Vitamīnu lietošana gripas laikā

Vitamīnu lietošana gripas laikā

15. Feb 2012, 10:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gripa var izsist no līdzsvara jebkuru cilvēku uz ilgāku laiku. Lai izveseļotos pēc iespējas ātrāk, jābūt pilnvērtīgam uzturam un pilnvērtīgs uzturs ir tāds, ar kura palīdzību cilvēks var iegūt noderīgas vielas, kas nepieciešamas spēku atjaunošanai un imunitātes stiprināšanai. Bez tam, gripas laikā ir nepieciešams uzņemt arī vairāku vitamīnu veidus.

Grūtniecības laikā:

Gripas vai saaukstēšanās ārstēšanas laikā grūtniecei jābūt īpaši uzmanīgai, lai nenodarītu pāri mazulim. Šajā īpašajā stāvoklī sievietei pieaug vajadzība pēc vitamīniem un slimošanas laikā tiem jāpievērš īpaša uzmanība. Tāpēc, ja sieviete grūtniecības periodā saslimst, viņai noteikti jāgriežas pie ārsta pēc konsultācijas. Saslimšanas laikā, lai paaugstinātu organisma aizsargspējas cīņā ar vīrusiem, jāuzņem askorbīnskābe un askorutīns – tiem ir organismu spēcinoša iedarbība. Ievērojiet visas ārstu rekomendācijas, jo C un D vitamīna pārdozēšana veicina placentas novecošanos. Un priekšlaicīga placentas novecošanās, savukārt, noved pie fetoplacentārās nepietiekamības, kas var izraisīt priekšlaicīgas dzemdības un citas grūtniecības pataloģijas.Pārspīlēta A vitamīna uzņemšana var būt pat iemesls augļa nepilnvērtīgai attīstībai. Katru dienu dzeriet svaigi spiestas sulas, izņemot burkānu sulu, ko iesaka dzert ne biežāk kā reizi nedēļā. Neaizmirstiet uzņemt speciālos grūtnieču vitamīnus – tos jums noteikti ieteiks ārsts. Kā arī – jāatceras, vitamīnus ir svarīgi uzņemt visas grūtniecības laikā, nevis tikai tad, kad grūtniece apslimusi.

Bērniem:

Slimības laikā bērniem vecumā līdz 3 gadiem ieteicams uzņemt 500mg C vitamīna dienā. Bērniem, kas ir vecāki par četriem gadiem, devu var palielināt līdz pat 1000mg. Izmantojiet askorbīnskābi pulveru veidā, atšķaidiet to ar sulu vai ūdeni. B grupas vitamīni spēcina imunitāti, un vitamīns E ir antioksidants, kas samazina vīrusu toksisko iedarbību uz bērna organismu. Slimības laikā bērniem katru dienu jāuzņem A, B, C un E vitamīni. Tos var atrast tādos produktos kā: zivs tauki, saulespuķu sēklas, apelsīni, burkāni, ziedkāposti. Iekļaujiet šos produktus bērna ēdienkartē un neaizmirstiet bērnam dot arī bērniem paredzētos polivitamīnos preparāts.

Derēs jebkuram:

Spēku atjaunošanai gripas laikā pieauguša cilvēka organismam vajadzīgas olbaltumvielas, ko satur gaļa, piens, zivis, rieksti un olas. Dažādojiet savu ēdienkarti, katru dienu lietojiet olbaltumvielas saturošus produktus. Kopā ar šiem produktiem slimniekiem ieteicams uzņemt arī B12 un B6 vitamīnus, kas palīdz cilvēka organismam ātrāk tikt galā ar infekciju. Sabalansēts šo vielu komplekss ir atrodams polivitamīnajos preparātos.

Bez tam, iekļaujiet savā ēdienkartē arī spinātus, pākšaugus un kāpostus, jo tie satur B6, B12, PP, askorbīnskābi un citas, organisma aizsargspēju paaugstinošas vielas, kas palīdz cīnīties ar vīrusa izraisītām infekcijām. Katru dienu dzeriet svaigi spiestu apelsīnu sulu, kas ir lielisks folskābes un C vitamīna avots. Šie abi vitamīni palīdz izvairīties no gripas komplikācijām.

Alvity vitamīni- bērniem, pusaudžiem un pieaugušajiem!

Alvityl 11 vitamīnu komplekss no 3 gadu vecuma

Kad iesaka lietot Alvityl bērniem no 3 gadu vecuma?

• Pēc dažādām infekcijas slimībām un citām saslimšanām
• Pie nesabalansēta uztura vai pēc caurejas
• Pie apetītes zuduma
• Pie noguruma
• Vecākiem cilvēkiem = pie malabsorbcijas
• Bērniem augšanas periodā
• Sportistiem

Alvityl bērniem no 1 gada vecuma

 

Kad iesaka lietot Alvityl?

- Imūnās sistēmas stiprināšanai

- Profilaktiski pret ziemas sezonas saslimšanām un saaukstēšanos