5 rotaļas ar drēbju knaģiem bērna sīkās motorikas attīstībai

5 rotaļas ar drēbju knaģiem bērna sīkās motorikas attīstībai

29. Nov 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sīkā motorika ir svarīga, lai bērns varētu veikt smalkas un precīzas darbības, tāpēc tās vingrināšanai vari likt lietā dažādas rotaļas, izmantojot tajās mājās atrodamos sadzīves priekšmetus, piemēram, veļas knaģus.

Piedāvājam tev 5 vienkāršas rotaļas ar veļas knaģiem sīkās motorikas attīstībai, kuras būs pa spēkam bērniem jau no 1,5 gada vecuma.

Šādas rotaļas ne tikai uzlabos mazo pirkstiņu kustību, bet arī trenēs loģiku, paplašinās vārdu krājumu, attīstīs prasmes šķirot objektus un klasificēt tos grupās. 

Mākslinieka palete

No kartona izgriež apli un uz tā gar malu uzlīmē desmit dažādu krāsu aplīšus. Ņem desmit veļas knaģus un uz tiem uzlīmē šādu pašu krāsu aplīšus. Bērna uzdevums – atrast uz kartona paletes krāsu, kas redzama uz veļas knaģa, un piestiprināt to aplim attiecīgajā vietā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by РАЗВИВАШКИ (@emilia_smartie) on

Kas ko ēd?

Šo rotaļu vari lieliski pielāgot bērna vecumam, jo mazāki bērni zinās, ka sunītis ēd kaulu, gotiņa  - zāli, savukārt vecākiem bērniem vari izmantot jau sarežģītāku līmeni, piemēram, mudināt atrast, ko ēd panda, pērtiķis vai kāds cits eksotiskāks dzīvnieks.

Lai sagatavotos spēlei, tev vajadzēs izprintēt dažādu dzīvnieku attēlus un arī attēlus ar bildēm, kas parāda, ko šie dzīvnieki ēd. Uzlīmē izprintētos attēlus uz kartona pamatnes, lai tie kalpotu ilgāk. Uz veļas knaģiem uzlīmē ēdamās lietas, kas garšo dzīvniekiem. Bērna uzdevums – atrast, kas garšo katram dzīvnieciņam, attiecīgo veļas knaģīti ar ēdamo lietu piestiprinot pie dzīvnieciņa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ? Ната Пшеница ©Крашу мир ярко (@pshenitca) on

Krāsu kaste

Tev būs vajadzīga kartona kaste, četru dažādu krāsu veļas knaģi un papīra loksnes tādās pašās krāsās, kā veļas knaģi. Katru kartona malu aplīmē ar savas krāsas papīru. Bērna uzdevums – sašķirot knaģus, piestiprinot tos pie attiecīgās krāsas kastes malas.

Veiklības uzdevums

Ja tavs mazais jau prot darboties ar veļas knaģiem un piestiprināt tos pie cietas virsmas, ir laiks uzdevumu padarīt sarežģītāki. Pie kartona pamatnes stāvus ar karsto līmi pielīmē dažādu krāsu mīkstās matu gumijas. Bērna uzdevums – censties veļas knaģus piestiprināt pie matu gumijām.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Айгуль | Мастерю Развивашки (@agusha29) on

Pabaro zivtiņas

Izprintē dažādu krāsu un izmēru zivtiņas un uzlīmē tās uz veļas knaģiem. Izgriez no papīra krāsainus tārpiņus, vari izmantot arī dažādu krāsu dzijas dzīparus. Lai mazais ar veļas knaģīšu palīdzību ver vaļā zivtiņu mutes un pabaro zivtiņas ar tārpiņiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⭐ТОП ИДЕИ ИГР,Лайфхаки,Красота (@karpenych_) on