Vitamīnu lietošana

Vitamīnu lietošana

03. Dec 2010, 15:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No kāda vecuma bērniem jāsāk lietot vitamīni? Ieskaties pediatres Daces Tropas atbildē!


Māmiņa Sanita jautā: no kāda vecuma jāsāk lietot bērniņam vitamīni?



Bērniņam ir gads un divi mēneši. Lieto D vitamīnu. No kāda vecuma būtu jāsāk lietot vēl kādi vitamīni , zivju eļļa un kaļķis?

 

Atbild daktere D. Tropa, neonataloģe – pediatre, Premium Medical:


Ja bērnam ir pilnvērtīgs uzturs, tad, iespējams, ka polivitamīni bērnam nemaz nav jānozīmē. Vitamīniem, kā jebkuram medikamentam , ir savas blaknes un individuāla personas reakcija uz tiem. Zivju eļļa satur puspiesātinātās taukskābes, kas ir nepieciešamas augošam organismam smadzeņu attīstībai. Tādēļ to varētu lietot.

 

Ja bērniņš maz lieto piena produktus un viņa ēdienkartē ir mazāk par 400 ml piena dienā, tad viņam būtu papildus jālietot kaļķis. D vitamīns būtu jālietot gan otrajā, gan trešajā dzīves gadā, jo daudzi pētījumi pierāda, ka ziemeļu puslodē dzīvojošajiem cilvēkiem D vitamīna trūkums ir ne tikai pirmajā dzīves gadā, bet arī vēlāk.

taschinka taschinka 10. Apr 2010, 17:37

man dels lieto multivitaminus un D vitaminu.

05. Mar 2010, 20:38

Mēs lietojam osteocare kaļķi. Pārējo uzņemam ar pārtiku,ikdienā arī ziemā lietojam savas saldētās zemenes,avenes,dzērvenes, brūklenes ar medu. Laikā kad ir kāds vīruss skāris arī mūs,dodam papildus C vitamīnu. Bērniem 3 un 5 gadi.

vikkuks vikkuks 05. Mar 2010, 15:03

mēs lietojam Multitabs vitaminus, kuros ir minerālvielas. Ir doma papildus dod kaļķi,kas mums trūkst.

05. Mar 2010, 14:04

Es arī joprojām dodu D vitamīnu....