9. septembrī atzīmēs Bērnu rehabilitācijas dienu

9. septembrī atzīmēs Bērnu rehabilitācijas dienu

07. Sep 2017, 00:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sestdien, 9. septembrī, no plkst. 11.00 līdz 15.00 „Ghetto Games” sporta bāzē Grīziņkalnā (Rīgā, Pērnavas iela 42) pirmo reizi Latvijā tiks atzīmēta Bērnu rehabilitācijas diena – svētki, kas radīti bērniem un pusaudžiem ar kustību traucējumiem, viņu ģimenēm, draugiem un tuviniekiem. Bērnu rehabilitācijas diena tiek rīkota rehabilitācijas centra „Poga” un mazumtirdzniecības tīkla „Maxima Latvija” kopīgi organizētās labdarības akcijas ietvaros, lai veicinātu rehabilitācijas nozares attīstību bērniem ar kustību traucējumiem un sabiedrības izpratni par bērnu vajadzībām un integrāciju sabiedrībā. Ieeja Bērnu rehabilitācijas dienā ir bez maksas. 

„Bērnu rehabilitācijas dienas mērķis ir veicināt bērnu ar kustību traucējumiem integrāciju sabiedrībā, kā arī atbalstīt un iedrošināt bērnus nepadoties grūtībām un piepildīt savus sapņus,” stāsta labdarības fonda „Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta. Viņa arī norāda uz rehabilitācijas centra iepriekš veikto pētījumu, kurā noskaidrojās, ka 13% Latvijas iedzīvotāju ģimenē, radu, draugu vai paziņu lokā ir bērni ar kustību traucējumiem, un 26% apjautāto pašiem ir bijusi saskarsme ar rehabilitācijas sistēmu.

Bērnu rehabilitācijas dienas ietvaros bērniem un pusaudžiem ar kustību traucējumiem būs iespēja tikties ar vienaudžiem, Aigaru Apini un citiem Latvijas Paralimpiskajiem sportistiem, piedalīties dažādās sportiskās, izklaidējošās un radošās aktivitātēs, kā arī pasākuma dalībniekus sagaidīs muzikāli pārsteigumi no grupas Astro'n'out un aizvadītā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa finālista Justa, bet ritmu pasaulē ievedīs Ghetto Dance dejotāji.

Īpašas aktivitātes Bērnu rehabilitācijas dienā ir sarūpētas arī vecākiem – ar lekcijām pasākuma laikā uzstāsies psiholoģijas zinātņu doktore, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, Diāna Zande. Lekciju temati – „Kā tikt galā ar emocionālo spriedzi ģimenēs, kurās aug bērni ar kustību traucējumiem?” un „Kā ieviest līdzsvaru starp bērna un vecāku vajadzībām ģimenē, kurā aug bērns ar kustību traucējumiem?”. Savukārt par pakalpojumu pieejamību bērniem un jauniešiem ar invaliditāti informatīvā lekcijā iepazīstinās Latvijas Republikas Labklājības ministrijas

Sociālo pakalpojumu departamenta direktora vietnieks Aldis Dūdiņš.  

Pasākuma organizētāji aicina bērnus un vecākus nebaidīties no laika apstākļiem un doties uz pasākumu, lai pavadītu aktīvu un radošu dienu kopā. Lietus gadījumā aktivitātes notiks teltīs.