Vai iesnas ir vīrusa izraisīta saslimšana?

Vai iesnas ir vīrusa izraisīta saslimšana?

10. Mar 2014, 13:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Vai tā ir taisnība, ka iesnas nav vienkārši saaukstēšanās, bet gan vīrusa izraisīta saslimšana,” jautā kāda no māmiņām. Atbild pediatre Anna Birka. 

„Pēdējā laikā speciālisti apgalvo, ka šobrīd vispār nepastāv tāda vienkārša saaukstēšanās. Tagad bērni slimo ar saaukstēšanās vīrusiem, kurus provocē pārkaršana un atdzišana.

Vēl, protams, mūsdienās ļoti bieži sastopamas ir daudz, dažādas alerģiskās iesnas.

Pēc manām domām, vecāki pārāk daudz aizraujas ar ārstēšanu, neļaujot bērna organismam dabīgā veidā slimību pārslimot un izstrādāt imunitāti!

Viens no risinājumiem, kā organismam ļaut dabīgā veidā cīnīties ar radušos vīrusa infekciju, ir neizmantot medikamentus. Piemēram, tad, ja bērnam ir iesnas, bet pilošs deguntiņš viņam netraucē un viņš var brīvi elpot, degunu nav jāpilina ar pilieniem, tikai to jānosusina, un pēc laika iesnas pāries pašas no sevis!

Esmu novērojusi, ka dažkārt notiek arī tā, ka atrodoties telpās, bērnam deguntiņš tek, bet izejot ārā, kur viņš spēlējas un skraida, šķidrie izdalījumi no deguna pāriet.

Tagad, rudenī, mājokļa telpas ir vēsas un mitras, bet vēlāk, kad sāksies apkures sezona, tajās būs karsts un sauss gaiss, bet putekļi, kas sakrājušies uz radiatoru virsmas, pacelsies gaisā. Arī tas kairina bērniņa degunu un nenāk par labu viņa veselībai,” uzskata pediatre Anna Birka.

Tādēļ vecākiem savu mazo noteikti vajadzētu vest ārā, atceroties, ka jāizvēlas laka apstākļiem atbilstošs apģērbs – ne tāds, kas ir pārāk plāns, ne arī pārāk sviedrējošs!  

Māmiņu Klubs

Kā tev šķiet, vai iesnu cēlonis vienmēr ir vīruss? 

20130919103449-28627.jpg