Adventes kalendārs gardēžiem

29. Nov 2016, 16:27 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Advente - ir pārdomu un priecīgu gaidu svētki. Neliels ieskats vēsturē rāda, ka sagatavošanās šim notikumam dažādās valstīs izpaudās atšķirīgi. Spānijā tas bija atsacīšanās un labprātīgas nabadzības laiks, Romā tas bija gaidīšanas un cerību laiks.  Mūsdienās šīs atšķirības vairs nav tik nozīmīgas, taču mēs vēl joprojām izjūtam zināmu bijību un prieku par gaidāmo, kas piedod Adventes laikam īpašu pievilcību.  

Bērniem tik labi pazīstamais Adventes kalendārs radies nemaz ne tik sen. Adventes kalendāra autore ir vāciete frau Lang. Par prieku savam dēlēnam, lai padarītu Ziemassvētku gaidīšanas laiku vēl interesantāku, Lang savām rokām izveidoja kalendāru ar 24 atveramiem lodziņiem. 1958. gadā cilvēki iepazina pirmos šokolādes kalendārus - kartona kaste ar 24 durtiņām, aiz kurām paslēptas dažādas šokolādes figūriņas. Mūsdienās daudzi vecāki paši gatavo saviem bērniem kalendāru ar saldumiem un mazām dāvaniņām iekšā.

Adventes laiks ir īpašs svinību laiks, kurā kā vien varam, cenšamies iepriecināt savus mīļos un tuvos. Viena no šo svētku neatņemām tradīcijām ir svētku galda klāšana. Recepšu portāla Bon Appetit.lv komanda šogad ir sarūpējusi īpašu Adventes kalendāru gardēžiem! Katru dienu (1.12.2016. -  24.12.2016.) recepšu portālā www.bonappetit.lv tiks publicēta kāda īpaša un, galvenais, pārbaudīta recepte, kura lieliski iederēsies gan ikdienas, gan svinību galdā.  Jums nebūs jālauza galva, ko pagatavot -  atliks vien izvēlēties sev tīkamas receptes un iegādāties nepieciešamos produktus šo ēdienu pagatavošanai.

Neesam aizmirsuši arī par dāvanām! Ja vēlies piedalīties gardumu grozu izlozē, ko sarūpējuši uzņēmumi "Cerfs", "MILDA", "Dobeles dzirnavieks" un "Ķekava", pieseko kādam no Bon Appetit.lv soc. kontiem;

http://www.draugiem.lv/bonappetit/
https://twitter.com/bonappetit_lv
https://www.facebook.com/bonappetit.lv

 un katru dienu iesaki jauno akcijas recepti saviem draugiem. Katru piektdienu izlozēsim trīs veiksminiekus, kuri saņems gardumus no mūsu atbalstītājiem!

Nešaubies un piedalies, jo tieši Ziemassvētku laiks ir brīnumainu pārsteigumu pilns!
Īpašās adventes receptes katru dienu varēsi atrast www.bonappetit.lv un www.maminuklubs.lv

Veiksmi un,galvenais, gardus un siltus šos svētkus!

Bon Appetit.lv