilnmēness mani ļoti ietekmē, miega ziņā ļoti slikti guļu .

lauruxs87 lauruxs87 01. Feb 2018, 07:09 mimimiim

Es jau uzrakstīju tikai lielos notikumus, vēl bija ciaādi sīkumi kuri visu dienu savēlās pāri. Bet ir jāskatās uz priekšu, pēc sliktām dienām nāk jaunas saulainas dienas. 😀

lauruxs87 lauruxs87 01. Feb 2018, 07:01 flower.of.hope

Protams kā pēc kāda laika pārlasot man tas liksies smieklīgi. 😃 Bet tobrīd diena likās drausmīga.

lauvinja lauvinja 31. Jan 2018, 22:12

Gadās! Turies! Šobrīd mēness aptumsums un pilnmēness plosās.

flower.of.hope flower.of.hope 31. Jan 2018, 21:21

Neaizmirsti pārlasīt rakstu pēc kāda laika, visticamāk liks smieties pilnā kaklā