Vairumam Latvijas iedzīvotāju ir pozitīva attieksme pret homeopātiju

Vairumam Latvijas iedzīvotāju ir pozitīva attieksme pret homeopātiju

20. Aug 2010, 20:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēc Latvijā pirmā homeopātijas centra - Centra homeopātiskā klīnikas - ierosinājuma tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS šogad veica pētījumu ar mērķi noskaidrot Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret homeopātiju.

 

Jaunākajā pētījumā šajā jomā noskaidrots, ka 75% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem ir pozitīva attieksme pret homeopātiju. Tikai 3,5% procentiem attieksme – negatīva. Pārējiem – neitrāla.

 

Katrs otrais Latvijas iedzīvotājs jeb 50% jau ir apmeklējuši ārstu homeopātu un/ vai lietojuši homeopātiskus līdzekļus, un gandrīz visi no viņiem, proti, 92%, pieļauj iespēju, ka homeopātisko terapiju varētu lietot arī nākotnē.

 

Iedzīvotājiem, kuri līdz šim homeopātisko ārstēšanu nav lietojuši, vairumā gadījumu attieksme pret to ir pozitīva 61% vai neitrāla 24%. Turklāt 66% no viņiem pieļauj iespēju, ka homeopātijas terapiju varētu izmantot nākotnē.

 

Kopumā 80% iedzīvotāju pieļauj iespēju, ka nākotnē varētu izmantot homeopātijas pakalpojumus.

 

Iedzīvotāji visbiežāk izmantotu homeopātisko terapiju šādu saslimšanu ārstēšanai: alerģijas, hroniskas slimības, ādas slimības, gremošanas traucējumi, elpošanas sistēmas saslimšanas, ginekoloģiskās saslimšanas, sirds un asinsvadu saslimšanas, hormonālās sistēmas traucējumi, saaukstēšanās, kā arī kustību un balsta aparāta saslimšanas.

 

Ar visu pētījumu var iepazīties Centra homeopātiskās klīnikas mājas lapā www.centraklinika.lv

 


1

30. Nov 2009, 16:50

man rodas jautajums kur va tik daudz nadz\as prasit par tam vizitem tas ir sausmigas ,piekritu ligai.pasmaju lidzekli daudz labaki un veseligaki to jau nevar zinat no ka tiek taisitas taz zales tas jau nekas ka saka ka viss dabigs kas tad musdienas ir tas dabigais???

rita123 rita123 30. Nov 2009, 13:55

Pagājušo nedēļu visi 4 bijām slimi-temperatūra,klepus un iesnas,izārstējāmies ar tautas līdzekļiem-citronu tējām ar medu,ar upeņu tējām,ar ķiplokiem, ar medu-sīpolu maisījumu ārstēju bērniem klepu,iet jau uz labo pusi,klepo ar vien mazāk.
Nolēmām neiet pie ārsta,jo atkal izrakstītu kaut kādas zāles,tā nu tikām uz pekām ar senču gudrībām😀

30. Nov 2009, 11:59

Es homeopātiju VAIRS neatbalstu. Mums dēliņam pirms gada bija smaga pārtikas alerģija,kuras dēļ bieži mazais slimoja(vairāk slimoja kā bij avesels), sākām iet pie homeopātes,maksājām NENORMĀLI DAUDZ naudas-katra reize izmaksāja 50-70Ls un tā katru nedēļu! Tā ņēmāmies apmēram pus gadu-NEKAS nemainījās,pilnīgi nekas!!!!
Un šo pusgadu tā arī nespēju apjēgt KAPĒC homeopātij air tik dārga?
Varbūt kāds spēj atbildēt uz šo jautājumu?
Tagad par laimi mazais vairs vispār neslimo un palīdzēja tradicionālā medicīna!!!
Labāk dzert zāļu tējas,ēst ogas un ķiplokus.Bērnus rūdīt un vest pastaigās.

30. Nov 2009, 11:35

manai draudzenei berns kops dzimsanas visu laiku slimo ta tik skrien pie tiem homeopatiem un izdod nenormalu naudu, bet nekas nepalidz.tad tada slimiba peksni uzrodas tad cita.puikam ir 3.8 gadi un uz vienas rokas pirkstiem var saskaitit cik ir bijis dienas vesels.uzskatu ka ta ir lieka naudas izsviesana. kad mana saslimst panemu parastas zales ari tos pasus kiplokus un viss kartiba.nekad neatbalstisu tos visus homeopatu lidzeklus.