Kas ir ajūrvēda un kur tā sākas?

Kas ir ajūrvēda un kur tā sākas?

19. Oct 2012, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rīga Radio viļņos Māmiņu Kluba raidījumā tikāmies ar ajūrvēdas speciālisti un vēdisko astroloģi Ingu Ruņģi, kas pastāstīja vairāk par to, kas ir ajūrvēda, un kāda ir tās nozīme mūsu dzīvē.

Kas ir ajūrvēda?

„To var izskaidrot divos vārdos – dzīves māksla. Ja šo dzīves mākslu izkopj, pielieto dzīvē, cilvēks rūpējas par savu veselību – gan par garīgo, gan fizisko veselību, kā arī, ir iespējas pagarināt savu mūžu,” stāsta vēdiskā astroloģe Inga Ruņģe.

Arī Kristīnes māmiņa Signe savā dzīvē pieturas pie ajūrvēdas principiem: "Jau gaidot Kristīni, zināju, ka ajūrvēda ir sistēma, kas palīdz dzīvot saskaņā ar dabas likumiem. Stāvokli ēsot centos ievērot dažādus principus. Bet, tiklīdz piedzima Kristīne, brīnumainā veidā, parādījās sajūta, ka atvērās kaut kāds horizonts. Un no praktiskā viedokļa es sāku ēst atsevišķus ēdienus, par kuriem es biju pārliecināta, ka tie nepūtīs punci, ne Kristīnei, ne man. Sāku ievērot noteiktus laikus, kad ēst. Kā sabalansēt to, lai ēdienos būtu visas garšas. Sāku rūpēties arī par sevi un savu ķermeni. Pielietoju ikdienā dažādas skaistumkopšanas lietiņas."

Ar ko sākas ajūrvēda?

Ajūrvēda nav pēkšņa dzīvesveida maiņa, svarīgākais ir ieklausīties intuīcijā un tā pateiks, kā ajūrvēdai ienākt mūsu dzīvēs.

"Ja līdz bērna ieņemšanai ajūrvēdas principi nav tie, pie kuriem pieturas sieviete, tad tiklīdz piesakās bērniņš, sieviete neapzināti, pateicoties bērniņam jau mainās," atklāj Inga Ruņģe un min, ka tieši tas arī ir īpašais sākums ajūrvēdai.

Māmiņas Signes dzīve mainījās ajūrvēdas virzienā, kad viņa savā dzīvē ieviesa jogu, atteicās no gaļas ēšanas, ēda saskaņā ar ajūrvēdas principiem, pievērsa uzmanību ķermeņa kopšanai un masāžai, kā arī tad, kad baroja mazulīti ar krūti.

Informāciju par ajūrvēdu Signe atrada tieši sevī, kaut kur iekšā.Zināšanas esot atnākušas vienkārši vajadzīgajā brīdī. Bet ļoti daudz ieguvusi no saviem ajūrvēdas un jogas skolotājiem.

"Ir jāzina ajūrvēdas pamatlikumi, lai spētu tai ikdienā pievērsties," uzsver vēdiskā astroloģe Inga Ruņģe.

Ajūrvēda sevī ietver tādas lietas kā:

  • Pareizs uzturs – padomā, kādus produktus tieši tu drīksti ēst!
  • Mantras
  • Mīlestība – gādā par sevi un mīli sevi!
  • Domāšana
  • Saskaņa ar mazuli
  • Ķermeņa sakopšana – padomā par to, kas var palīdzēt tieši taviem matiem, nagiem?
  • Gulētiešanas režīms
  • Draugi, ar ko komunicē - nevajag iesaistīties sarunās ar visiem!
  • Svarīgi ir nepārspīlēt ne ar ko – nemāciet, nepamāciet citus, nedodiet bez vajadzības padomus!
  • Vērtīgi ir papētīt, kādas konstitūcijas tips ir katrs cilvēks

Māmiņu Klubs

 

Klausies Māmiņu Kluba radio raidījumu Riga Radio 94.5 FM katru otrdienu no plkst.13:00 līdz 14:00!