Aicinājums piedalīties pētījumā jaunajiem vecākiem un bērniem

17. Dec 2019, 20:30 Ieva Pole Ieva Pole

Motorā un psihosociālā attīstība bērna pirmajā dzīves gadā ir viens no indikatoriem vispārējai attīstībai. Bērna pirmais dzīves gads ir fundamentāli svarīgs periods smadzeņu darbības līdzsvarotai darbībai visa mūža garumā. Vecuma un attīstības līmeņu anketa (ASQ-3) ir novērtēšanas rīks, kuru aizpilda bērnu vecāki. Instruments paļaujas uz vecākiem kā ekspertiem, palīdzot iegūt informāciju par bērna attīstības stāvokli piecās attīstības jomās: komunikācija, lielās motorās funkcijas, mazās motorās funkcijas, problēmu risināšana un personiski sociālā loma, ar mērķi tālāk šo informāciju nodot ārstniecības personām.

Aicinu Jūs kopā ar savu bērnu piedalīties novērtēšanā, izmantojot tulkoto versiju anketai “Ages & Stages Questionnaire” (bērna novērtēšanu veiksiet Jūs). Kā arī piedalīties novērtēšanā, kuru veiks šī pētījuma vadītāja, izmantojot Minhenes funkcionālās attīstības diagnostikas novērtēšanas instrument.

Iegūtie dati būs anonīmi un tiks izmantoti tikai apkopotā veidā. Dalība pētījumā ir brīvprātīga, bezmaksas un par to netiek sniegts atalgojums. Jūsu bērnam ir tiesības jebkurā laikā no šī pētījuma izstāties.

 

Iekļaušanas kritēriji:

·  Bērni vecumā no diviem līdz divpadsmit mēnešiem;

·  Bērni bez neiroloģiskām saslimšanām;

·  Laikā dzimuši bērni;

·  Bērnu vecāki, kuri pārzina latviešu valodu.

 

Kontakti:

Piesakies pētījumam, sūtot savu pieteikumu, kurā uzrādi sava bērna vecumu un kontakttālruni uz e-pastu: pole.ieva@inbox.lv

Pētījuma vadītāja tālrunis: + 371 29770168