Vai maisījumu drīkst sildīt?

Vai maisījumu drīkst sildīt?

24. Oct 2010, 16:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā ir- vai iepriekš sagatavotu maisījumu drīkst sildīt sildītājā? Ieskaties pediatres Ievas Tauriņas atbildē!

 

Māmiņa jautā:

 

Vai drīkst uz nakti sagatavot maisījumu un tad tādu gatavu sildīt sildītājā, kad grib naktī barot? Uz pakām rakstīts, ka maisījums jāizlieto 2 stundu laikā kopš pagatavošanas. Vai vispār to drīkst sildīt, ja nav pagājušas šīs divas stundas?

 

 

1

Atbild pediatre Ieva Tauriņa:

 

Ja sagatavojam maisījumu, viņš ir jātur ledusskapī un pirms barošanas jāceļas, lai to sasildītu, jo maisījumu nedrīkst turēt istabas temperatūrā. Ja mēs pasildām atkal un atkal jau iepriekš sagatavotu maisījumu, ātri vien var iedzīvoties vēdera problēmās.

 

Ja māmiņa zina, ka maisījums tiks izlietots pāris stundu laikā, tad droši vien tas nesaskābs, bet tā kā tas ir piena produkts, ilgstoša atrašanās istabas temperatūrā, piemēram, līdz rītam var radīt skābumu maisījumā.

 

Jā, maisījumu drīkst sildīt, ja nav pagājušas šīs divas stundas.

 

Savukārt, ja māmiņa ceļas ap divpadsmitiem naktī, lai pagatavotu maisījumu, ko mazulis ēdīs ap 2iem, 3iem, tad to var nelikt ledusskapī, bet var turēt ūdens sildītājā vai termosomā.

taschinka taschinka 02. Sep 2010, 11:41

Es tureju termosa udeni,un vel atseviski varitu aukstu udeni.kad vajadzeja atskaidiju udeni vajadziga tempertura un maisijumu klat,gatavs.Man tiesam tas neskiet tik ilgi un sarezgiti.Ir verts pacensties berna del,jo laiks paskrien nemanot.Ne jau visu muzu mes gatavosim,ka tas butu par apgrutinajumu.Es par svaiga maisijuma pagatavosanu.

taschinka taschinka 01. Sep 2010, 18:27

Man nesagadaja problemas gatavot ik reizi svaigu,gan pa dienu,gan pa nakti.tomer domaju,ka svaigi gatavots ir labak neka sildits.Bet patiesiba tik tagad uzzinu,ka var sildit.