Sveikas meitenes, kā ar tievēšanu?

Sveikas meitenes, kā ar tievēšanu?

05. Jul 2011, 15:06 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Nedēļa gandrīz cauri būs, lietainais laiks liek vairāk sēdēt mājās un biežāk virināt ledusskapi. Kaujas plāns – kaut arī rīt līs, ņemšu Rodrigo un iesim laukā. Dēls ratos lietus plēve pāri, bet man gumijas zābaki kājās un došos pastaigā. Vismaz kādas 2h svaigā gaisā. Tad varbūt laiks neliksies tik drūms.

 

 

Pa šīm dienām esmu nometusi -200g vienu dienu pat 200 biju dabūjusi atpakaļ.

Ko es ēdu šonedēļ? Kā parasti ēdu sautētus un svaigus dārzeņus, tad vēl sautējumu no kartupeļiem. Augļi vairāk mandarīni un nektarīni. Dzeru daudz ūdeni.

 

 

Rīt ēdīšu tikai biezpienu un augļus. Esmu nonākusi pie sen zināma atklājuma – kartupeļus uz kādu laiku izslēgšu no savas ēdienkartes. Kartupeļi tomēr dara savu. Fiziskās aktivitātes ir ciešamas, kā kuru rītu, bet dienas gaitā izpildu normu, ko esmu sev apsolījusi. Sāk palikt arvien grūtāk, jo liekas, ka svars mani ir okupējis un negrib atkāpties. Tik lēni un pamazām, bet labāk tā, nekā ātri nomest un divtik dabūt atpakaļ! Esmu sākusi vairāk piedomāt pie tā, ko es ēdu un cik daudz. Vakar atteicos no šokolādes 70% par labu mandarīnam. Mana nelielā uzvara pār savām garša kārpiņām.

 

 

Ko meitenes, lai Jums vēl uzraksta? Iet kā pa celmiem - tad labāk, tad sliktāk, bet kopumā uz labo pusi. Es sāku domāt, kā manu ikdienu padarīt vēl fiziski aktīvāku? Ja tā padomā, kad gāju skolā un vēl augstskolas pirmajā kursā, tad ar fizkultūru biju uz Tu. Es 3 reizes nedēļā gāju uz aerobiku, tad dejoju sarīkojuma dejas. Vēl papildus apmeklēju jaunsargus. Kur fiziskā izturība bija augstā līmenī. Vēl aktīvi sportoju skolā un braukāju uz sacensībām. Tad nav brīnums, ka man svars nenāca klāt. Es ēdu kā ruksis, atvainojos par izteicienu, bet tā arī bija. Es vienmēr esmu mīlējusi labi paēst. Bet tai pašā laikā es aktīvi sportoju un biju aktīva. Tagad no tā visa ir tikai neliela kripatiņa, ko es daru! Riņķis 15 minūtes ko griežu. 2 reizes nedēļā 30 km ar riteni. Drīz jau nebraukšu, ja būs aukstāks. 60 pareizi izpildītas presītes un rīvēšanās ar dvieli. Domāju, ka iesākumam jau labi, ka vispār ko daru. Man jāsāk domāt, ko darīt vēl aktīvāk? Mēģināšu rīt izpildīt aerobikas programmu, labi to atceros. Tas būs nākamais solis, palielinot fizisko slodzi. Turās meitenes, kaut kas jādara lietas labā, savādāk man ir sajūta, ka palieku veca un iesūnoju!

 

 

 

Atradu internetā rakstiņu, nedaudz pasmējos:)

 

Uz ko tikai cilvēki nav gatavi, lai iegūtu skaistu ķermeni! Šeit daži traki ieteikumi.

 

          1. Dzert aukstu ūdeni! Vislabāk - ledainu ūdeni. Organisms tērē vienu kaloriju, lai par grādu paaugstinātu viena ūdens grama temperatūru. Jāteic gan: lai ēstu bez jebkādiem ierobežojumiem, dienas laikā jāizdzer vismaz trīs spaiņi ledus auksta ūdens.

          2. Pēc ilgiem pētniecības darbiem zinātnieki secinājuši, ka katra cilvēka smadzenēs ir centrs, kurš atbild par ķermeņa masu. Tāpēc pēc straujas novājēšanas iespējams ātri atgūt iepriekšējo svaru, jo smadzeņu atbildīgais centrs to atceras. Tāpēc neatgriezeniski novājēt var, mākslīgi palielinot ķermeņa svaru - nēsājiet ķieģeļus mugursomā, vājējiet un attiecīgi atbrīvojieties no kāda ķieģeļa. Tāpēc arī grūti atgūt svaru pēc dzemdībām - attiecīgais smadzeņu centrs atceras, ka svars bija lielāks.

          3. Aromterapeiti iesaka ābolu, zaļu banānu, vanilīna vai piparmētru smaržu, jo tieši šīs smaržas nerosina apetīti, tāpēc varēsiet iztikt bez ēdiena.

          4. Amerikāņu dietologi iesaka neskaitīt kalorijas, bet gan skaitīt, cik reižu ceļam dakšiņu pie mutes. Lai novājētu, pietiks, ja dakšiņu cilāsiet 60-70 reižu.

          5. Franču ārsts iesaka vērot mēnesi - Pilnmēness laikā dzeriet pēc iespējas vairāk šķidruma, bet augošā Mēnesī ēdiet tikai dārzeņus!

 

Jums nepatīk šis diētu piedāvājums? Nu, esam padomājuši arī ko ekstrēmāku!

 

Zinātāji apgalvo, ka izlēkšana ar izpletni nozīmē mīnuss trīs kilogrami.

 

Toties lietuviete Staņislava Monstviliene iesaka dienā apēst divus kilogramus smilšu. Viņa to dara jau piecus gadus un ir apmierināta.

 

Mājsaimniece no Volgogradas iesaka neaizrauties ar diētām, bet vienkārši izmest ledusskapi (kopā ar produktiem), gāzes plīti un sākt dzīvoklī kapitālo remontu. Tad iegūsiet divus labumus - novājēšanu un izremontētu dzīvokli.

 

Šim ieteikumam autors nav zināms, bet metode pazīstama - iztērējiet visu naudu dārgam apģērbam, kurš ir pāris izmēru par mazu, kurpes pērciet uz ļoti augsta papēža. Nauda produktiem nebūs, toties daudz stimulu vājēšanai.

 

Kāds krievu dietologs iesaka nemainīt ēšanas ieradumus, bet uz krēsla nolikt papīra lapu ar zināmākās diētas nosaukumu, piemēram, «Kefīra diēta», «Rīsu diēta», «Asinsgrupu diēta», un apsēsties uz šīs lapas. Tā jāsēž katru dienu tik stundu, par cik kilogramiem grib novājēt. Drīkst tikai mierīgi sēdēt, nedrīkst lasīt, lietot datoru utt. Ja tas nelīdz nedēļas laikā, nomainiet uzrakstu uz lapas ar jaunu uzrakstu - «Efektīva diēta» - un turpiniet sēdēt, raksta «arabio.ru».

05. Sep 2010, 00:07

Avene- ko tik cilvēki neizdomā😃😃😃 Es ar ilgi smējos.

04. Sep 2010, 20:34

Tāāā sasmējos. -----> "Toties lietuviete Staņislava Monstviliene iesaka dienā apēst divus kilogramus smilšu. Viņa to dara jau piecus gadus un ir apmierināta."

😃 😃 😃

04. Sep 2010, 18:19

Veiksmīgi!!!!

Gan izturēsi...(atceries par jaunām drēbem..."))
es nekādas stingrās diētas neieturu, bet tūlīt sākšu strādāt un tad man svars uzreiz kritīs nost...jo zinu pēc pieredzes, kad atsāku pēc kāda laika strādāt, man 7kg divos mēnešos bija nost....

04. Sep 2010, 12:42

Zle- jā zinu mana mamma ar ar svara vērotājiem meta svaru nost. Bet svara vērotāji pēc manām domām ir par nežēļīgu metode☹ Tā mūžīgā kaloriju skaitīšana ir tik mokoša! Katrs jau atrod savu metodi , kas tam palīdz. Man nepatīk metodes, kas man diktē cik kalorijas es drīkstu ieēst😉 Man patīk, ka es neesmu badā man ir produkti, ko drīkstu ēst un ko nedrīkstu. Man nav ierobežojumi ēšanā kā piemēram laika ziņā. Varu ēst kad gribu tikai to ko drīkst ēst. Manas atslodzes dienas nav mocības , bet normāla ēšana . Diena kurā jāapēd noteikti produkti noteikti. Kā arī domāju -5kg un 200g pa mēnesi nomest ir ļoti labi😀
Bet lai veicas! Katrs ar savu metodi. 😉

04. Sep 2010, 11:23

Vienīgais, kas man jelkad ir palīdzējis nomest svaru ir svara vērotāji. Neuztveriet to par reklāmu, tas bija pirms daudziem gadiem. 😀

04. Sep 2010, 11:19

Bieži nē bet pirms MR sakārojās , kas salds! Kā man diatalogs teica nedrīksts ilgstoši sev atteikt kaut ko kas ļoti kārojās😃 Lielāks risks norauties un dabūt visu vēl plusā klāt☹

04. Sep 2010, 10:05

nuuu, es veel padomaasu, ja galiigi nevareeshu iztureet bez saldumiem, tad vajadzees taa izdariit. ceru tik, ka peec tam buus miers. tu biezi saadi izmeegini? ar cielavinju, ar fazeriiti??? 😀
mani zini baida tas, ka piem. eediishu triis dienas cielavinju, tad man to cielavinju negribeesies redzeet, bet gribeesies atkal kadu citu saldumu. tad atkal buus jaataisa triis dienas ar zefiiriem, piemeeram. taa varu netikt valjaa no saldumu atkariibas.

03. Sep 2010, 22:20

Nē negribas saldumus un vēl bonusā nometu svaru pa 3 dienām gandrīz 600g mīnūsā! Tad pēc dienas paņēmu atslodzes dienu un vēl 300g nost. Tātad sanāk pa nedēļu 800g nost😃
Trešajā dienā bija tā sliktāk nevarēju ieēst cielaviņu ēdu tik augļus . Tur jau tā lieta Tu pirmajā dienā apēdīsi 5 milkas es šaubos, ka nākošajā dienā Tu apēdīsi tik daudz. Ar katru dienu samazinās daudzums ko tu apēd. Es pirmajā dienā apēdu 3 šokolādes fazer, + 4 mandarīnus un tējas. Otrajā dienā knapi apēdu 1 šokolādi 2 mandarīnus, bet trešajā tikai pusi no šokolādes😃 Un es dievinu saldumus😃

03. Sep 2010, 20:16

u kaa tev izdevaas cielavinju eest? vareji iztureet neko citu nepaeedot bez augljiem? un tagad veel gribas cielavinju? 😀 vai citus saldumus?

03. Sep 2010, 20:13

nu tieveejot, bez sporta 1000 kcal liidz 1200 kcal jaauznem. es pati arii esmu noveerojusi, kaa saaku eest vairaak par 1300 kcal, man nekas nekriit nost. milka ir mana niilkaakaa sokolaade, apeest varu daudz, nezinu, cik dienaa, nu 5sokolaades domaaju, ka vareetu apeest un dienas norma jau krietni paarteereeta un ja veel auglji, kuros arii nav nemaz tik maz kcal. piem aabolos 100 gr ir 50 kcal. viens ne paaraak liels abols ari sver 100 gr, pat vairaak, nekas tur nav.
par to eeshanu vakaros es tev nepiekriitu, guleet eju 22 aptuveni, peedeejaa edinreize ir ap 18:30, nu 3- 3.5 stundas nav eests, man liekas normaali.. es peedeejaas dienaas esmu noraavusi un eedusi saldumus devinjos vakaraa, peec tam ir tik smagi ap duushu un veeders spiez.
man bail izmeeginaat tavu ieteikto dieetu ar vienu saldumu triis dienas un augljiem, bail, ka naaks kg klaat. jo man jau maz jaamet, tagad sveru 56 kg, gribu 55 sveert. varbuut smiekliigi izlausaas, bet nu ir svariigs man tas viens kg. liekas, ja esmu nometusi devinju meeneshu laikaa 11 kg, es taks varu arii to vienu! vairaak gribetu iemaaciities eest, nepaareedoties, mazaam porcijaam.. uz kaadu briidi tas man izdodaas, bet tad tkal palaizos un saaku eest, un svars kaapj augshaa. gribu samazinaat saldumu eeshanu, bet nevaru ar to tikt gaalaa.

03. Sep 2010, 19:42

Perlite- man melna šokolāde negaršo 😃 Es to ēdu , jo nedaudz atgādina šokolādes garšu😉 Man nav noteikts laiks kad pēdējo reizi jāēd. Es varu ēst jebkurā laikā kaut vai naktī, tikai to ko drīkst. Citreiz ir tā ka pēdējā ēdienreize ir 22:30 vakarā. tad pamostos naktī kādos 3 un aizeju uzēdu arbūzu vai kādu banānu. Neēst pēc 18 nav reāli, tad līdz nākamajam rītam ir entās stundas, ko kuņģis pavada badā! Ja Tu ej gulēt 20:00 vakarā tad tas ir normāli neēst pēc 18:00😀 Bet tā kā mēs + vai - ejam gulēt 22:00 vai pat 24:00. Tad pēdējai ēdienreizei vieglai jābūt 2-2,5 h pirms gulētiešanas😉

Saldumi, ja kārojas uztaisi kūku vai iemīļotā salduma 3 dienu ēšanu . Es tagad mēģināju 3 dienas ēst Cielaviņa kūku tikai ar augļiem un svars kritās un kūku apēdu😀 Tikai neņem putkrējuma kūkas, tukšā dūša putkrējums ir par smagu un tiešām slikta dūša. Savukārt ar Tevis iecienīto saldumu tā nebbūs, ka nenometīsi svaru. Jo ar katru dienu saldumu ieēdīsi arvien mazāk un augļus arī daudz negribēsi. Bet atceries, ja ēd šokolādi piemēram Fazer lielo tad tikai o šokolādi visas 3 dienas + augļi neko citu!!!
Ja nepatīk šāds izkārtojums ieēd saldu medu kādu tējkaroti arī nosit kāri uz saldumiem. Es piena šokolādes nemaz negaršoju pat vienu gabaliņu, jo tad viss!!! Es apē'dīšu daudz vairāk nekā vajag!

Piemēram ja izvēlēsies Fazer šokolādi vai kādiu citu Milka vienā tāfelītē ir 500kal. NU cik tāfelītes Tu vari apēst??? 2 vai 3 vismaz es! Tātad ja pat skaita pēc Lolotas Neimanes diētas ievērojot kalorijas. Sanāk Tu apēd 1500kalorijas un tad ja kādu augli vēl 1 vai 2 ābolus īsti jau nepārsniedz kaloriju skaitu, kas jāievēro kad tievē! Ja nemaldos 1500kal - 2000cal jāuzņem vai es maldos???😉

03. Sep 2010, 16:49

es jau gadiiju, kad tu kautko uzrakstiisi.
tu veeljoprojaam katru dienu sveries? un veel gribu zinaat- ciko tu peedeejo reizi eed?
buus jau labi, galvenais, ka zini ko jaaed un,kad ir sports, tad jau svars kritiisies. es pati ieveeroju, ka svrs aug klaat, ja vakaros eedu, nedriikstu veelu eest, taapeec censos peedeejo eedienreizi ap 1🤓 18:30. un pedeejaa laikaa saldumu kaare ir nenormaala, pat nezinu ko dariit, nekad aagraak taa nav bijis.. ko tu ieteiktu, lai negribetos saldumus? es nemaaku ari est pa mazdruscinjam, ja cepumus, tad puspaku labaakajaa gadiijumaa, ja sokolaadi, tad visu uzreiz, un man taas piena soko garso, melnaas nee.

03. Sep 2010, 15:49

Es Tevi apsveicu ar lielo apņemšanos un reizē arī apbrīnoju - piespiesties fiziskām aktivitātēm svaigā gaisā, neskatoties uz draņķīgo laiku aiz loga, tas vien jau ir panākums 😀 Man laikam tomēr raksturs būtu par vāju. Turies!!!