Vēdera savilkšana pēc dzemdībām

Vēdera savilkšana pēc dzemdībām

07. May 2012, 20:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Tu nu gan esi tieva!”, šādu frāzi, veltītu jaunās māmiņas augumam pēc dzemdībām vēlas dzirdēt katra sieviete, diemžēl ne visām izdodas līdz ar bērniņa piedzemdēšanu ātri atgūt stingru un plakanu vēderu. Ja svars grūtniecības laikā ir nācis klāt straujāk kā gribētos un vajadzētu, bieži vien vēders pēc dzemdībām atgādina izstiepušos, sakrunkojušos zeķi. Ko iesākt, lai nebūtu kauns vasarā uzvilkt divdaļīgo peldkostīmu?


Konsultē fitnesa trenere, Zane Savicka


 Jaunajām māmiņām uzreiz pēc dzemdībām un bērniņa barošanas laikā nevajadzētu lietot ādu savelkošus kosmētiskos līdzekļus, jo tie satur kofeīnu, kas varētu slikti ietekmēt bērniņu. Vienu nedēļu pēc dzemdībām, kad liekais šķidrums ir vienmērīgi izplatījies pa visu ķermeni, māmiņas var sākt nēsāt vēderu savelkošu jostu.

 

Svarīgi ir pēc iespējas vairāk gulēt uz vēdera un šādā pozā mēģināt sasprindzināt vēdera muskuli.

 

Vingrinājums vēdera muskuļa trenēšanai ir šāds:

Jāapguļas uz muguras, roku īkšķi atrodas uz ribām, bet pārējie pirksti uz vēdera. Ieelpa ir tik dziļa, cik iespējams. Izelpojot jāsasprindzina vēdera muskuļi un jācenšas izpūst gaisu, neatslābinot vēderu. Vēlāk, kopā ar vēdera muskuļiem var censties sasprindzināt arī starpenes muskuļus. 

 

Ar vēderpreses vingrinājumiem nav ļoti jāaizraujas, jo bieži vien tie nav efektīvi – tie tiek izpildīti nepareizi, kā rezultātā tiek trenēti tikai virsēji, nevis dziļie muskuļi. 

 

 

Kā vingroji TU?