Veicam gaisa peldes mazajiem!

Veicam gaisa peldes mazajiem!

18. Nov 2011, 12:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā visiem zināms, gaisa peldes mazuļa ādai ir labākais, kas vien var būt. Bet kas īsti ir gaisa peldes? Vai arī ziemā tās būs piemērotas mazulim? Konsultē Māmiņu Kluba pediatre Jolanta Adītāja.

 


„Gaisa peldes nozīmē to, ka bērniņš tiek izģērbts, viņu no visām pusēm aptver gaiss, skābeklis,” stāsta pediatre Jolanta Adītāja. „Lai gan aiz loga tagad ir ziema, arī tagad ir ieteicamas gaisa peldes. Protams, to nevar uzskatīt par obligātu pasākumu, bet tas ir ļoti ieteicami.”




Ja mājās nav īpaši silts, tad bērniņu var neizģērbt pilnībā, atstājot kājās zeķītes, bodīti vai mazu krekliņu. Tam piekrīt arī pediatre: „Tas, cik daudz izģērbt mazuli, atkarīgs no bērniņa labsajūtas. Es vienmēr saku- nedari otram to, kas pašam nepatīk. Ja mājās ir drēgns un bērniņš ir izģērbts, tad nekāds komforts nebūs. Protams, klasiskā gaisa pelde ir tad, kad bērniņš ir pavisam kails.”




Tomēr kā zināms- kas der vienam, neder citam, tāpēc to, vai veikt gaisa peldes vai nē, atkarīgs tikai un vienīgi no pašiem vecākiem. Ir vecāki, kuri ātri pārģērbj mazuli un gaisa pelde sanāk vien kādu īsu mirkli, tomēr ir arī vecāki, kuri mazulim ļauj padzīvoties ar pliku dupsi ilgāku laiku.



Ieteicamā gaisa temperatūra, kad droši var veikt gaisa peldes, ir 21-22 grādi telpās. Ja gaisa peldes vecāki izmanto kā rūdīšanās procedūru, tad tas būtu jāsāk jau rudenī un pakāpeniski jāpazemina gaisa temperatūra.

 

Tā kā gaisa pelžu laikā mazulis ir kails, viņš var vieglāk apzināties savu ķermeni, vieglāk kustēties, kas savukārt ir solis uz priekšu mazuļa garīgajai un fiziskajai attīstībai!

 

Ko darīt gaisa pelžu laikā? Atbildot uz šo jautājumu, jāsaka- jāļauj vaļa savai fantāzijai- tā var būt viegla masāža, tās var būt kādas rotaļas vai cita darbošanās ar mazuli. Rīta pusē veiktās gaisa peldes visbiežāk tiek apvienotas ar rīta tualetes veikšanu.



Cik ilgas ir gaisa peldes Tavam mazulim?


Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 

1

NATURAL FIT

  • Labi pieguļ, jo ir speciāli veidotas mazuļu ērtībām
  • Elastīgas sānu maliņas!
  • Izcila uzsūktspēja!
  • Disneja varoņu attēli!
  • Vairākkārt attaisāmi un aiztaisāmi klipši!
  • Speciāli piemeklēti materiāli mazuļu labsajūtai!

 

HUGGIES® Natural Fit autiņbiksītēs mazulis jutīsies ērti, dabiski un bezrūpīgi!

Šīm autiņbiksītēm piemīt izcilas īpašības!

 

Apskati veikalu sarakstu, kur iegādāties Huggie®s Natural Fit autiņbiksītes!