Velc, pelīte, saldu miegu....

Velc, pelīte, saldu miegu....

24. Aug 2012, 10:30 aab aab

Mana jaukā meitiņa tikko nosvinējusi savu 10 mēnešu jubileju. Miega rituāli tikai veidoti jau no pašas dzimšanas. Protams, ka tie ir ar laiku arī mainījušies, taču ir lietas, kas palikušas nemainīgas.

Tātad - galvenā gulētiešanas rituāla sastāvdaļa ir gaismu pārslēgšana. Katru vakaru apm. 8os vakarā mūsu mājā tiek pārslēgtas gaismas - lielā gaisma tiek aizstāta ar mazo - krietni vien maigāku un tieši kā mazulītei radītu, lai būtu krēsla. Protams, ka dažreiz šis laiks nobīdās, ja esam bijuši ciemos vai arī kāds ir ciemos pie mums, taču cenšamies šo svarīgo rituāla daļu nemainīt. Šī vakara tradīcija tika veidota apzināti, jo paši arī neesam no tiem, kas gulēt iet pāri pusnaktij. Tas ir laiks, kad arī paši cenšamies atpūsties.

Šo burvīgo 10 mēnešu laikā, miegšanas veidi ir bijuši dažādi - sākot ar krūts barošanu un beidzot ar pudelītes izēšanu. Bija laiks, kad meitiņa iemiga tikai aijāta rokās, tad tikai uz pleca, tad tikai un vienīgi tētim uz pleca, tad mūsu gultā, kur viņa burtiski ierušinājās segas pārvalkā. 

Kopš meita sāka rāpot (7.5 mēn vecumā) nācās domāt ko citu, jo meita pudeli izēda un kāds tur miegs - jādodas iekarot pasaule - jārāpo pa vecāku gultu. Lieki piebilst, ka viņa to dara mežonīgā ātrumā un interesē viss, kas spīd un ir kaut kādā veidā saistīts ar tehniku! Tad sākām meitu likt viņas gultiņā, lai pati mācās iemigt. Un kā par brīnumu, viņa pati arī sāka iemigt! Paspēlējās, parušinājās pa gultiņu un iemiga. Ir reizes, kad mazajai ir nepieciešams, lai tētis pasēž pie gultiņas, lai ir ar ko papļāpāt vēl pirms čučas. 

Dienās, kad mazā ir dikti nogurusi, viņa aizmieg vēl ēdot vakara pudeli. Tad atliek tikai pārlikt viņu viņas gultiņā.

Protams, ka ne jau visu laiku meita grib gulēt, kad viņa ir ielikta gultiņā. Ir vakari, kad uznāk kreņķis un sākas raudāšana. Mēģinam nolikt viņu guļus stāvoklī un ierušināt, taču ne vienmēr tas nostrādā. Tad ir atkosts, ka palīdz pavisam vienkārša darbība - izņem no gultiņas, paņem klēpī, samīļo, ieliek atpakaļ gultiņā un viņa aizmieg. 

Tā kā meita jau ļoti ilgi guļ visu nakti, tad pa nakti guļam visa ģimene, no rīta esam visi 3 izgulējušies godam! :)

JAUNS PROJEKTS: Veidojam Miega Lādi kopā ar FRISO