Prasme veidot attiecības – vērtība mūsdienās

Prasme veidot attiecības – vērtība mūsdienās

05. Sep 2012, 10:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Prasme veidot attiecības ir jālolo un regulāri jākopj – it īpaši mūsdienās, kad darbu un atbildību daudzums mūs padara trauksmainākus, nervozākus un, iespējams, ne tik jutīgus pret to, ko jūt un domā otrs cilvēks, mūsu bērni.

Padomu, kā rīkoties vienā vai otrā attiecību sarežģījumu brīdī, apkārt ir daudz, tomēr, lai mainītos, ir nepieciešamas dziļākas zināšanas un izpratne par sekām – kā mūsu rīcība ietekmē apkārtējo un jo īpaši bērnu tālāko uzvedību, kā emocijas ietekmē mūsu pašu veselību un kā, sevi nešaustot, veidot veselīgas attiecības ar sevi, saviem apkārtējiem, ar ģimeni. Labas attiecības ļauj cilvēkam dzīvot laimīgāk, pilnvērtīgāk realizēt savu potenciālu un saglabāt veselību.

Lai veicinātu prasmi veidot labas attiecības, Rīgas Stradiņa universitātes mācībspēki, Psihosomatikas klīnikas psihoterapeiti piedāvā ATTIECĪBU SKOLU – izglītojošas lekcijas vecākiem, vecvecākiem, audžuvecākiem, skolotājiem, bērnudārza audzinātājiem, sociālajiem darbiniekiem un skolu psihologiem, kā arī ikvienam, kuru interesē, kā veidot emocionāli veselīgas attiecības ar bērnu, apkārtējiem cilvēkiem un pašam ar sevi.

2012. gada rudenī Attiecību skolā notiks trīs lekciju cikli: par bērnu pirmsskolas vecumā, par pusaudzi un lekciju cikls pieaugušajiem „Kā veidot attiecības ar dzīvi?”

Attiecību skolas lektori palīdzēs rast atbildes uz daudziem jautājumiem, to skaitā: Ko darīt ar mīļo, bet spuraino pusaudzi?, Kā palīdzēt bērnam uzvedības problēmu gadījumā?, Kā zināt, ka bērns ir pieaudzis, un nenodarīt pāri ar pārlieku lielām vecāku rūpēm?, Ko darīt, ja bērns ļoti daudz slimo – vai vainīgas var būt emocijas?”.

Lekciju ciklā Par bērnu pirmsskolas vecumā iekļautas lekcijas: „Labākie vecāki pasaulē”, „Veselīgas attiecības ar bērnu”, „Vecākais bērns, vidējais vai pastarītis”, „Bērns bieži slimo. Bērna uzvedības problēmas”, „Šķiršanās bērnam”, „Adopcija – kā labāk?”.

Lekciju ciklā Par pusaudzi iekļautas lekcijas: „Vai pusaudzi var mainīt?”, „Kā saprast pusaudža emocijas?”, „Kā runāt ar pusaudzi?”, „Uzvedības problēmas pusaudzim”, „Kad bērns ir pieaudzis?”.

Lekciju ciklā pieaugušajiem Kā veidot attiecības ar dzīvi iekļautas lekcijas: „Kā būt apmierinātam ar dzīvi?”, „Krīzes cilvēka dzīvē”, „Attiecības ar vecākiem”, „Problēmas darbā”, „Emocijas un seksualitāte – sieviete”, „Emocijas un seksualitāte – vīrietis”.

Pirmā lekcija par pirmsskolas vecuma bērniem „Labākie vecāki pasaulē” notiks 2012. gada 11. septembrī, bet pirmā lekcija par pusaudžiem „Vai pusaudzi var mainīt?” – 13. septembrī. Vienas lekcijas garums – no plkst. 18`30 līdz plkst. 20`00 (papildu laiks jautājumiem līdz plkst. 20`30). Dalības maksa vienā lekcijā – 10,00 LVL, abonements uz 5 lekciju ciklu (rezervēta vieta) – 40,00 LVL.

Plašāka informācija par Attiecību skolu: www.psihosomatika.lv, info@psihosomatika.lv, 67625655.