Vai pastāv universāls līdzeklis bērna ādas kopšanai dažādās situācijās?

Vai pastāv universāls līdzeklis bērna ādas kopšanai dažādās situācijās?

18. Dec 2011, 09:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sarūpējot mazuļa pūriņu, jāpadomā arī par bērna aptieciņu, iegādājoties ziedi vai krēmu iekaisumu ārstēšanai, ja nu gadījumā tādi rastos. Māmiņu Klubs devās pie pediatres Annas Birkas, lai uzzinātu, vai pastāv universāls līdzeklis bērna ādas kopšanai dažādās situācijās?

 

Kā atzīst pediatre Anna Birka, jaundzimušie lielākoties piedzimst ar veselu ādu, tādējādi īpaši ādas kopšanas līdzekļi nav jālieto, tomēr, ja rodas sasutums, izsitumi, sausa āda, ieteicama bērnu ādas kopšanas līdzekļa lietošana, lai paātrinātu veselīgas ādas atgūšanu.

 

Pediatre Anna Birka stāsta: „Kas der visam, neder nekam, bet pie salīdzinoši universāliem ādas kopšanas līdzekļiem, kas pašreiz pieejami veikalu un aptieku plauktos, var pieskaitīt Bepanthen ziedi, kas uz mazuļa ādu iedarbojas divos veidos- tā rūpējas par mazuļa ādu un aizsargā no autiņbiksīšu iekaisuma un ārstē to, ja tāds ir radies.”

 

Ādas atjaunošanā kopšanas līdzekļiem svarīgas ir divas funkcijas – jutīgas ādas aizsardzība pret ārējās vides iedarbību (mazuļa gadījumā – urīns u.c) un ādas dziedēšana, atjaunošana iekaisuma gadījumā.  „Pēc savas pieredzes varu teikt, ka Bepanthen ziedei šādas funkcija ir un tā palīdz saglabāt ādas dabisko mitrumu, nodrošinot optimālus apstākļus ādas atveseļošanai, novēršot ādas izžūšanu un sausumu,” piemitina pediatre.

 

Lietojot ikvienu ādas kopšanas līdzekli, jāatceras, ka tas jālieto uzklājot pavisam plānā kārtiņā uz attīrītas kairinātas ādas pēc nepieciešamības.


Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv