Ar minimālu piepūli pie maksimāla rezultāta

Ar minimālu piepūli pie maksimāla rezultāta

11. Oct 2012, 09:30 nosiguldas nosiguldas

Par to, ka mājas solis ir smags darbs nešaubās neviens, pat mans vīrs. Es gan esmu skrejošā mamma un mājsaimniece tapēc šoreiz ne par tik veselīgām lietām , cik praktiskām un ātrām. Kā jau esmu stāstījusi, man ir divi darbi un sabiedriskie pienākumi, dārzs, māja, bērni un citi visādi sīkumi. Vīru neierakstīju speciāli,jo viņš ir pieskaitāms pie mājsaimnieces palīga, 'tā kā ēst gatavošana ir viņa galvenais uzdevums, tāpat viņš nerausta degunu par trauku mazgāšanu un plīts un leduskapja ģenerāltīrīšana arī ir viņa pienākums.

Es esmu atradusi vairākus līdzekļus, kas man ļoti palīdz mājas solī un tagad padalīšos.

Fairy- zinu, zinu, kārtīga inde, bet.....

Es šo līdzekli šķaidu 1/4, koncentrātu nelietoju un tas ir mans unversālais saimniecības līdzeklis.

- Ļoti labi mazgā netīrus logus, pēc tam skaloju ar ūdeni, kam pievienots nedaudz etiķa.

-Mazgāju tualetes telpu un podu, tīra labi un noņem netīrumus un smakas.

-Leju klāt trauku ūdenim un mazgājot grīdas ( kad mazgāšana ir pamatīga) Uzslaucīšanai izmantoju nedaudz ACE parasto.

-Kas vēl, labi palīdz pret kaitekļiem istabas puķēm, piemēram bruņutīm un kas ir savādi AUGI NENOBEIDZĀS, bet kukaiņi gan.

Nopietnākai tīrīšanai, baltai galda virsmai un katliem izmantoju Cif balto. Katlus pavasarī beržu ar parasto granti, es domāju parastos un katla dibenu, jo man ir arī malkas krāsns.

Drēbes es mazgāju ar parastu pulveri un esmu ievērojusi, ja ir kāds traips un drēbi iemērc ļoti karstā  pulverūdenī, traips iziet un pēc mazgāšanas veļas mašīnā no tā nekas nepaliek iziet. Es lietoju reizēm arī wanish, bet reti. Pēdējais mans atklājums ARIEL kapsulas. Labi mazgā un labi smaržo.

Flīžu grīgu beržu ar birstīti un veļas ziepēm, pašai patīk šis process un arī flīzes ir tīras , bet linolejs ir pleķains un esmu jau pārliecinājusies, ka te neviens zaļais līdzeklis nepalīdz, nepalīdz arī mani tradicionālie līdzekļi. Tā kā man nav laika eksperimentiem, esmu dzirdējusi par speciāliem līdzekļiem, kad saņemšos'mājiniekus aizsūtīšu garākā pastaigā un pamēģināšu.

Ar visu to, man puse svētdienas paiet mājas tīrīšanā, tas ir ieplānotais laiks, kad visu izdaru, lai nedēļu par to nav jālauza galva.

Nu protams, grīdas es slauku katru dienu un traukus arī nedēļu nekrāju.

Es patiesi ļoti apbrīnoju tās mājsaimnieces, kam ir laiks eksperimentiem, man šī laika nav tapēc izeju no situācijas ar minimālu piepūli pie maksimāla rezultāta.

Meklējam Kleenex® Mammu: paņēmieni ciņā ar traipiem

nosiguldas nosiguldas 11. Oct 2012, 10:15

paldies 😀

nosiguldas nosiguldas 11. Oct 2012, 10:15

izņem gan , mums lauku veikaliņā kapsulas var nopirkt pa vienai tā arī izmēģināju, savādāk nebūtu to darījusi.

lauvinja lauvinja 11. Oct 2012, 09:43

Iesaku katliem un to dibeniem pamēģināt nevis granti, bet lapu koku pelnus (vai jebkādus pelnus) - tā vien kādreiz laukos berzām katlus (un joprojām beržam) - dikti labi tīrās. 😉

mamma27 mamma27 11. Oct 2012, 09:36

Vai Arial kapsulas izmazgā arī traipus? es ar skatos un gribētu mēģināt, bet kaut kā attur ,jo negribējās uzķerties uz reklāmu. Man pašai ir Sano pulveris ,ļoti patīk tieši bērnu drēbēm.