Vai divu gadu vecumā bērns joprojām krīt "mīksti"?

Vai divu gadu vecumā bērns joprojām krīt "mīksti"?

10. Dec 2010, 18:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa jautā:

 

Vēlos pajautāt, vai vajadzētu satraukties šādā situācijā? Manam dēla divi gadi. Mums gadījās tā, ka bērns sēžot uz dīvāna (nepamanīju, ka sēž tuvu malai), sasvērās un krita atmuguriski uz grīdas, piezemējoties vertikāli uz galvas (bet viss tā kā palēninātā filmā, arī bez blīkšķa), tad vēl apmet kūleni un nokrīt uz muguras. Bērns tajā brīdi saglabā nekustīgu pozīciju. Galvu it kā nesasit. Nu it kā lēni piezemējās uz galvas, apmet kūleni un tad nokrīt uz zemes un sabīstas.

 

Ātri gan nomierinājās un nekas it kā nesāp, skraida tālāk, arī novērojot nekādas sekas nepamanu. Bet uztraucos, ka šādi krītot, vai viņš nevar satraumet mugurkaulu, vai galvu. Vai arī bērns vēl šajā vecumā joprojām krīt "mīksti"?!
Vai vajadzētu doties pie ārsta?

1

 

Atbild bērnu ārste Gerda Lielause:



Bērns šajā vecumā vēl joprojām krīt „mīksti”. Taču tomēr jāpavēro, vai nav izmaiņas uzvedībā vai veselības traucējumi- slikta dūša, vemšana, paaugstināta uzbudināmība, nervozitāte, paaugstināta temperatūra, kustību traucējumi. Ja tomēr kaut kas Jums šķiet savādāks bērniņā pēc kritiena, vai sava sirdsmiera dēļ, noteikti griežaties pie sava pediatra( vai ģimenes ārsta) vai neirologa, vai traumatologa (piem., BKUS Traumu punktā visā diennakts laikā).

 

 

Uzdod arī savu jautājumu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!