Alerģijas izpausmes ir, bet alerģijas nav

Alerģijas izpausmes ir, bet alerģijas nav

04. Jan 2017, 14:16 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Sveikas!

Vēlējos padalīties savā pieredzē ar alerģijas simptomiem. Kā nesen rakstīju, mūsu ģimenē alerģija nav sveša - dēliņa pirmie simptomi uz alerģiju parādījās jau no divu mēnešu vecuma un ar to cīnījāmies līdz pusotram gadam. Un 2016. gadā dēliņam ( divi ar pus gadi) sākās iesnas, vienas pēc otrām un liekās izārstējām, bet pēc nedēļas atkal tās klāt. Decembrī devāmies pie alergologa, kurš dēļiņu nosūtīja uz ādas testu, bet tas neko neuzrādīja, tad veica analīzes - ņēma sekrētu no deguntiņa, uzrādīja nelielu iekaisumu un izrakstīja homeopātiskās zāles gandrīz 16 Euro apmērā. Pašlaik lietojam, bet iesnas kā bija, tā ir. 

22. decembrī devāmies pie friziera, lai svētkos būtu friši un pēc matu griešanas frizierīte mazajam džentelmenim uz skausta uzpūta smaržas. Likās viss kārtībā, bet nākamajā dienā dēliņš pamostās un viss ķermenis, seja, rokas noklātas ar iesarkaniem pleķīšiem. Iestājās panika, jo nekas tāds vēl nav bijis. Zvanīju mūsu dakterei un viņas diagnoze - alerģija uz saldumiem, mandarīniem, piparkūkām un tā daudziem esot, bet mazais mandarīnus neēd, piparkūkas netik un saldumi - cik nu adventes kalendārā. Ar vīru apspriedāmies un nodomājām, ka iespējams dēliņam ir alerģija uz smaržām, bet internetā par to neko neatrodam un daktere turās pie savas versijas. Varbūt ir bijusi kādai līdzīga situācija? Kā bērnam izpaužas alerģija uz smaržām? 

P.S. Ādas stāvoklis normalizē'jās pēc trim dienām, tagd viss kārtībā. Tika dots Zyrtec.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 06. Jan 2017, 08:02 lauvinja

Asins analīzes taisījām pusotru gadu atpakaļ, kad vēl bija aizdomas uz pārtiku, bet tās uzrādīja tomātus un kartupeļus, bet pat tos nelietojot nekas nemainījās. Pirms tam rakstīju pārtikas dienasgrāmatu un izslēdzot tos produktus uz kuriem man bija aizdomas - alerģija samazinājās līdz izzuda. Tagad dēliņam trīs gadi un trīs mēneši un ar tādu domu, ka ādas tests būs ticams un ar cerību noskaidrot alerģijas iemeslus devāmies pie alergologa, bet nekā. Veica testu uz putekļu ērcīti, dzīvniekiem, putekšņiem un pelējumu - viss tika noraidīts.
Smaržas ir tāds minējums, jo simptomi parādījās jau nākamajā rīta, jo pirms tam nekas ēdienkartē un dienas ritmā netika mainīts. Mājās ar smaržām neaizraujamies. Bērnam kosmētika bez smaržvielām. Februārī jādodas pie Lora un atkal domāsim kā mazajam palīdzēt.

DianaGreidane DianaGreidane 05. Jan 2017, 23:20

Nevaretu but no velas pulvera? Man abiem puikam bija. Visu laiku nesapratam no ko. Neginajam ar edieniem- nekadas izmainas. Nomainijam pulveri, pazuda. Pasai tagad ta interesanti. Esmu stavokli un parasti uz nakti paradas kkada alergija, tad pariet. Galigi nav ne jausmas no ka.

lauvinja lauvinja 04. Jan 2017, 15:29

Ja tik vien bēda, kā alerģija no smaržām, tak nelietojiet un miers. Pāris nedēļas visi mājinieki dzīvojiet bez smaržām, sapratīsiet vai tās ir vainīgās.

Cik zinu, tad ādas testi ir īsti ticami no 3 g.v..

Es gan piedomātu pie mājas sadzīves ķīmijas (atteiktos gandrīz no visa), attiecīgi veļaspulveri, trauku līdzekli, kosmētiku izrevidētu (šampūni, vannas putas, ziepes, krēmi).