Vecākus un bērnus informēs par drošības pasākumiem brīvlaikā

Vecākus un bērnus informēs par drošības pasākumiem brīvlaikā

24. Mar 2012, 02:47 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien plkst.13 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Saulaino dienu bibliotēkas telpās, Vienības gatvē 45, notiks preses konference par biežākajām bērnu traumām brīvajā laikā un atpūtā, kā arī nepieciešamajiem drošības pasākumiem, lai novērstu šīs traumas.

Kā aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Egita Pole, preses konferencē mediji tiks iepazīstināti ar Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas veiktās bērnu aptaujas rezultātiem par traumatismu un drošības līdzekļu lietošanas paradumiem, kā arī "Māmiņu kluba" veikto pirmsskolas bērnu vecāku aptauju par šiem drošības jautājumiem.



Preses konferencē piedalīsies veselības ministrs Juris Bārzdiņš (ZZS/Liepājas partija), Pasaules Veselības organizācijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Aiga Rūrāne, VM galvenais speciālists bērnu slimībās un bērnu ķirurģijā, profesors Dzintars Mozgis, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītājs Armands Ploriņš, Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja Laila Rieksta-Riekstiņa un "Māmiņu kluba" vadītāja Sandija Salaka.


Savukārt no plkst.13.30 līdz 14.30 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas rotaļu laukumā vecāki un bērni varēs saņemt praktiskus padomus un redzēt paraugdemonstrējumus, kā izvēlēties un pareizi izmantot drošības līdzekļus vasaras aktivitātēm - braukšanai ar velosipēdu, skrituļslidām un citām vasaras aktivitātēm, kā arī iemācīs pareizi sniegt pirmo palīdzību, ja gūta trauma. Bērniem būs iespēja sevi apliecināt arī zīmējumu konkursā par labāko drošības ķiveres dizainu. Par pasākuma dalībnieku omu rūpēsies bērnu un jauniešu centra "Altona" deju grupa "Festa" un dziedās "Mārītes".

Ceļu satiksmes negadījumi ir galvenais nāves un traumu iemesls jauniem cilvēkiem un bērniem, kas galvenokārt cieš kā gājēji un velosipēdisti.  

 

Kājām iešana vai braukšana ar velosipēdu ir nozīmīga aktīva dzīvesveida sastāvdaļa, kuras pozitīvā ietekme uz sabiedrības veselību ceļu satiksmes negadījumu izraisīto seku dēļ samazinās.

 

PIESAKIES UZ PASĀKUMU ŠEIT!