VIDEO: Ārstiem būtu jānovērtē vides drošība mazuļu mājās

23. May 2012, 10:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Divu nedēļu laikā seši mazuļi iedzēruši etiķa esenci vai kādu no sadzīves ķīmijas šķidrumiem un šobrīd smagā stāvoklī atrodas slimnīcā, otrdien ziņoja LTV raidījums "Panorāma". 

 

Kaut arī etiķa esenci ir aizliegts tirgot, tomēr gurķu marinēšanas laikā ģimenēs velk laukā iepriekš iegādātos esences krājumus. Tāpēc bērnu ķirurgi iesaka Latvijā pārņemt skandināvu, vāciešu un austriešu pieredzi šajā jomā.

 

Proti, ārsti būtu tie, kuri ģimenes ar bērniem apmeklētu mājās un novērtētu, cik droša ir vide un vai inde nestāv rokas stiepiena attālumā. Tā esot ļoti efektīva metode, uzsvēra Bērnu slimnīcas ķirurgs Olafs Volrāts.

 

Ar šo pienākumu labi tiktu galā medicīnas pēdējo kursu studenti.  Ārsts jau esot sācis sarunas ar Rīgas Stradiņa universitātes mācībspēkiem par šo ideju.

TVNET/LTV "Panorāma"

 

Blogu konkurss: "Kā es sargāju savu bērnu vasarā"

taschinka taschinka 03. Aug 2011, 12:50

Domāju,ka ideāls variants,ja ir skapīts ar atslēgu,kas pielikts nepārāk zemu un tajā stāv visas indīgās,kaitīgās vielas,kas jāslēpj no bērna.

taschinka taschinka 03. Aug 2011, 08:39

Domaju,ka ne tikai ir šādas indīgas vielas jāglabā vietās,kur bērns netiek klāt,bet arī pašu bērnu uzraudzīt,ja mamma virtuvē,tad labāk,lai bērns arī,ja mamma istabā,bērns arī.Jo šāda vecuma bērni tiešām ņem visu ko redz un bāž mutē.
Ļoti žēl tos bērnus,kam nākas ciest.Lai veseļojas!!!