Aicina piedalīties skrējienā „Apkārt Latvijai”

Aicina piedalīties skrējienā „Apkārt Latvijai”

10. Aug 2013, 12:34 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

20130810123238-56027.jpgNo 15. līdz 21. augustam, godinot Nacionālo bruņoto spēku (NBS) 1992. gadā organizētās lāpu stafetes 21. gadadienu, notiks skrējiens „Apkārt Latvijai” gar Latvijas robežu. Maršruts vedīs arī caur Jelgavas novadu, un šajā skrējienā aicināts piedalīties ikviens. Jelgavā skrējiens notiks 19.augustā!!!

„Pirms 20 gadiem skrējiena mērķis bija apliecināt Latvijas neatkarības atgūšanu un mūsu valsts robežu nostiprināšanu. Šobrīd svarīgi ir stiprināt mūsu valsts iedzīvotāju kopības un drošības sajūtu. Tāpēc skrējienā aicinām piedalīties ikvienu, kurš vēlas skriet par Latviju,” norāda biedrības „Latvijas ģenerāļu klubs” valdes priekšsēdētājs atvaļinātais viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots.

Skrējiena svinīgā atklāšana notiks 15. augustā Brāļu kapos, kad pēc lāpu svinīgās iedegšanas skrējiena dalībnieki divās grupās sāks skrējienu no Rīgas uz Salacgrīvu un no Rīgas uz Mērsragu. Skrējiena kopējais garums ir aptuveni 1500 kilometri, un tas norisināsies septiņas dienas 14 posmos, katrā no dienām noskrienot divus posmus.

Skrējiena piektajā dienā, 19. augustā, skrējiens plānots maršrutā Jaunauce–Bauska, šķērsojot arī Jelgavas novada teritoriju no Vilces līdz Sesavai.

„Skrējiena maršruts caur Jelgavas novadu organizēts pa nelieliem posmiem, un katrs dalībnieks – kā fiziskas, tā juridiskas personas, kurš pieteiksies skrējienam, var izvēlēties kādu no piedāvātajām distancēm: katras garums ir vidēji divi trīs kilometri,” stāsta skrējiena koordinators Jelgavas novada posmam pulkvežleitnants Ilmārs Džeņevs, novada iedzīvotājus aicinot būt atsaucīgiem un pieteikties skrējienam. Tas izdarāms līdz 5. augustam, sazinoties ar pulkvežleitnantu I.Džeņevu (tālrunis 25442174, e-pasts: ilmars.dzenevs@mil.lv) vai ar majoru Ivo Vereskunu (tālrunis 28328635, e-pasts: ivo.vereskuns@mil.lv).

„Skrējienā var piedalīties ikviens – arī ģimenes, skolēni, pensionāri, cilvēki ar īpašām vajadzībām, turklāt, vienojoties par veicamo distanci, raudzīsimies, lai skrējiena dalībnieki, kuriem nav sava transportlīdzekļa, varētu skriet posmā tuvāk savai dzīvesvietai, lai nebūtu jālauza galva, kā nokļūt distances sākuma punktā un pēc tam atpakaļ,” tā I.Džeņevs, uzsverot, ka galvenais ir iedzīvotāju vēlme piedalīties, jo tieši no viņu atsaucības būs atkarīgs, cik veiksmīgs un kupli pārstāvēts būs skrējiena posms cauri Jelgavas novadam. Tāpat arī jebkurš interesents var izvēlēties, pieveikt vienu vai vairākus posmus, skriet individuāli vai grupā.

 

Jāpiebilst, ka skrējiens „Apkārt Latvijai” tiek organizēts ar Latvijas Pašvaldību savienības atbalstu, sadarbojoties ar NBS, Aizsardzības un Iekšlietu ministrijas pakļautības iestādēm – Valsts policiju, Valsts robežsardzi, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu. Pasākumā piedalīsies arī pašvaldību policijas pārstāvji.

 

Arī Biedrība " Jelgvas māmiņu klubs" pieteicās skrējienam uz Distanci 1,5km no Vilces pieturas ar nosaukumu "Silakrogs" sākums 16:00 . Skriesim kopā ar ratiem ātri noiesim!

 

Aicinam Jelgavas un novadu mammas pievienoties:)