Ar Huggies® salvetēm svētkos ērti

Ar Huggies® salvetēm svētkos ērti

17. Dec 2018, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Līdz svētkiem palicis pavisam nedaudz. Šķiet, ka gada pēdējais mēnesis vienmēr paskrien krietni ātrāk, nekā visi pārējie gada mēneši. Skrienam arī mēs, steidzam sagādāt dāvanas, izveidot svētku ēdienu sarakstu un pavisam aizmirstam, ka svētku laikā, kad daudz laika pavadām ciemojoties, dodoties izbraukumos un atpūšoties ārpus mājas, ir jāparūpējas arī par to, lai nejaukie ziemas vīrusi, kas nu jau ir sākuši apcimot kā lielus tā mazus, nesabojātu mūsu svetku prieku. 

Decembris ir tas mēnesis, kurā īpaši izteiktas ir dažādas augšējo elpceļu saslimšanas, vēdera vīrsu un protams arī gripa. Saslimšana, kura ir īpaši bīstama mazulīšiem, topošajām māmiņām un grūtniecēm, tomēr arī citiem būtu jāpievērš uzmanība ikdienas aktivitātēm, ko veicam un personīgajai higiēnai, kas ir īpaši svarīga, laikā, kad pastirpinās vīrusu aktivitāte.  

Tāpēc, apzinoties, ka bērnu rokas bieži vien visu, ko atrod, vēlas iebāzt mutē, mēs varam parūpēties par to, lai ēdot piparkūkas, ciemojoties, mēs zinātu, ka bērniņa rokas ir tīras un mēs pasargāsim bērniņu no dažādām baktērijām, kas ir visapkārt. 

Ko darīt? 

  • Ja jādodas ārpus mājas, parūpējieties, lai būtu iespēja regulāri nomazgāt bērna rokas. Ja nu tomēr ūdens nav pieejams, izmantojiet mitrās salvetes. Arī tās būs ļoti labs palīgs, lai rociņas vienmēr būtu tīras.
  • Tāpat, dodoties ārpus mājas, mitrās salvetes vienmēr būs labs palīgs mainot autiņbiksītes, piemēram degvielas uzpildes stacijās - kur ir pieejamas pārtinamās virsmas, tomēr mazulīša dupsi likt izlietnē, droši vien būs krietni grūtāk, nekā mājās, kur tam ir paredzēta īpaša vieta.
  • Lai izvairītos no smukā svētku kostīma vai kleitas sasmērēšanas pēc svētku cienasta baudīšanas arī muti varam noslaucīt ar mitro salveti. 
  • Pavisam mazajiem, kas savas rotaļāšanās laikā, lielāko laika daļu pavada uz grīdas, parūpejieties, lai rotaļlietas ar ko tie spēlējas būtu tīras. 
  • Tapat arī lielākie bērni, kas nāk mājās ar liecībām vai pēc ciemošanās ar draugiem, pirmā lieta, kas jādara - jāmazgā rokas KARTĪGI. Un speciālisti uzsver, ka rokas jāmazgā līdz pat elkoņiem. 
  • Ir labi, ja pieejams ūdens, bet dzīvē ir nepieciešamība arī izmantot sabiedrisko transportu. Tur patiesi var atrast bezgala daudz dažādas baktērijas. Paņemiet līdzi mitrās salvetes un pirms turēšanās autobusā, notīriet.. Lai gan pilnībā sevi pasargāt nevaram nekur, tomēr, samazināt šo iespēju varam. 
  • Brīvdienās, kas arī šoreiz būs krietni garākas, nekā ierasts, vecāki bērnu ved uz dažādiem publiskiem atrakciju un aktīvās atpūtas parkiem. Arī šajās vietās var atrast dažnedažādākos vīrusus un baktērijas. Tapēc - pirms ļaujiet bērnam ar muti laizīt atrakciju parkā pieejamās rotaļlietas, lūdzu notīriet tās ar mitrajām salvetēm, jo tvaika slotu vai dezinfekcijas līdzekli līdzi nēsāt varētu būt diezgan sarežģīti. 
  • Pēdējais, bet ne mazāk vērtīgais ieteikums - mitrās salvetes ir lielisks palīgs arī virtuves darbos. Tas mammas, kas pašas mājās gatavo, noteikti jau būs pamanījušas un zina, ka mitrā salvetes ir universāls, efektīvs un draudzīgs palīglīdzeklis dažādās dzīves situācijās. 

Atceries - arī pieaugušajiem jāpievērš īpaša uzmanība personīgajai higiēnai, jo, ja mēs mēģināsim pasargāt mazos, bet to nedarīsim paši - tas būs tikai laika jautājums līdz mirklim, kad nāksies ar termometru padusē un tējas krūzi pie gultas, veseļoties! 

Mēs esam par tīrām rokām un ērtībām. Lieciet aiz auss, katras mammas somā un mājās, noteikti jābūt kādam iepakojumam ar mitrajām salvetēm. Arī svētkos!