Ventspils slimnīcā atrasta vieta Glābējsilītei

Ventspils slimnīcā atrasta vieta Glābējsilītei

11. Jun 2012, 09:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

2011. gada 16. augustā Ventspils domē notika iesaistīto pušu tikšanās, lai apspriestu Ventspils projekta Baby Box – vieta bērna dzīvībai attīstības gaitu un vienotos par sadarbības principiem. Pēc tikšanās domē projekta vadītāja Laura Zvirbule un Ventspils slimnīcas valdes loceklis Dainis Ģīlis parakstīja līgumu par projekta tehnisko darbu uzsākšanu.

 

Šobrīd ir zināma vieta Ventspils slimnīcā, kur atradīsies Baby Box – vieta bērna dzīvībai. Projekta tehniskā nodošana plānota 2011. gada 15. septembrī, kad Ventspils domes pārstāvji un Latvijas Bērnu fonda vadītājs un Saeimas deputāts Andris Bērziņš pieņems projekta tehnisko izpildījumu. Projekta atklāšana plānota 30. septembrī.

 

Andris Bērziņš, Latvijas Bērnu fonda vadītājs un Saeimas deputāts: „Arvien skaudrāk šodien izjūtam un redzam to, cik svarīga sabiedrībai ir ģimene. Ģimene ir ikviena cilvēka pamats zem kājām un drošā aizmugure. Glābējsilīte Latvijā ir iespēja kādam atstātam bērnam izaugt labā un gādīgā ģimenē, kur viņš ir gaidīts. Tā ir iespēja bērnam iegūt ne tikai dzīvi, bet arī nākotni mīlošā ģimenē.”

 

Ventspils Baby Box galvenais sponsors ir SIA „Ventspils nafta termināls” – uzņēmums, kurš savā 50 gadu jubilejā nolēma dāvināt pilsētai un valstij šo projektu, lai pasargātu mazuļu dzīvības un sabiedrībā aktualizētu tēmu par pamestiem zīdaiņiem.

 

 

Projekta sadarbības partneri ir Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, krīzes centrs ģimenēm ar bērniem „Paspārne” un Ventspils pilsētas dome. Projekta īstenotāji Latvijā ir sabiedrisko attiecību kompānija „Divi gani”.

 

Laura Zvirbule, projekta Baby Box vadītāja (Divi gani – sabiedriskās attiecības): „Baby Box mērķis ir ne tikai izglābt nemīlēta un negribēta bērna dzīvību, bet arī rosināt sabiedrībā diskusiju par ģimenes plānošanas jautājumiem. Nākotnē ir plānots izveidot Baby Box arī Vidzemē. Ceram, ka būs arī citi uzņēmēji, kuri līdzīgi kā SIA „Ventspils nafta termināls” vēlēsies finansiāli atbalstīt projekta izveidi.”

 

Ventspilī Baby Box tiks ievietots slimnīcas „klusajā” teritorijā, lai cilvēks, kurš ievieto bērnu Glābējsilītē, paliktu anonīms – tieši tāpat kā citviet Latvijā. Arī citur pasaulē pie Baby Box nav ne video novērošanas kameru, ne apsardzes.