Es un mans bērns par vakcināciju

Es un mans bērns par vakcināciju

23. Aug 2012, 11:30 gucci123 gucci123

 

Jau vairāk nekā gadu esmu māmiņa visbrīnišķīgākajam dēliņam... tā laikam domā katra normāla māte. Un ko es kā māte vēlu savam bērnam – veselību, kas ir visa pamats.

Pēdējā gada laikā ir bijušas daudzas diskusijas par vakcīnām. Esmu arī piedalījusies MK rīkotajā fokusgrupā, kuras mērķis bija noskaidrot – kādas vakcīnas saņēmuši mazuļi, kāds ir māmiņu viedoklis par tām, vai ārsti snieguši visu informāciju u.tml.

Ir arī lasīti daudzu mediķu viedokļi par vakcīnām.

Bet visvairāk par visu mani tomēr šokē daudzu vecāku nezināšana vai varbūt neizpratne – kāpēc tādas vajag???

Viena no atbildēt: tāpēc, lai bērns būtu vesels! Otra atbilde – lai to bērnu dēļ, kurus vecāki nolēmuši nevakcinēt, neslimotu citi bērni!

Pārsteidz tas, ka daudzi vecāki nez kāpēc ir gandrīz par 100% pārliecināti, ka vakcīna dara bērnam kaut ko sliktu. No sērijas: jā, pēc potes manam bērnam bija paaugstināta temperatūra vai sāpēja vēders, vai kaut kas uzpampa utt. Šādos gadījumos gribas teikt: varbūt bērns pirms potes spēļu laukumā, no vecākiem vai kaut vai poliklīnikā ir inficējies no citiem, varbūt viņam ir vāja imunitāte? Un te nu vecāki nekad par to neaizdomājas, jo vieglāk jau ir visu nogrūzt uz to, ka vainīgā ir pote!

Reti, kurš no vecākiem lasa ārvalstu ārstu atzinumus par potēm un to lietderību vai konsultējas ar speciālistiem no Infektoloģijas centra.

Protams arī bērnu/ģimenes ārsti nereti „iepotē” savu viedokli par kaut ko, kas parasti no viņu puses ir vāji izpētīts vai vispār neizpētīts.

Un šādās situācijās pārņem dusmas un bezspēcība. Attiecībā pret šādiem vecākiem gribu jautāt: „Kas tas iekšā par egoismu, pirmkārt, neizstudēt informāciju par potēm, otrkārt, pakļaut savu bērnu kaut kādai mistiskai izslimošanai, un galvenais – pakļaut izslimošanai tos bērnus, kas ir potēti??? Kādā sakarā manam bērnam būtu jāslimo cita – nepotēta bērna dēļ???” Un ārstiem rodas vēl vairāk jautājumu: „Pirmkārt, kāpēc neinformē vecākus par aktuālo slimošanas statistiku? Kāpēc neinformē vecākus par potēm – arī maksas? Kāpēc paši (tāpat kā vecāki) nepēta informāciju pasaules līmenī par potēm un nepapildina savas zināsanas?”

Paldies Dievam, mums ir paveicies ar pediatru, kas mums sniedz visu informāciju un vēl vairāk, taču zinu, ka tas ir liels retums!

Nu galu galā, ja Valsts apmaksā potes, tad tas nozīmē, ka to nav sastādījuši Nezinīši, bet speciālisti. Un potes ir uz visu mūžu! Tad kāpēc vēl joprojām ir aktuāls jautājums: kad labāk izslimot, kas pavīd daudzos rakstos?

Gucci123 

Vai tu esi PAR vakcināciju?