Zem ādas implantēta vakcīna izārstē peli no vēža

Zem ādas implantēta vakcīna izārstē peli no vēža

16. Aug 2010, 10:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Amerikāņu zinātniekiem izdevies izārstēt peli no vēža pēc jaunākās vakcīnas ievadīšanas metodes – uz porainas plastmasas plāksnes un implantējama zem ādas.

 

Iepriekšējos mēģinājumos terapeitiskā vakcinācija pret vēzi nozīmēja imūnās šūnas izņemšanu no organisma, pārveidojot tās par uzbrūkošām audzējam un pēc tam ievadot tās atpakaļ. Tomēr vairāk kā 90% no šo šūnu gāja bojā pirms radīja jebkādu efektu.

 

Hārvārdas universitātes pētnieki izveidojuši oriģinālu metodi vakcīnas ievadīšanai. Vēža antigēnu adsorbē uz plānas, porainas, bioloģiski inertas plastmasas plāksnes, kas ir 8,5 milimetru liela diametrā un kas organismā pakāpeniski izšķīst. Pēcāk šī plate tiek implantēta zem pacienta ādas.

 

Pacienta šūnas, kas atzīst antigēnus, iekļūst implanta porās un saņem informāciju par audzēju. Pēc tam viņi šo informācija pārraida uz cita veida imūnajām šūnām, kas tos atpazīst un iznīcina audzējus.

 

Eksperimentā jaunā implantējamā vakcīna veiksmīgi izārstēja laboratorijas peles, kas cieš no melanomas.

 

Pēc eksperimenta vadītāja Deivida Mūneja vārdiem vakcīna ir saderīga ar citām ļaundabīgo audzēju ārstēšanas metodēm un pētnieki plāno jau tuvākajā laikā sāk pārbaudi uz šīs metodes efektivitāti uz cilvēku.

 

medportal.ru

27. Nov 2009, 09:55

;sitas ir baigi super!
pasaule ir tik daudz smagu slimību, pret kurām nav zāļu,,, ☹

26. Nov 2009, 19:56

Ko tik neatklāj!
Prieks,ka medicīna strauji progresē😀