Apjukums par apģērbu pietiekamību: CIK daudz pirkt?

Apjukums par apģērbu pietiekamību: CIK daudz pirkt?

13. Jun 2017, 17:32 MiA1123 MiA1123

Sveikas!

Esot gaidībās gādāju visu mazulim. Saprotu, ka mazais aug ātri un ar pirmajām drēbītēm nevajag aizrauties, bet tomēr šobrīd ir apjukums vai pietiks. Varbūt varat padalīties savā pieredzē un izteikties :)

56izm man ir 2bodiji ar garām rokām, nezinu cik liela mazā būs. 

62izm ir 4 bodiji ar garām un 4bodiji ar īsām rociņām, 3jaciņas in 4biksītes. 

68izm ir garās un īsās pidžammas, bodiji, bikses, jaciņas. Itka pietiekoši.

Šobrīd lielākās pārdomas ir par 62izm, varbūt piepirkt vēl klāt. 

Padalieties ar savu pieredzi- cik daudz un kādu/kāda izmēra apģērbu iegādājāties!

14. Jun 2017, 14:13

Mums pirmie 3 rāpuļi (garās rokas un kājas kopā vienā apģērbā) izmērs 0-3 mēneši bija pilnīgi pietiekami. Protams, veļu mazgāju katru dienu, bet īsti vairāk nevajadzēja. Domāju, ka tos vilkām kādas 3 nedēļas, varbūt mēnesi. 3-6 menešu izmērā drošības labad nopirkām 6 rāpuļus. Varējām iztikt arī ar 3 vai 4. Bērns gan ir liels un no 6 mēnešu vecuma stabili velkam 80.izmēru (nekas mazāks īsti neder).
Vairak ieteiktu koncentrēties uz apģērbu funkcionalitāti. Vai varēs ērti uzvilkt (piemēram, vai nebūs jāvekl pār galvai), vai būs ērti mazgāt (piemēram, vai nesanāks vienas bikšeles mazgāt atsevišķi), vai derēs ilgāku laiku... Drusku lielākam bodijam var atlocīt piedurknes, bikšelēm bikšu staras. 😀
Un. Vēl mani secinājumi. Jakas (ko uzvelk pa virsu bofijam, lai siltāk) un bikšeles der ilgāk un var pirkt mazāku izmēru. Piemēram, no H&M velku bodiju 86.izmēru (drīz vilkšu 92.), kaut gan jaka der 80.izmēra (un derēs vel kādu laiciņu).
Un. Ir atšķirība izmēros un zīmolos. Lindex drēbītes ir lielākas kā H&M. PolarnO.Pyret (derēs ilgu laiku) līdzīgākas Lindex izmēriem. Vel velkam HEBE drēbītes. Tās ir dubultizmēros (piem., 74/80). Tiešām der vairāk uz to starpposmu starp abiem izmēriem.

Veiksmīgi! 😉

Ievas_mamma Ievas_mamma 13. Jun 2017, 21:38

Jā, labāk lai kaut kas paliek nevilkts, nekā trūkst. Man sastāstīja, ka vajag 3, 4 komplektus, bet man reāli pietrūka un vajadzēja uzreiz pēc pārbraukšanas mājās sūtīt draugu uz veikalu. Šeit gan jāpiebilst, ka mazā piedzima 59 cm un 56cm drēbes daļa nederēja nemaz. 😉
Man jau liekas, ka pagaidām neko vairāk tev nevajag pirkt. Un tad jau vēlāk redzēsi. 😀

SauleDace SauleDace 13. Jun 2017, 17:55

It ka jau pietiekami, bet jarekinas, ka drebites var tikt sasmeretas un bus japarvelk, bija dienas, kad nomainiju 3-4 rapuulisus un bodijus. Un tie izmeri tadi viltigi, sobrid ir 69,5 cm gars, bet vel der dazi 62 izmeri, savukart citi 74 neder.
Kad piedzims mazulitis,tad ari sapratisi vai vajag vairak un ja pati netiksi uz,veikalu,kads jau drebites nopirks😉